Ενισχυονται με παιχνιδια αυλης τα Νηπιαγωγεια της Κομοτηνης

Η αρχή έγινε με το 1ο, το 9ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής και το Νηπιαγωγείο Γρατινής και έπεται συνέχεια

Τα καινούρια παιχνίδια τους χαίρονται τα παιδιά στο 9ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, τα οποία παρείχε η αρμόδια σχολική επιτροπής, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την βελτίωση των συνθηκών για τους μικρούς μαθητές.
 
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει τη συντήρηση και διαχείριση των σχολικών κτιρίων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στα όρια του Δήμου Κομοτηνής και μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της εντάσσεται και η τροφοδοσία των νηπιαγωγείων με παιχνίδια, είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού χώρου.
 
Στην περίπτωση του 9ου Νηπιαγωγείου, η σχολική επιτροπή αγόρασε παιχνίδια αυλής, όπως τσουλήθρες και τραμπάλες, μιας και όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής κ. Μανώλης Ταπατζάς, είναι υποχρέωσή τους να φροντίζουν και για την ψυχαγωγία των μικρών μαθητών των νηπιαγωγείων.
 
Πλέον του 9ου Νηπιαγωγείου παιχνίδια, κυρίως αυλής, πήραν οι σχολικές μονάδες του 1ου Νηπιαγωγείου και του Νηπιαγωγείου Γρατινής, ενώ αναμένεται να δοθούν επιπλέον και σε άλλες δομές τόσο μέσα στο καλοκαίρι -παράλληλα με τις εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων, για τις οποίες έχει εγκριθεί ένα κονδύλι γύρω στις 500-600 χιλιάδες ευρώ- αλλά και όπου θεωρηθεί απαραίτητο.
 
«Όταν αναλάβαμε ως διοίκηση στις 1/1/2011 πραγματικά δεν ήταν τόσο καλή η κατάσταση σε αυτό το κομμάτι, γιατί υπήρχαν μονάδες που δεν είχαν καν παιχνίδια στην αυλή τους, ή αυτά που είχαν δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, γι’ αυτό και φροντίσαμε να αντικαταστήσουμε όλα τα ακατάλληλα με εγκεκριμένα παιχνίδια για να χαίρονται και να διασκεδάζουν οι μικροί μαθητές όσο βρίσκονται σε αυτές τις μονάδες» εξήγησε ο κ. Ταπατζάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.