Επιτυχημενο το «Πειρ@μα» 10 Γυμνασιων της Αττικης και 9 της ΑΜΘ

Περίπου 200 μαθητές των δύο περιοχών κατήργησαν τις αποστάσεις μέσα από το πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων

Περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες, από 10 Γυμνάσια του Περιστερίου, του Αιγάλεω, του Ρέντη, της Νίκαιας, των Καμινίων και του Πειραιά, κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς πήραν μέρος σε πρόγραμμα διαδικτυακής επικοινωνίας με μαθητές 9 απομακρυσμένων Γυμνασίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.
 
Το πρόγραμμα αυτό, που ονομάστηκε «Πείρ@μα», έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν να ανταλλάξουν διαδικτυακά πληροφορίες και απόψεις για θέματα της σχολικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής, να χρησιμοποιήσουν με δημιουργικό τρόπο τις νέες τεχνολογίες, να δουλέψουν μαζί σε εκπαιδευτικές εργασίες και δραστηριότητες, να μάθουν να συνεργάζονται και να αποδέχονται τους άλλους, να παρακολουθήσουν θέατρο, κινηματογράφο και ξεναγήσεις και να πάρουν μέρος σε εκδρομές και πολιτιστικές εξορμήσεις. Επίσης έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές των σχολείων της Αττικής να υποδεχτούν στο σχολείο τους μαθητές των σχολείων της Μακεδονίας και της Θράκης που φιλοξενήθηκαν από το Ίδρυμα της Βουλής στην Αθήνα, να κάνουν νέους φίλους και να νιώσουν την αξία της φιλοξενίας.
 
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του προγράμματος, η επαφή αυτή προσέφερε εμπειρίες, διεύρυνε τους νοητικούς και συναισθηματικούς ορίζοντες των μαθητών, τους εξοικείωσε με την ετερότητα και τη σχετική διαφορετικότητα που αντιπροσωπεύουν οι συμμαθητές με την απομακρυσμένη γεωγραφική προέλευση. Από την άποψη αυτή, εμπέδωσε και καλλιέργησε βασικές δημοκρατικές αξίες.
 
Σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 7.00 το απόγευμα, στον νέο εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, μάλιστα, οργανώνεται απολογιστική εκδήλωση, όπου οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν και θα καταγράψουν τις επιτεύξεις καθώς και τις δυσκολίες που συνάντησαν.
 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.