Αγγιξαν και το Εργατικο Κεντρο Κομοτηνης οι εσωτερικες εριδες της ΟΙΥΕ

Κατηγορίες για αντικαταστατικές παρεμβάσεις στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής από παράταξη της

Για αντικαταστατικές συμπεριφορές και “λαθροχειρίες” στη σφραγίδα και το λογότυπο της ΟΙΥΕ κατηγορεί την παράταξη του ΜΕ.Τ.Α η παράταξη «Ενωμένοι Εργαζόμενοι» (ΕΝ.ΕΡΓΑ), με αφορμή θέμα που προέκυψε με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής.
 
Σε ανακοίνωσή της η παράταξη δηλώνει πως απεστάλη επιστολή της Ομοσπονδίας κατά μιας άλλης δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και υπέρ συνδικαλίστριας της παράταξής τους – εκλεγμένης μάλιστα στο ΔΣ του Κέντρου – υπογεγραμμένη από τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα, παραβιάζοντας κατά την άποψή τους το καταστατικό και το νόμο.
 
Κατηγορεί δε την ΜΕΤΑ, που κατέχει 8 έδρες στις 21 του ΔΣ και τις θεσμικές θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα στο προεδρείο, ότι συμπεριφέρεται ωσάν η ΟΙΥΕ να τους ανήκει, χρησιμοποιεί για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες τη σφραγίδα και τα σύμβολα της Ομοσπονδίας, επιδίδεται (κατ' εξακολούθηση) σε αντικαταστατικές και προσβλητικές για τις υπόλοιπες παρατάξεις συμπεριφορές και δείχνει ανεπίτρεπτη ασέβεια στο θεσμικό ρόλο των υπολοίπων μελών του προεδρείου και του ίδιου του προέδρου.
 
Προειδοποιούν δε πως αν συνεχιστεί αυτή η «λαθροχειρία» όπως τη χαρακτηρίζουν, και αν δεν επανέλθουν σύντομα στον δρόμο της καταστατικής κανονικότητας και νομιμότητας, σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με τις οδυνηρές συνέπειες των πράξεων τους, δηλώνοντας πως η ΟΙΥΕ δεν είναι το “μαγαζάκι” κανενός, αλλά ανήκει στους εργαζόμενους και μόνον σε αυτούς.
 
Στην ανακοίνωσή τους επισυνάπτουν και την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, η οποία κοινοποιήθηκε και στη ΓΣΕΕ αλλά και σε όλα τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες.
 
Σε αυτή δηλώνεται πως επιστρέφουν ως απαράδεκτο το υπ’ αριθμόν 258/30.05.2017 έγγραφό της ΟΙΥΕ, θεωρώντας το ως ωμή και προκλητική επέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του Ε.Κ.Κ. την απαράδεκτή και ιταμή, όπως την χαρακτηρίζουν, προτροπή τους για τοποθέτηση ωρολογίου ελέγχου προσέλευσης των εργαζομένων του Ε.Κ.Κ..
 
Τονίζουν δε πως το έγγραφο δεν διαβιβάστηκε με τον σωστό τρόπο, ενώ εγείρουν και θέματα εγκυρότητας για αυτό αφού υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο και όχι από τον πρόεδρο, εκφράζοντας αμφιβολίες αν έχουν ενημερωθεί και  όλα τα μέλη της διοίκησης της ομοσπονδίας, δηλαδή τα μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε.
 
Τέλος σημειώνουν πως με το έγγραφο και το ύφος της σύνταξής του θεωρούν ότι προσπαθούν να υποκαταστήσουν την ΓΣΕΕ και νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν τον ρόλο της ως τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, για αυτό και το έγγραφο, μαζί με την απάντηση του ΕΚΚ, αποστάλθηκε σε όλα τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.