Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Οι πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ» και «Chuck: Η ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa» οι must see ταινίες της εβδομάδας

Πλήρως ανανεωμένο είναι το κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας στο Odeon Kosmopolis. Μοναδική ταινία που συνεχίζει τις προβολές της και αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες της Κομοτηνής είναι η περιπέτεια  επιστημονικής φαντασίας του Ρίντλεϊ Σκοτ «Alien: Covenant», το δεύτερο μέρος της prequel τριλογίας που ξεκίνησε με το «Προμηθέας», στο σύμπαν που δημιούργησε ο ίδιος πίσω στο 1977 με το «Alien», ένα από τα πιο σημαντικά έργα επιστημονικής φαντασίας σε ολόκληρη την ιστορία του κινηματογράφου.
 
Στις νέες εισόδους της εβδομάδας συγκαταλέγονται η περιπέτεια «Οι πειρατές της Καραΐβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ» με τον Τζόνι Ντεπ, φυσικά, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης η βιογραφία-περιπέτεια «Chuck», η πραγματική ιστορία του πυγμάχου που ενέπνευσε την επιτυχημένη σειρά ταινιών του Rocky Balboa, και τέλος η δραματική «Polina: Ο χορός είναι η ζωή μου» υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των Βαλερί Μουλέρ, Αντζελίν Πρελζοκάζ. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Οι πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ

Έχοντας χάσει επαφή με την τύχη του, ο καπετάνιος Τζακ Σπάροου βλέπει την κατάσταση να χειροτερεύει ακόμα περισσότερο όταν θανάσιμοι πειρατές φαντάσματα, οδηγημένοι από τον τρομερό καπετάνιος Σαλαζάρ, δραπετεύουν από το Τρίγωνο του Διαβόλου, αποφασισμένοι να σκοτώσουν κάθε πειρατή στη θάλασσα, μαζί φυσικά και τον Σπάροου. Η μόνη ελπίδα επιβίωσης βρίσκεται στην ανεύρεση της θρυλικής τρίαινας του Ποσειδώνα, ένα ισχυρότατο κατασκεύασμα που παρέχει στον κάτοχο της απόλυτο έλεγχο των θαλασσών. Για να τη βρει, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με την Καρίνα Σμιθ, μια πανέξυπνη κι όμορφη αστρονόμο, και τον Χένρι, έναν ξεροκέφαλο νεαρό ναυτικό της βασιλικής ναυτικής ακαδημίας. Στο τιμόνι του Νεκρού Γλάρου, του θλιβερά μικρού και σκοροφαγωμένου πλοίου του, ο Τζακ αγωνίζεται να αλλάξει τη δυσοίωνη μοίρα του, αλλά και να σώσει τη ζωή του από τον πιο επικίνδυνο και μοχθηρό εχθρό που αντιμετώπισε ποτέ. 

Polina: Ο χορός είναι η ζωή μου

Μόσχα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο οχτάχρονη Πολίνα είναι μια χαρισματική μπαλαρίνα. Προερχόμενη από ταπεινή καταγωγή, βρίσκεται στο περίφημο σχολείο του καθηγητή Μποτζίνσκι, που εκπαιδεύει χορευτές από τα μπαλέτα Μπολσόι. Άμεσα διακρίνει τις ικανότητες της μικρής και τη βάζει να εργάζεται τόσο σκληρά, που φτάνοντας η Πολίνα στα 18, το όνειρο της γίνεται αληθινό και μπαίνει στα Μπολσόι. Εκεί θα γνωρίσει τον Άντριεν, έναν χαριτωμένο γάλλο χορευτή. Αυτός θα τη βοηθήσει να ανακαλύψει όχι μονάχα την αγάπη, αλλά κυρίως έναν νέο τρόπο χορού, πιο μοντέρνο και εκφραστικό, έναν τρόπο θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα. 

Chuck: Η ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa

Η ιστορία του Τσακ Γουέπνερ, ενός πωλητή σε κάβα από το Νιου Τζέρσεϊ, που έφτασε ως τους 15 γύρους απέναντι στον μεγαλύτερο μποξέρ όλων των εποχών, τον Μοχάμεντ Άλι. Στα δέκα του χρόνια στα ρινγκ, ο Γουέπνερ είχε ως αρνητικό απολογισμό δύο μονάχα νοκ-άουτ, 8 σπασίματα μύτης και 313 ράμματα. Αλλά οι σκληρότερες μάχες ήταν αυτές μακριά από τα ρινγκ. Μια επική ζωή γεμάτη ναρκωτικά, αλκοόλ, ατίθασες γυναίκες, απίστευτα μεγαλεία και εξίσου απίστευτες πτώσεις. 

Alien: Covenant

Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, το πλήρωμα του αποικιακού πλοίου Covenant νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο. Ο μόνος κάτοικος αυτού είναι ο «συνθετικός» Ντέιβιντ, επιζών της καταδικασμένης αποστολής Προμηθέας. 

Μόνο σήμερα και αύριο

Αρχηγός από κούνια

Ο 7χρονος Τιμ περνάει ζωή χαρισάμενη, τρισευτυχισμένος με τους γονείς του. Όταν όμως καταφθάνει στο σπίτι τους με ταξί ένα μωρό, φορώντας κοστούμι και κουβαλώντας χαρτοφύλακα, όλος ο κόσμος του Τιμ ανατρέπεται. Σύντομα, ο αδελφικός ανταγωνισμός παραμερίζεται αναγκαστικά όταν ο τελευταίος ανακαλύπτει ότι ο μικρός αδελφός του είναι στη πραγματικότητα ένας κατάσκοπος σε μια μυστική κρυφή αποστολή και ότι μόνο αυτός μπορεί να τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.