Ο Ερικ Καντονα της Θασου εγινε ντοκιμαντερ μικρου μηκους

Ο «Ερίκ» είναι το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ των Φαίδωνα Γκρέτσικου και Πάνου Τράγου που αφηγείται την ιστορία του Στράτου Παπαφιλίππου, σωσία του ποδοσφαιρικού θρύλου Ερίκ Καντονά, από τη Θάσο

Στα μέσα των 90s δυο Άγγλοι τουρίστες είπαν στον Στράτο Παπαφιλίππου, ιδιοκτήτη ενός μικρού μπαρ στην Ποταμιά Θάσου, ότι μοιάζει τρομακτικά στον θρυλικό Γάλλο ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.

Ο Στράτος δεν ήξερε ποιος είναι ο Καντονά, το θεώρησε όμως καλή επιχειρηματική ευκαιρία. Κουρεύτηκε, φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μαγαζιά ως ο “Ερίκ Καντονά αυτοπροσώπως” κι έβαλε στόχο ζωής να συναντήσει τον αληθινό Καντονά από κοντά.

Το “Έρίκ” έκανε πρεμιέρα στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2016 και συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας την ίδια χρονιά.

Το Ερίκ (μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, 2016) / Eric (short documentary, 2016) [english subs] είναι μια ταινία των: Φαίδωνα Γκρέτσικου & Πάνου Τράγου. Σε πρωτότυπη μουσική του Άκη Τουρκογιώργη.

Πηγή: www.lifo.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.