Θεαματικο ρεκορ κερδοφοριας για τα ΕΛΠΕ το πρωτο τριμηνο του 2017

Ξεκάθαρο όχι στην αλλαγή διοίκησης του Ομίλου από τους εργαζομένους της Diaxon - «Δεν αντιλαμβανόμαστε την σπουδή και τα κίνητρα του Ομίλου Λάτση να προκαλέσει την ακύρωση της Γ.Σ», δηλώνει ο Νίκος Κλεισάρης - Οι εξελίξεις στο ΕΚ. Κομοτηνής, την ΕΝΚΛΩ και την SHELMAN

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της διατήρησης και συνέχισης του σημερινού μοντέλου διοίκησης του Ομίλου των ΕΛΠΕ με τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, παίρνουν οι εργαζόμενοι της Diaxon που ανήκει στον ίδιο Όμιλο και είναι εγκαταστημένη στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.
 
Μιλώντας στον «ΠτΘ», ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της Diaxon, Νίκος Κλεισάρης, επισημαίνει ότι συνιστά αρνητική εξέλιξη για τα ΕΛΠΕ η παρέμβαση των εκπροσώπων του Ομίλου Λάτση για την ακύρωση της γενικής συνέλευσης των μετόχων την προηγούμενη εβδομάδα.
                             
Ο λόγος της εξέλιξης αυτής ήταν ότι ο Όμιλος Λάτση που κατέχει το 47% των μετοχών, θέτει επί της ουσίας το ζήτημα της μεγαλύτερης συμμετοχής του στην διαμόρφωση της στρατηγικής του Ομίλου και δύο επιπλέον εκπροσώπων στο διοικητικό συμβούλιο.
 
«Εμείς θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική γιατί στα ΕΛΠΕ σήμερα ηγούνται δύο άνθρωποι όπως είναι ο πρόεδρος Ευστάθιος Τσοτσορός και ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης που είναι απολύτως επιτυχημένοι από τις θέσεις που κλήθηκαν να υπηρετήσουν τον Όμιλο», υποστηρίζει ο Νίκος Κλεισάρης, κάνοντας λόγο για στελέχη που προέρχονται από τα σπλάχνα των ΕΛΠΕ, όπως είναι ο Γρηγόρης Στεργιούλης.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ κερδοφορίας εμφανίζοντας το πρώτο τρίμηνο του 2017 κέρδη της τάξεως των 160 έως 170 εκατομμύριων ευρώ.
 
«Με αυτό τον ρυθμό πάμε για ρεκόρ κερδών όλων των εποχών. Η διοίκηση είναι αναμφίβολα επιτυχημένη και δεν θέλουμε να γίνει οποιαδήποτε μεταβολή τώρα στην διοικητική της πυραμίδα, γιατί όλες οι μεταβολές επηρεάζουν την εύρυθμη κατάσταση της εταιρίας και την ομαλή λειτουργία της», επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της  Diaxon.
 
«Δεν αντιλαμβανόμαστε την σπουδή και τα κίνητρα του σημαντικότερου μετόχου που είναι ο Όμιλος Λάτση να προκαλέσει την ακύρωση της Γ.Σ., ενώ όλα δείχνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά, γεγονός που αποδεικνύει ότι θα έχουμε συνεχόμενη και ομαλή λειτουργία στην εργασία μας και ομαλό εργασιακό βίο. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι άνθρωποι που ηγούνται αυτή την στιγμή στον Όμιλο είναι ικανότατοι και οδηγούν τα ΕΛΠΕ σε ασφαλή και ανοδική πορεία. Εμείς συνεπώς, οι εργαζόμενοι της Diaxon που είναι γεωγραφικά η πιο απομακρυσμένη εταιρία του Ομίλου, εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας προς την υφιστάμενη διοίκηση», καταλήγει ο Νίκος Κλεισάρης.
 
Στις 23 Ιουνίου έχει οριστεί η νέα Γ.Σ. των μετόχων και εκεί θα φανούν οι προθέσεις όλων. Το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχοντας το 35% της μετοχικής σύνθεσης του Ομίλου  διαθέτει το προνόμιο της αρνησικυρίας, ενώ την ίδια στιγμή οι μετοχές του έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ γεγονός που προκαλεί επιπρόσθετους λόγους ανησυχίας στους εργαζομένους. Ζητούν, το Ελληνικό Δημόσιο να συνεχίσει να έχει εξέχοντα ρόλο μέσα στα ΕΛΠΑ ώστε αυτά να μην οδηγηθούν σε συρρίκνωση και επιχειρηματική απαξίωση.
 
Στην Diaxon σήμερα εργάζονται συνολικά 100 μόνιμοι εργαζόμενοι και 35 εργολαβικοί και διανοίγονται προοπτικές για τη δημιουργία μιας τρίτης γραμμής παραγωγής που θα απασχολήσει επιπλέον 25 έως 30 άτομα και θα αυξήσει τον όγκο παραγωγής της εταιρίας μέχρι το τέλος του 2019. 

Οι εξελίξεις στο ΕΚ. Κομοτηνής, την ΕΝΚΛΩ και την SHELMAN 

Στο μέτωπο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, ο γραμματέας του σωματείου της Diaxon και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, Τάκης Μουμτζίδης, δεν διαβλέπει να προοιωνίζονται θετικές εξελίξεις καθώς παραμένει η εικόνα της στασιμότητας που δεν ανταποκρίνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στις προσδοκίες των εργαζομένων σε μια περίοδο κρίσης και απαξίωσης του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
 
«Οι καταγγελίες που κάναμε πριν και μετά τις εκλογές για στημένες διαδικασίες και ανύπαρκτα σωματεία δεν διαλευκάνθηκαν ποτέ γιατί προς αυτή την κατεύθυνση δεν συνηγόρησε ούτε η δικαιοσύνη αλλά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο διεξήχθησαν αυτές οι εκλογές που κάθε άλλο παρά ως ανοιχτό και δημοκρατικό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί», επισημαίνει ο ίδιος.
 
Τέλος, σε  ό,τι αφορά την προοπτική επαναλειτουργίας παραγωγικών μονάδων της ΕΝΚΛΩ του πρώην Ομίλου Λαναρά, ο κ. Μουμτζίδης την χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη, «όχι μόνο γιατί υπάρχει η προοπτική να επαναλειτουργήσουν κάποια εργοστάσια στη Ροδόπη και στη Νάουσα, αλλά και γιατί  δείχνει τη διέξοδο και σε εργαζόμενους άλλων κλάδων που είναι η ενεργός συμμετοχή τους στα τεκταινόμενα των επιχειρήσεων τους. Σε αυτό το πλαίσιο οι εργαζόμενοι της SHELMAN θα έπρεπε ίσως να είναι και εκείνοι πιο ενεργοί στα τεκταινόμενα της υπό πτώχευση εταιρίας τους», καταλήγει.               

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.