«Ξεδιπλωσαν» το ταλεντο τους τα παιδια του 2ου Νηπιαγωγειου Κομοτηνης

Το αποτέλεσμα μιας γεμάτης καλλιτεχνικά χρονιάς επέδειξαν στην έκθεση ζωγραφικής τους οι μαθητές

Μια διαφορετική έκθεση ζωγραφικής άνοιξε τις πόρτες της το απόγευμα της Τρίτης 30 Μαΐου στην Καπναποθήκη στην Κομοτηνή, επιδεικνύοντας στο κοινό της Κομοτηνής τα ταλέντα των μικρών μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, που όλη τη χρονιά πραγματοποίησε το πρόγραμμα «Με αφορμή ένα πίνακα, μαθαίνω, παίζω, τραγουδώ ταξιδεύω και δημιουργώ».
 
Η εκδήλωση έκλεισε το πολιτιστικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου από τις αρχές Οκτώβρη, το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, που με τη σειρά τους το αγκάλιασαν με θέρμη.
 

 
«Προσπαθήσαμε να κάνουμε το σχολείο μας ένα ζωντανό και ανήσυχο κύτταρο δημιουργίας» σημείωσε η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ασπασία Ιωαννίδου, επισημαίνοντας πως γενικός στόχος του προγράμματος ήταν τα παιδιά να προσεγγίσουν έργα τέχνης στη γνωστική, συναισθηματική και αισθητική διάσταση τους.
 
Παράλληλα με αφορμή έργα μεγάλων ζωγράφων τα παιδιά απέκτησαν γνώσεις για θέματα του κοινωνικού, πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, προσεγγίζοντας μέσα από αυτά όλα τα πεδία του προγράμματος σπουδών του νηπιαγωγείου.
 
Έτσι ασχολήθηκαν με θέματα όπως η φιλία, ο εαυτός μου και οι άλλοι, ο πόλεμος και η ειρήνη, οι εποχές και τα καιρικά φαινόμενα, τα συναισθήματα, η μουσική, η φιλαναγνωσία και άλλα.
 

Παράλληλα ταξίδεψαν με χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών στις χώρες των ζωγράφων που μελετούσαν, γνωρίζοντας τη γλώσσα και τις συνήθειες των τόπων τους.
 
«Η τέχνη μπορεί να αποτελέσει όχημα για την κατανόηση με ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο των πιο δύσκολων εννοιών για τα παιδιά σεβόμενη τους διαφορετικούς ρυθμούς, τις ανάγκες και τα ταλέντα τους» σημείωσε επί του θέματος η κ. Ιωαννίδου, αναφέροντας πως αποτελεί επιπλέον εξαιρετικό εργαλείο για την ψυχική τους καλλιέργεια και έκφραση, αλλά και την απόκτηση γνώσεων, την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της παρατηρητικότητάς, της φαντασίας, της δημιουργικότητας και συνεργατικών δεξιοτήτων.
 

«Τα παιδιά σας δεν φοίτησαν απλώς, δημιούργησαν» υπογράμμισε απευθυνόμενη προς την υπεύθυνη του προγράμματος η Σχολική Σύμβουλος της 18ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ροδόπης κ. Χριστίνα Βαλσαμάκη, η οποία εμφανώς συγκινημένη τόνισε πως οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα παιδιά το προηγούμενο έτος, έβαλαν μέσα τους τον σπόρο της δημιουργίας και της φαντασίας, ο οποίος θα βγάλει καρπούς στη μετέπειτα ζωή τους.
 
Τέλος ο κ. Γιάννης Σιγούρος, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σημείωσε πως με αυτή την προσπάθεια επιτεύχθηκε ο στόχος της δημιουργικότητας της φαντασίας και της κριτικής σκέψης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.