10ημερο Θεματικο Art Camping ερχεται στον Μικρο Διακοσμο

Ένα πολιτιστικό κάμπινγκ με εκδηλώσεις ανοιχτές για το ευρύ κοινό από τους Γιάννης Βουλτσίδη και Γεωργία Γιαννοπούλου

Με ένα δεκαήμερο Θεματικό Art Camping επιστρέφει το φετινό καλοκαίρι ο Μικρός Διάκοσμος του Γιάννη Βουλτσίδη, στην περιοχή της παραλίας του Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
 
Ο ιδρυτής του Μικρού Διακόσμου Γιάννης Βουλτσίδης και η Γεωργία Γιαννοπούλου, δημιούργησαν για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Μικρού Διακόσμου, ένα θεματικό δεκαήμερης διάρκειας πολιτιστικό κάμπινγκ, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιούνται καθημερινά και πολιτιστικές εκδηλώσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό.
 
 Από τις 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 9 Ιουλίου το πρόγραμμα των «κατασκηνωτών» του Μικρού Διακόσμου θα είναι γεμάτο εκδηλώσεις, πολιτιστικού και όχι μόνο χαρακτήρα, από το απόγευμα και έπειτα, αφήνοντας τα πρωινά ελεύθερα ώστε οι φιλοξενούμενοι να έχουν την ευκαιρία να χαρούν τις εκπληκτικές παραλίες αλλά και το φυσικό κάλλος της περιοχής.
 
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, κάθε ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε μία διαφορετική εποχή και στις «γεύσεις» της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρώτη ημέρα η οποία θα επικεντρωθεί στην «Οδύσσεια» του Ομήρου και στους αρχαϊκούς χρόνους. Το απόγευμα της πρώτης ημέρας θα γίνει μία συνοπτική καλλιτεχνική παρουσίαση της λογικής της Οδύσσειας από τον κ. Βουλτσίδη σε συνδυασμό με ζωντανή μουσική, ενώ ακολούθως θα δημιουργηθεί ένας θίασος από τους συμμετέχοντες στο κάμπινγκ που θα εργαστεί σε μια σκηνή πάνω στις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Ο καθένας θα επιλέξει τον «ρόλο» του στον θίασο, είτε σαν ηθοποιός ή μέλος χορού, μουσικός, κατασκευαστής σκηνικών και κουστουμιών, «εστέτ» παρατηρητής. Η πρόβα αυτή θα επαναλαμβάνεται κάθε μέρα με στόχο την δέκατη και τελευταία ημέρα του κάμπινγκ να παρουσιαστεί η δουλειά της ομάδας σε ανοιχτή εκδήλωση.
 
Στις 10 κάθε βράδυ θα ξεκινά το «συμποτικό» κομμάτι στην «θαλασσινή ταράτσα», του Μικρού Διάκοσμου, όπου κάθε μέρα θα συνδυάζεται ανάλογα με το θέμα της παρουσίασης με γεύσεις, ποτά, αρώματα, μουσικές αυτής της εποχής. Το σύνολο των δράσεων θα υποστηρίζεται ενισχυτικά από ανθρώπους των τεχνών και της γενικότερης εμπειρίας όπως θεατρολόγοι – σκηνοθέτες, πανεπιστημιακοί, μουσικολόγοι, μουσικοί όπως οι κ.κ. Σίμος Παπαδόπουλος, Πασχάλης Ξανθόπουλος, Βασίλης Φαρασόπουλος, Γιώργος Χρονάς, Χρήστος Ναλμπάντης κ.ά.
 

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να στήσουν τη σκηνή τους στο κτήμα του Μικρού Διάκοσμου, να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο ιδιωτικό πάρκινγκ και θα έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες και σε ντους με ζεστό και κρύο νερό.
 
Το κόστος συμμετοχής με δυνατότητα κάμπινγκ – συμμετοχής και παρακολούθησης στα δρώμενα – ανέρχεται στα εκατόν είκοσι ευρώ ανά άτομο για το δεκαήμερο, με τη συμμετοχή συνοδευόμενων παιδιών να είναι δωρεάν, ενώ για όσους επιθυμούν απλά να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια δίχως διαμονή στο κάμπινγκ το κόστος ανέρχεται στα πενήντα ευρώ για το σύνολο του δεκαημέρου.
 
Στον χώρο του κάμπινγκ θα υπάρχει καφενείο για πρωινό, καφέδες, ελαφρύ μεσημεριανό φαγητό και φυσικά η οργάνωση του θεματικού συμποσίου με φαγητό κάθε βράδυ.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο πρώτο δεκαήμερο 30 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 20 Ιουνίου, διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Το πρόγραμμα 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του δεκαημέρου περιλαμβάνει:
 
Παρασκευή 30 Ιουνίου, 1η μέρα:

Προσέλευση κατασκηνωτών – γνωριμία.
 
Σάββατο 1 Ιουλίου, 2η μέρα:

Αρχαϊκοί χρόνοι
 
7-8 μμ. Εισαγωγή στην Οδύσσεια του Ομήρου από τον Γιάννη Βουλτσίδη. 8-9.30 μμ. Δημιουργία θιάσου εκ των συμμετεχόντων στο κάμπινγκ και έναρξη πρόβας πάνω στις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.
9.30 μμ.- 1 πμ. ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Ζωντανή μουσική από τον Γιάννη Βουλτσίδη με τραγούδια αφιερωμένα σε Ομηρικούς ήρωες.
Δεσπόζει το Μαρωνίτικο κρασί και μόσχος ψημένος με τον αρχαϊκό τρόπο.
 
Κυριακή 2 Ιουλίου, 3η μέρα:
 
Λυρικοί χρόνοι
7-7.30 μμ. Πρώτο μέρος εισαγωγή στην αρχαία λυρική ποίηση από Γιάννη Βουλτσίδη. 7.30 – 8 μμ. Προβολή της ταινίας «Τα παιδικά χρόνια του Ορφέα». 8-9.30 μμ. Πρόβα Αριστοφάνη. 9.30 μμ.- 1πμ. ΣYMΠΟΣΙΟ 10 μμ. -11 μμ. Παράσταση από το Θρακικό θέατρο σκιών. Στο συμπόσιο αυτής της μέρας δεσπόζει η μαγειρική με το μέλι και τα παράγωγά του.
 
Δευτέρα 3 Ιουλίου, 4η μέρα:
 
Κλασικοί χρόνοι
 
7-8 μμ. Εισαγωγή στον Αισχύλο (πορτρέτο) από τον Γιάννη Βουλτσίδη και προβολή του ντοκιμαντέρ : «Στον Διόνυσο χρωστώ» 8-9.30 μμ. Πρόβα.
9.30 μμ. -1 πμ. ΣΥΜΠΟΣΙΟ Την ημέρα αυτή θα δεσπόζει μαγειρική με βάση τα δημητριακά το και ψήσιμο ψωμιού με ελαιόξυλα στον παραδοσιακό φούρνο του Μικρού Διάκοσμου, με αλεύρι ζέας.
 
Τρίτη 4 Ιουλίου, 5η μέρα:
 
Βυζαντινοί χρόνοι
 
7 -8 μμ. Εισαγωγή στην Βυζαντινή ποίηση.
8-9.30 μμ. Πρόβα.
9.30 μμ. – 1 πμ. ΣΥΜΠΟΣΙΟ Δεσπόζει η ελιά – το λάδι και τα παράγωγά του με λαδερό φαγητό
 
Τετάρτη 5 Ιουλίου, 6η μέρα:
 

Χρόνοι Οθωμανοκρατίας
 
7- 8 μμ. Εισαγωγή στο δημοτικό τραγούδι.
Προβολή του ντοκιμαντέρ: Θρακιώτικο βιολί.
8-9.30 μμ. Πρόβα.
9.30 μμ. -1 πμ. ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Δημοτικά τραγούδια ζωντανά.
Δεσπόζει το γάλα και τα παράγωγά του, τυρί, κ.τ.λ.
 
Πέμπτη 6 Ιουλίου, 7η μέρα:
 
Νεότεροι χρόνοι. Μικρασιατική καταστροφή
 
7 -8 μμ. Εισαγωγή στο ρεμπέτικο.
8-9.30 μμ. Πρόβα. 9.30 μμ. -1 πμ. ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Ρεμπέτικα τραγούδια ζωντανά.
Δεσπόζει ρακί, ούζο και τα Σμυρναίικα κεφτεδάκια.
 
Παρασκευή 7 Ιουλίου, 8η μέρα:
 
Μικροαστική καταστροφή (Σημερινοί χρόνοι)
 
7 -8 μμ. Προβολή της ταινίας «Γιώργος Χρονάς Επικούρειος μαθητής εκ Περάματος» του Γιάννη Βουλτσίδη.
8-9.30 μμ. Πρόβα. 9.30 μμ. -1 πμ. ΣΥΜΠΟΣΙΟ 9.30 μμ.- 10.30 μμ. Θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «ο Τρομάρας του Γεωργίου Βιζυηνού από το Θρακικό Θέατρο σκιών. Στο συμπόσιο δεσπόζει μπύρα Βεργίνα και σουβλάκια.
 
Σάββατο 8 Ιουλίου, 9η μέρα:
 
Μέρα κρίσεως και λήξεων
 
7-8 μμ. Κρίσεις και ρήσεις και αντιρρήσεις σε ό,τι συνέβη.
10 μμ. -1 πμ. Παρουσίαση της δουλειάς «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και γλέντι με ζωντανή μουσική.
 
Κυριακή 9 Ιουλίου, 10η μέρα:

Αποχαιρετισμοί 

Γνωρίστε τον Μικρό Διάκοσμο

Ο Μικρός Διάκοσμος (έτος ιδρύσεως 2007) είναι ένας καλλιτεχνικός οργανισμός, που εδρεύει στην ακριτική Θράκη, στη περιοχή Παραλίας ‘Ιμέρου στο όριο του Δήμου Μαρωνείας -Σαπών.
 
Διαθέτει δικό του Πολυχώρο τέχνης με ανοιχτό και κλειστό θέατρο, βιβλιοθήκη, αίθουσες εργαστηρίων περιβάλλοντα χώρο 6 στρεμμάτων κ.α.
 
Ψυχή του Μικρού Διάκοσμου είναι ο Γιάννης ο Βουλτσίδης σκηνοθέτης – μουσικός – καραγκιοζοπαίχτης και η σκηνογράφος Γεωργία Γιαννοπούλου.
 
Συνεργάτες του Μικρού Διακόσμου είναι η κ. Στέλλα Ζελεσκάκη, στην υποστήριξη και ως υπεύθυνη επικοινωνίας εξωτερικού και ο κ. Γιώργης Οικονομόπουλος, γαστρονομικός επιμελητής και μελισσουργός.
 
Μέσα στον Μικρό Διάκοσμο δραστηριοποιείται το Θρακικό Θέατρο σκιών που είναι γνωστό για την ποιότητά του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι δε το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που έχει εκδώσει 15 βιβλία πάνω στην θεατρική τέχνη.
 
Παράλληλα στον Μικρό Διάκοσμο συντελείται κάθε καλοκαίρι το φεστιβάλ τεχνών, όπου παρουσιάζονται διάφορα σχήματα καλλιτεχνικά, αλλά και προωθούνται με έξυπνο τρόπο, τοπικά προϊόντα σε ποικίλες συνεργασίες με ντόπιους συλλόγους και παραγωγούς.
 
Μια άλλη δραστηριότητα είναι ότι σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση οργανώνει και τους «Αγώνες Δράματος» στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας.
 
Ο Μικρός Διάκοσμος έχει επίσης παράγει τέσσερα ντοκιμαντέρ με αντικείμενο πάντα τον πολιτισμό και δυο μουσικές παραγωγές, η μια με παιδιά Ρομά. Έχει στήσει πολλά σεμινάρια θεάτρου, κινηματογράφου, λόγου, εργαστήρια θεάτρου σκιών, μουσικής , κεραμικής κ.ά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.