Πανελλαδικές Εξετάσεις!

14.06.2017 10:24

Της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά*

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Αγαπημένε μου μαθητή-υποψήφιε, αυτές οι μέρες θα είναι βασανιστικές και δεν συνάδουν με την ορμή σου, τη ζωντάνια σου, αλλά βλέπεις τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε να βρούμε άλλον δρόμο εκτός από τούτο το μονοπάτι που μια στενεύει μια φαρδαίνει, για να περάσεις και να φτάσεις στο στόχο σου.
 
Δεν είμαστε βίαιοι αλλά αγνοούμε ακόμη τον κόσμο της ψυχής σου, τον οποίο, πολλές φορές βομβαρδίζουμε!
 
Τώρα, μετά από τρία χρόνια προετοιμασίας καλείσαι ένα μικρό σχετικό διάστημα να το περάσεις με πολύ διάβασμα στην "απομόνωση" . Όλοι το γνωρίζουν αυτό και δεν θα σε δυσκολέψουν ή δεν πρέπει τούτες τις μέρες. Οι οικείοι σου θα κάνουν κουμάντο τα συναισθήματά τους, τα νεύρα τους ίσως και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και η τύχη πιο πέρα θα στέκεται αρωγός σύμφωνα με τα ανθρώπινα. Πάνω απ' όλα να είσαι ήρεμος, ασυγκίνητος, να τρέφεσαι σωστά κατά τις επιθυμίες σου-δεν είναι ώρα για δίαιτες και με τη βοήθεια του Θεού -μην ξεχνάς έστω κρυφά την ώρα που ξεκινάς να γράφεις να Τον επικαλείσαι-θα περάσει η μπόρα!
 
Εγώ, από την πείρα μου, σου λέω ότι η επιτυχία στη ζωή εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Καλό είναι να γράψεις καλά αλλά και να μην γράψεις ο κόσμος συνεχίζει την πορεία του και θα δεις ότι θα συνεχίσεις να πορεύεσαι με αγάπη και χαρούμενη διάθεση.
 
Αγαπημένε μας υποψήφιε, τα επίπεδα είναι πολλά, όσα και τα" θέλω" μας. Σήμερα κάνεις το πρώτο σου βήμα εκτός της "θαλπωρής" του σχολείου και του φροντιστηρίου δεν θα έχει -κύριε δεν κατάλαβα ξαναπείτε το- παρά μονάχα εγρήγορση. Σου εύχομαι - φαντάζομαι κάθε καλοπροαίρετος συνάνθρωπος- καλή αρχή και με το καλό να έρθει και η επιτυχία. Να θυμάσαι ότι όλα πρέπει να είναι καλοδεχούμενα γιατί αποτελούν εφαλτήριο προόδου!

Οι ευχές μου και η προσευχή μαζί σου…

*Η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας, κριτικός

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine