Καταχειροκροτηθηκε το «Το εβδομο ρουχο» της ερασιτεχνικης Θεατρικη Ομαδα της Πολιτιστικης Κινησης Ν. Ροδοπης

Έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη και συνεχίζει τις παραστάσεις μέχρι την Κυριακή

Το μυθιστόρημα «Το έβδομο ρούχο» της Ευγενίας Φακίνου, σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Μαυρίκιου παρουσιάζει η ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης από την Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Μαΐου στο στέκι της Πολιτιστικής, με την πρεμιέρα της Πέμπτης να αγκαλιάζεται από το κοινό, που προσήλθε για να παρακολουθήσει ένα μοναδικό σύγχρονο έργο σε μια καταπληκτική διασκευή.
 

Το έργο αφορά επτά στιγμές των πιο σημαντικών περιόδων της ελληνικής ιστορίας και επτά φορεσιές ως σύμβολα. Το χαμένο έβδομο ρούχο, είναι ένα απλό ματωμένο πουκάμισο. Αυτό που κυρίως ενδιέφερε τη Φακίνου ήταν η Μικρή Ιστορία που κυλάει παράλληλα με τη Μεγάλη, αλλά και ο ρόλος των γυναικών.
 
Τα πάντα διαδραματίζονται στη δεκαετία του ’80. Μια σαραντάχρονη Αθηναία λαμβάνει ένα γράμμα, που είχε παραλήπτη τη νεκρή προ τετραετίας μητέρα της, και ανακαλύπτει την ύπαρξη συγγενών που αγνοούσε.
 

Αποφασίζει να τους επισκεφτεί και να διερευνήσει την καταγωγή της, που επιμελώς είχε αποκρύψει η θανούσα μητέρα της, βρίσκοντας μια γιαγιά Μικρασιάτισσα, ένα μυθικό σχεδόν πρόσωπο, που κουβαλάει στην πλάτη της εκτός από τα βάσανά της και τη νεότερη ιστορία του τόπου. Μια Θεία που υποχρεώνεται – γιατί «πρέπει» – ν' ακολουθήσει έναν δρόμο που δε θέλει, ένα φονικό, μια κάθαρση μια μνήμη αρχαίας τραγωδίας, ένα δέντρο και το έβδομο ρούχο χαμένο.
 
Για το βιβλίο η συγγραφέας είχε αναφέρει πως μέσα από αυτό θέλησε να ανακαλύψει τις μικρές στιγμές των μεγάλων γεγονότων και συγχρόνως να φωτίσει τις γυναίκες, να δει την ιστορία μέσα από την οπτική γωνία των γυναικών, που υπήρξαν και ακόμα παραμένουν βουβά πρόσωπα, ελάχιστα ιστορημένα.
 

Οι συντελεστές της παράστασης 

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γρόζος
Art Video: Μιχαήλ – Δανιήλ Βαμβακάς
Φωτισμοί – Ήχος : Κυριάκος Οικονομίδης
Μακιγιάζ: Ράνια Πουφινά
Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται: Κεβόρκ Μελκονιάν, Λίτσα Κυριαζίδου, Νατάσα Μποζατζίδου, Βέτα Κυρέζογλου, Μαργαρίτα Χρόνη, Αναστασία Μπάρδη, Ζωή Τήλιου, Άγγελος Μαστραγγελής, Κατερίνα Πασχαλίδου, Γιώργος Πανταζής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.