Το «γκντουπ» των οσονουπω χαλασμενων αυτοκινητων

Κάτι περίεργο συμβαίνει στην γειτονιά της Οδού Αντιγόνου, στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, εδώ και λίγους μήνες. Κάτι περίεργο πλην όμως γνώριμο στους κατοίκους της περιοχής, καθότι πρόκειται για ένα «φαινόμενο» που επαναλαμβάνεται συχνά πυκνά.
 
Τι συμβαίνει όμως; Εδώ και κάνα δίμηνο  το σύνολο της ημέρας μας, συνοδεύεται από περίεργους ήχους, τύπου «γκντουπ», όπως δηλαδή ο ήχος που ακούμε όταν κάποιος – κάτι πέφτει κάπου. Ειδικά τις βραδινές ώρες τα «γκντουπ» γίνονται ακόμα πιο έντονα. Ο λόγος; Οι τρύπες του οδοστρώματος στις οποίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πέφτουν το σύνολο των διερχόμενων οχημάτων, καθότι δεν υπάρχει και κάποιος τρόπος να τις αποφύγει κανείς.
 

Τα «γκντουπ» δε είναι συνεχόμενα καθότι οι τρύπες  – ως άλλοι κρατήρες όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν- βρίσκονται σε όλο το μήκος της οδού Αντιγόνου, ενώ το βράδυ έχουν και μεγαλύτερη ένταση καθώς τα οχήματα που περνάν, μη έχοντας ορατότητα –καθότι να υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχει και επαρκής φωτισμός– πέφτουν αδιακρίτως και με σχετικά μεγάλη ταχύτητα μέσα σε αυτές.


 
Βέβαια επειδή το σκηνικό το έχουμε ξαναζήσει οι περίοικοι, και θα το ξαναζήσουμε κατά πως φαίνεται, αναμένουμε τα μπαλώματα πίσσας που λογικά θα φιλοτιμηθεί ο Δήμος να κάνει, έως τότε βέβαια σκεφτόμαστε σοβαρά τη λύση «Σπάρτακου» ήτοι να φυτέψουμε λουλούδια στις εν λόγω τρύπες. Αν δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η διάρκεια ζωής τους θα ήταν θέμα ωρών, μιας και πρόκειται για κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, μάλλον αυτό θα είχε ήδη καθιερωθεί.  Ν.Β.
 
Υ.Γ.: Θεωρητικά πάντως από αυτή εδώ την εφημερίδα έχουμε ήδη καθιερώσει το ζήτημα της ενημέρωσης της δημοτικής αρχής, ηλεκτρονικώ τω τρόπω, αλλά και μέσω του εντύπου επί των ζημιών που υφίσταται ο δημόσιος χώρος, και όντως εκτιμούμε ότι αυτό είναι και απολύτως  εκσυγχρονιστικό αλλά και δημοκρατικό. Στο πλαίσιο αυτό να επισημάνουμε και την απομάκρυνση των τριών μικρών κουφαριών στην πίσω πλευρά των παλαιών σφαγείων που είχαμε επισημάνει. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.