Σεμιναριο μεταπτυχιακων φοιτητων εκκλησιαστικης Ιστοριας στην Ιερα Μονη Οσιου Μαξιμου Καυσοκαλυβη Παπικιου Ορους

Το τριήμερο 9 με 11 Ιουνίου

Το προσεχές τριήμερο, 9 έως 11 Ιουνίου 2017 στα πλαίσια του «Studium Historicorum» του κοινού δηλαδή Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο με το γενικό τίτλο: «Χριστιανική Θράκη». Το εν λόγω Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Οσίου Μαξίμου Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους.
 
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει συμμετοχή των Καθηγητών και των Μεταπτυχιακών Φοιτητών και θα αναπτυχθούν εισηγήσεις των συμμετεχόντων. Να αναφερθεί ότι το Μεταπτυχιακό αυτό Σεμινάριο ξεκίνησε το Ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 με πρωτοβουλία του κ. Ιωάννου Παναγιωτοπούλου, Επίκουρου Καθηγητή Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ. Από το Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και εντεύθεν το Σεμινάριο διεξάγεται με συνδιοργανωτή τον Ιστορικό Κλάδο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. με υπεύθυνο Καθηγητή τον κ. Βασίλειο Κουκουσά, Καθηγητή των Πηγών της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, και τον κ. Ιωάννη Μπάκα, Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, ενώ από το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 το «Studium Historicorum» της Θεσσαλονίκης αποτελεί δραστηριότητα του Εργαστηρίου Ιστορίας, Πολιτικής, Διπλωματίας και Γεωγραφίας της Εκκλησίας «EUSEBIUS LAB».
 
Στόχος του Σεμιναρίου, μεταξύ άλλων, είναι να γνωρίσουν οι νέοι τη Θράκη και τη Ροδόπη, να αποκτήσουν εμπειρία Μοναστηριακής ζωής και να εμφυσήσει στους Μεταπτυχιακούς φοιτητές πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των και να τους παραχωρήσει βήμα για να ανακοινώνουν τα πορίσματα των ερευνών τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.