Παρακαταθηκη για το μελλον ο πρωτος χρονος μαθηματος κολυμβησης στη Ροδοπη

Με την πολύτιμη βοήθεια του τομέα κολύμβησης της ΣΕΦΑΑ οι διοργανωτές ελπίζουν να αυξήσουν τα σχολεία που θα συμμετάσχουν του χρόνου

Συνεχίζονται και αυτές τις μέρες τα μαθήματα κολύμβησης για παιδιά της Γ΄ Δημοτικού στο Κολυμβητήριο της ΣΕΦΑΑ στην πανεπιστημιούπολη, προσπαθώντας μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία.
 
Άλλωστε φέτος συμμετείχαν σχεδόν 500 μαθητές από 18 σχολεία, και η ελπίδα είναι πως αν όλα πάνε καλά, του χρόνου θα έχουν ακόμα περισσότερες συμμετοχές.
 
Την όλη προσπάθεια έχει αναλάβει η ομάδα Φυσικής Αγωγής, που υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου να εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την ΣΕΦΑΑ και το τμήμα κολύμβησης, ιδιαίτερα τον καθηγητή κ. Γούργουλη αλλά και τους φοιτητές, που στο πλαίσιο του μαθήματος και της ειδίκευσής τους αλλά και εθελοντικά βοήθησαν στην όλη διαδικασία, παρέχοντας βοήθεια στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής που ήταν υπεύθυνοι για το πρόγραμμα.
 
Για το μάθημα κολύμβησης, σημείωσε, είναι απαραίτητο να δίνεται η χρήση του χώρου αλλά και η υποστήριξη από τους ανθρώπους του πανεπιστημίου, όσο αφορά τη διατήρηση των συνθηκών κολύμβησης.
 
Για αυτό και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, μέσω της ομάδας Φυσικής Αγωγής, δίνει ραντεβού τον Σεπτέμβριο για να τρέξει εκ νέου το μάθημα, η επιτυχία του οποίου φέτος ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της ομάδας Φυσικής Αγωγής, της συμβούλου του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, του ΔΠΘ και του Δήμου Κομοτηνής, με την κ. Κοσμίδου να εκφράζει την ελπίδα πως θα συνεχίσουν την συνεργασία τους μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της χρονιάς που κλείνει αυτές τις μέρες.
 

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης σημείωσε πως τα συμπεράσματα από το πρόγραμμα κολύμβησης ήταν απολύτως θετικά, μιας και μετέφεραν την χαρά και τον ενθουσιασμό των παιδιών, από τα οποία πολλά, που δεν είχαν πολύ καλή επαφή με το νερό, έμαθαν να κολυμπούν και να το αγαπούν.
 
Και όλα αυτά έγιναν με όλα τα μέτρα ασφαλείας, με τη βοήθεια της ΣΕΦΑΑ και του τμήματος κολύμβησης, καθώς και του δήμου Κομοτηνής, ενώ ελπίζουν πως θα υπάρξει η συμφωνία για την παραχώρηση του κολυμβητηρίου και τη νέα χρονιά, και αν γίνεται για περισσότερες ώρες, μιας και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από τα σχολεία.
 
Μάλιστα υπήρξαν και αιτήματα από άλλα σχολεία, τα οποία είτε λόγω χιλιομετρικής απόστασης είτε λόγω έλλειψης ωρών δεν μπόρεσαν να ικανοποιηθούν, για αυτό ελπίζουν να βρεθούν επιπλέον ώρες ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότερα σχολεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.