Ηγετες ηπιας Δημοκρατιας

Βγάλτε του ετούτο το ωραίο κουστούμι.
Δεν του πάει.
Εκείνος γεννήθηκε για να στηρίζει αυταπάτες
(Ελένη Λιντζαροπούλου, Ο πίθος των γυναικών)

 
Τό’χα γράψει και πριν πέντε χρόνια.
 
Ο Μεγάλος Ηγέτης ανεβάζει τη μικρή εποχή στο ύψος της Ιστορίας και δεν αφήνει να τον τραβήξουν προς τα κάτω οι μικροί και οι μικρότητες.
 
Ο Μεγάλος Ηγέτης δεν χρειάζεται να δηλώνει συνεχώς ότι είναι «φλογερός επαναστάτης, θεσμικός ανατροπέας, κοινωνικός ριζοσπάστης». Ο λαός καταλαβαίνει γρήγορα(ακόμα κι όταν αντιδρά αργά) ποιος απλώς διακηρύσσει ανέξοδα κι αδιέξοδα ιδεολογήματα αυτο-δικαίωσης και ποιος ξέρει και θέλει να κάνει μη-αναστρέψιμες μεταρρυθμίσεις για το κοινό καλό.
 
Η χώρα έχει φτάσει σ’ αυτό το σημείο παρακμής (κι όχι μόνον κρίσης) και λόγω των θολών οραμάτων και ιδιοτελών ψευδαισθήσεων διαφόρων ‘σωτήρων’.
 
Αρκετά με τους δαιμονοποιημένους ήρωες και με τους ηρωοποιημένους δαίμονες.Είναι ώρα ν’αναζητήσουμε έντιμους πολιτικούς,ενάρετους νομοθέτες,συνετούς διαχειριστές του δημοσίου χρήματους,δίκαιους κυβερνήτες.
 
Ανθρώπους του μέτρου,της σύνεσης,των συναινέσεων και των συνθέσεων.
 
Την ιστορική στιγμή των εθνικών κινδύνων ούτε η ρητορική του μίσους ούτε η ρητορική της ταξικής ρήξης βοηθάνε την Πατρίδα και τη Δημοκρατία.
 
Όσο νωρίτερα το κατανοήσουμε όλοι τόσο το καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μας που δεν υποχρεούνται να «πληρώνουν» επ’ άπειρον τις αυταπάτες μιάς κουρασμένης και κορεσμένης γενιάς πολιτικών. 
 
ΥΓ.: «Όσο αργά κι αν περπατάς
ο χρόνος σου έχει προγραφεί
πολύ πιο πρίν
από τη γέννησή σου»
[Ν.Παπαδόπουλος,Αμφίσημα]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.