207 ατομα απασχολουνται μεσω της κοινωφελους εργασιας στο Δημο Κομοτηνης

Σταδιακά έγινε η πρόσληψή τους από τα μέσα Μαΐου, ενώ υπήρξαν και 7 αποχωρήσεις

Στο τελικό στάδιο των προσλήψεων βρίσκεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Κομοτηνής, αφού τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προληφθούν οι τελευταίοι 8, φτάνοντας τον αριθμό των προσληφθέντων μέσω του προγράμματος στους 207.
 
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ταπατζά ο Δήμος Κομοτηνής είχε ζητήσει 251 άτομα, σε διάφορες θέσεις, ενώ τελικά εγκρίθηκαν από τον ΟΑΕΔ 234 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων. Αυτή τη στιγμή, έχουν προσληφθεί 206 άτομα, εκ των οποίων 7 αποχώρησαν οικιοθελώς, με αποτέλεσμα να απασχολούνται τώρα 199, με τους τελευταίους 8 που θα τοποθετηθούν στις 19 Ιουνίου να φτάνουν αυτόν τον αριθμό στους 207.
 
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, οι προσλήψεις έγιναν σταδιακά σε ομάδες των 10-20 ατόμων από τα μέσα Μαΐου, ενώ οι τελευταίοι είναι οι αναπληρωματικοί, μιας και υπήρξαν περιπτώσεις ατόμων που κλήθηκαν τέταρτοι στη σειρά.
 
«Αυτό είναι το δυσάρεστο για την κοινωνία μας, γιατί από την μια πλευρά δεν έχουμε εργασία, ζητούμε δουλειά, και από την άλλη φτάσαμε στον τέταρτο αναπληρωματικό» σημείωσε ο κ. Ταπατζάς, επισημαίνοντας πως όλες οι αποχωρήσεις που υπήρχαν στο Δήμο, ήταν από υπηρεσίες της καθαριότητας, και αυτούς προσπαθούν να αναπληρώσουν, με την συγκατάθεση πάντα του ΟΑΕΔ.
 
Ακόμα όμως και έτσι υπήρξε έλλειψη και δεν πληρώθηκαν θέσεις οδηγών, υδραυλικών και χειριστών μηχανημάτων, μιας και οι θέσεις απαιτούν εξειδίκευση και στην περίπτωση των οδηγών και των χειριστών μηχανημάτων ειδικές άδειες.
 
«Φαίνεται ότι η πόλη μας έχει έλλειψη από το συγκεκριμένο προσωπικό, είτε γιατί δεν θέλουν είτε γιατί έχουν δουλειά είτε γιατί δεν υπάρχουν» σημείωσε ο κ. Ταπατζάς.
 
Σε αυτούς θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι 12 μαθητές από τα ΕΠΑΛ σε διοικητικές θέσεις στο πλαίσιο της μαθητείας, καθώς και 8 άτομα από τα ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ σε θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα. 
 
Βέβαια αυτά τα άτομα αποτελούν παρά μόνο προσωρινή και ημιτελής λύση στο σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κομοτηνής μιας και αυτή τη στιγμή, σε σύνολο περίπου 500 οργανικών θέσεων, οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι 192, οι ΙΔΑΧ είναι 44 και οι ορισμένου χρόνου είναι 58, εκ των οποίων οι 30 θα σταματήσουν την εργασία τους στο τέλος του μήνα, μιας και λήγουν οι συμβάσεις τους.
 
Οι υπόλοιποι συμβασιούχοι, οι συμβάσεις των οποίων παρατάθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών όμως έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την πληρωμή τους από το ελεγκτικό συμβούλιο, συνεχίζουν την εργασία τους, με τον κ. Ταπατζά να σημειώνει πως μετά την επιτυχή εκδίκαση των ασφαλιστικών τους μέτρων έχουν πληρωθεί τους δύο μήνες, και προωθείται η πληρωμή τους μέχρι και τον Μάιο.
 
«Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, άνω του 50% με βάση τις οργανικές θέσεις. Δυστυχώς δεν εφαρμόζεται το 5-1, παρόλο που ο Δήμος Κομοτηνής έχει φτάσει στην οικονομική δυνατότητα να καλύψει προσωπικό. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν προχωρά τις προσλήψεις», τόνισε ο κ. Ταπατζά για να υπογραμμίσει κλείνοντας πως «τα οκτάμηνα αποτελούν απλά προσωρινό υποκατάστατο».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.