Πενταπλη εκπροσωπηση και πληθωρα διακρισεων για τους αθλητες του «Ηροδικου»

Στην 11η Ανοιχτή Κολυμβητική Συνάντηση της ΕΑΟΜ –ΑμεΑ - Διακρίσεις και ρεκόρ από τους Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, Δημήτρη Καρυπίδη, Αλέξανδρο Λεργιό, Δημήτρη Τσικουρέλη και Έφη Γκιούλη

Με τη συμμετοχή 90 αθλητών και αθλητριών από τέσσερις χώρες, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου στο δημοτικό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας, η 11η Ανοικτή Κολυμβητική Συνάντηση που διοργανώνει η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑμεΑ Θεσσαλονίκης.
 
Εκτός της πολυάριθμης ελληνικής ομάδας, από την οποία ξεχώρισαν τα ονόματα του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη στο Ρίο, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και φυσικά του κάτοχου 10 Παραολυμπιακών μεταλλίων, Χαράλαμπου Ταϊγανίδη, συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από Τουρκία, Σερβία και Ρουμανία, «διεκδικώντας» την ευκαιρία για την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μεξικό τον προσεχή Σεπτέμβριο, αφού βέβαια μεσολαβήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
 

Ανάμεσα στην πολυάριθμη ελληνική ομάδα, δυναμικό παρών έδωσε και η ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου «Ηρόδικος», με τη «φανέλα» του οποίου αγωνίστηκαν πέντε συνολικά αθλητές. Ξεκινώντας από τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση σε δύο αγωνίσματα και συγκεκριμένα στα 50 μ. ελεύθερο και στα 100 μ. πεταλούδα, συνεχίζοντας με τον επίσης παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη ο οποίος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα 50μ και 100μ. ύπτιο, τον Αλέξανδρο Λεργιό  που κατέκτησε την 3η θέση στα 50μ. ελεύθερο, καθώς και τους Δημήτρη Τσικουρέλη και Έφη Γκιούλη που κατέκτησαν την 4η θέση στα 50μ ελεύθερο στην κατηγορία S10 κάνοντας με ατομικό ρεκόρ και την 1η θέση στα 200 μ. Μεικτή Ατομική και νέο πανελλήνιο ρεκόρ αντίστοιχα. 
 
Τις επιτυχίες τους γνωστοποίησαν οι αθλητές και μέσω από τα προσωπικά τους προφίλ στα social media, στα οποία δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν τους προπονητές τους, όλους όσους τους στηρίζουν αλλά και τον «Ηρόδικο».
 
Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Δημήτρη Τσικουρέλη ο οποίος έγραψε σχετικά: «Η 11η διεθνής συνάντηση κολύμβησης ΑμεΑ έφτασε στο τέλος της. Ο απολογισμός μας είναι ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ που με έφερε στη 4η θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο ανδρών στη κατηγορία s10.Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά την προπονήτριά μου, Φωτεινη, αλλά και τη Στέλλα γιατί χωρίς αυτές δε θα είχε πραγματοποιηθεί τίποτα από αυτά. Επίσης να ευχαριστήσω τον Α.Σ Ηρόδικο και το γυμναστήριο μου, Ghetto, που συνέβαλαν σε αυτή μου την επιτυχία!».
 

Αντίστοιχα και ο παραολυμπιονίκης Δημήτρης Καρυπίδης: «Με δύο Χρυσά Μετάλλια σε αντίστοιχα αγωνίσματα (50μ & 100μ ύπτιο) ολοκληρώθηκε η 11η Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου Γιώργο Τυλιγαδά, τον συνοδό μου Αργύρη Τυλιγαδά και την ομάδα μου τον Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ''Ηρόδικος'' για τη συνεχή βοήθεια και στήριξη. Επόμενος σταθμός το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης τον ερχόμενο μήνα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.