Ελπιδα Σαπων – Δοξα Νεου Σιδηροχωριου 0-1 (+Gallery & Video)

Πανηγυρίζει το Νέο Σιδηροχώρι το πρωτάθλημα και την άνοδο της Δόξας στην Γ’ Εθνική

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των Play Off  της Α΄Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος   και την άνοδο στην Γ΄Εθνική.
Το Σάββατο στο γήπεδο των Σαπών η Δόξα επικράτησε με σκορ 0-1 της Ελπίδας και κατέκτησε και μαθηματικά   το τρίτο  της πρωτάθλημα  ΕΠΣ Θράκης  το οποίο έρχεται μετά από 31 χρόνια,  ενώ ταυτόχρονα ανέβηκε για πρώτη φορά  στην ιστορία της στην Γ΄Εθνική καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί 2 σεζόν στο τότε πρωτάθλημα της  Δ΄Εθνικής (1983-1984 και 1985-1986).
Το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από συνεχή βροχή παρουσία περίπου 80 φιλάθλων με τους πιο ηρωικούς να παρακολουθούν την αναμέτρηση με την ομπρέλα τους στην κερκίδα ενώ οι υπόλοιποι  είτε μέσα από τα αυτοκίνητα τους , στον χώρο μπροστά στο κυλικείο και κάποιοι από το εγκαταλειμμένο  γυμναστήριο που υπάρχει εντός του δημοτικού γηπέδου των Σαπών.

Ο αγωνιστικός χώρος αν και πριν την έναρξη του αγώνα ήταν καλός ωστόσο από την συνεχή βροχόπτωση κατά την διάρκεια του αγώνα έγινε αρκετά βαρύς και σε κάποια σημεία δημιουργήθηκαν  νερόλακκοι.
Αγωνιστικά μια μόνο υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι ήθελε την νίκη και να τελειώσει την υπόθεση τίτλου μια αγωνιστική νωρίτερα.
Οι παίχτες της πρωταθλήτριας πλέον Δόξας είχαν πάθος, έβγαζαν ψυχή εντός του αγωνιστικού χώρου, πάλευαν σε κάθε φάση, γυάλιζαν τα μάτια τους και φαινόταν πως δεν θα έφευγαν από το γήπεδο εάν δεν καθάριζαν την υπόθεση τίτλος και άνοδο  νωρίς . 
Το γκολ της νίκης που χάρισε το πρωτάθλημα στην Δόξα πέτυχε με κεφαλιά ο Αγγέλης  στο 5ο λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για την διαιτησία στην φάση του 41΄ υποστηρίζοντας πως στη κεφαλιά του Αλεξακούδη ο Ποιμενίδης απέκρουσε την μπάλα ενώ αυτή είχε περάσει την γραμμή της εστίας.
Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου είχε την ευκαιρία στο 85΄να κάνει το 0-2 αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο  Πανουργιάς απέκρουσε ο Ποιμενίδης.
 
Οι φάσεις του αγώνα.
Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώνεται στο 2΄όταν ο Κόσιης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα καλό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Ποιμενίδης απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 5΄η Δόξα θα πετύχει το νικητήριο γκολ όταν από κόρνερ του Μαυράκη ο Αγγέλης με κεφαλιά έκανε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 10΄ο Δανίδης από πλάγια έκανε ένα σουτ ο Ποιμενίδης απέκρουσε την μπάλα
και στην συνέχεια ο Μαυράκης δεν μπόρεσε να επωφεληθεί.
Στο 21΄ο Σάκης Σκουλής θα προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Δανίδης δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι και την θέση του πήρε  ο Πανουργιάς.
Στο 25΄για την Ελπίδα μετά από λάθος του Πλασταρά ο Πάλυ πήρε την μπάλα βρέθηκε απέναντι στον Βασιλείου αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο πορτιέρο της Δόξας.
Στο 32΄για τους φιλοξενούμενους μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόσιη ο Ντεμιρτσίδης  έπιασε την γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Ποιμενίδη.
Στο 38΄μεγάλη ευκαιρία για την Δόξα να κάνει τα 0-2, ο Κόσιης έβγαλε καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Χατζήπαπα αλλά το πλασέ του τελευταίου απέναντι στον Ποιμενίδη ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ελπίδας.   
Στο 41΄θα σημειωθεί η φάση που προκάλεσε της έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.
Ο Μαυράκης εκτέλεσε κόρνερ ο Αλεξακούδης πήρε την κεφαλιά με τον Ποιμενίδη ενστικτωδώς να αποκρούει την μπάλα και στην συνέχεια ο Καραθανάσης την απομάκρυνε.
Σύσσωμο  τεχνικό team και παίχτες   της Δόξας διαμαρτυρήθηκαν  έντονα στον διαιτητή κ. Κακουλίδη πως η μπάλα πέρασε την γραμμή της εστίας κάτι για το οποίο έχουν άδικο όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες του Π.τ.Θ.


Σε αυτήν την φάση για έντονες διαμαρτυρίες στον διαιτητή σε διαφορετικά χρονικά σημεία ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Σάκης Δανίδης είδε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε από τον πάγκο.
 
Στο δεύτερο μέρος η Δόξα απείλησε πρώτη αλλά το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μαυράκη μπλόκαρε ο Ποιμενίδης.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό για τους γηπεδούχους ο Νεαζή Αλή εκτέλεσε  φάουλ η μπάλα έσκασε μπροστά στον Βασιλείου που με υπερένταση και με ένα χέρι απέκρουσε κόρνερ.
Στο 54΄για την Δόξα ο Τουρασανίδης μετά από ωραία προσπάθεια έπιασε ένα καλό σουτ με την μπάλα νε φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ποιμενίδη.
Στο 62΄ο Πανουργιάς γύρισε ωραία στον Κόσιη αλλά το σουτ έφυγε λίγο άουτ.
Στο 63΄ο Μαυράκης μέσα στην μεγάλη περιοχή της μπάλας γύρισε ωραία το σώμα του, έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 85΄για την Δόξα ο Πανουργιάς μέσα στην μεγάλη περιοχή , υπό την πίεση του Παπαδόπουλου  έπεσε κάτω  με τον διαιτητή κ. Κακουλίδη να δείχνει πέναλτι.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Πανουργιάς αλλά ο Ποιμενίδης έπεσε στην σωστή γωνία και απέκρουσε .

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε ένα κουβάρι τεχνικό team, τους παίχτες της Δόξας και τους ηρωικούς φιλάθλους της εντός του αγωνιστικού χώρου να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

 
Οι  συνθέσεις των δύο ομάδων
Ελπίδα Σαπών ( Χαριτόπουλος ): Ποιμενίδης , Παπαδόπουλος  , Παναγιωτόπουλος  , Πασσάς  (83 Κουδούνης ), Ριζόπουλος ,Αληοσμάν Τζεγκίζ, Νεαζή Αλή, Καραθανάσης ,Βελημβασάκης  (46΄Πασχάλης ), Πάλι, Σωμαράκης  (72΄ Γεωργουσούλης ).
 
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ( Σκουλής): Βασιλείου, Αλεξακούδης, Τουρασανίδης , Αγγέλης , Πλασταράς, Ντεμιρτσίδης , Κοσίης (85΄ Τσαμπάζης ), Αμοιρόπουλος , Δανίδης  (21΄ Πανουργιάς ), Χατζήπαπα(60΄ Αντρέου ), Μαυράκης.

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.