Αντινατοικη αντιπολεμικη συγκεντρωση στην Αλεξανδρουπολη

Από τις Επιτροπές Ειρήνης ΄Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας

Μεγάλη αντινατοϊκή αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 28 Μαΐου που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης ΄Εβρου, Ροδόπης , Ξάνθης , Καβάλας  και Δράμας, ταξικά σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών, ενάντια στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται να διέλθουν και να κατασκηνώσουν στα χωριά και τα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού της περιοχής τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης «Noble Jump», η οποία θα διεξαχθεί στη Ρουμανία στις 6 – 14 Ιούνη.
 
Αμέσως  μετά τις 11:30 π.μ. έγινε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, όπου μίλησαν ο Νίκος Φακιρίδης, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης και ο Διονύσης Κλάδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης. Ακολούθησε πορεία προς το λιμάνι. Μπροστά από την έδρα της Μεραρχίας έγινε στάση και διαδηλωτές έγραψαν αντιιμπεριαλιστικά αντιπολεμικά συνθήματα.
 

Στην συγκέντρωση και την πορεία κυριάρχησαν τα συνθήματα: « Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».  Οι διαδηλωτές εκφράζοντας και την πλειοψηφία του λαού της περιοχής, απαίτησαν και δήλωσαν την ετοιμότητά τους να αγωνιστούν για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο – ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να μην πατήσει ΝΑΤΟϊκός το πόδι του στον Έβρο.
 
Επίσης ζήτησαν να μην υπάρξει καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, υψώνοντας τείχος στο ρατσισμό, στο εθνικιστικό μίσος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.