Οι χορευτες της Let’s Dance χορευουν… την ζωη μας αναποδα

Και η ιδιοκτήτρια της σχολής χορού Βενετία Λασκαρίδη μας προσκαλεί να «χορέψουμε» μαζί τους

160 χορευτές και χορεύτριες, ήτοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Σχολής Χορού “Let’s Dance” θα ανέβουν το βράδυ της Κυριακής, 18 Ιουνίου στη σκηνή του Θερινού ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για να «ανατρέξουν» χορευτικά στα κυριότερα στάδια της ζωής ενός ανθρώπου.
 
Από την γέννηση έως και τον θάνατό του, αλλά … ανάποδα. «Η ζωή μου ανάποδα» άλλωστε είναι και ο τίτλος της φετινής παράστασης της σχολής, η οποία παίρνοντας αφορμή από την ομώνυμη ταινία δημιούργησε με την βοήθεια των κ.κ. Χρήστου Δαλκυριάδη και Ζωής Ρωσσίδου ένα θεατρικοχορευτικό σενάριο, που «διατρέχει» όλα τα σημαντικά στάδια από τα οποία διέρχεται ένας άνθρωπος.
 
160 χορευτές και χορεύτριες, που αποτελούν και την «οικογένεια» της Let’s Dance στην οποία «συνυπάρχουν» σε latin, hip hop και μοντέρνους χορευτικούς ρυθμούς, σε ρυθμούς pole dancing, ψυχοκινητικής κ.ο.κ. τα αποτελέσματα της οποίας συνύπαρξης θα δούμε επί σκηνής.
 
Η ιδιοκτήτρια της σχολής κ. Βενετία Λασκαρίδη, βρέθηκε στα στούντιο του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» και μίλησε για τη φετινή παράσταση, όσα πρέπει να αναμένουμε, ως θεατές από τα μέλη της Let’s Dance, αλλά και τα όσα καλύτερα αναμένονται από την νέα χορευτική χρονιά.
 
Ο λόγος στην ίδια…
 
ΠτΘ: «Η ζωή μου ανάποδα» το φετινό θέμα της παράστασης. Σε τι ακριβώς αφορά;
Β.Λ.:
Τα τελευταία χρόνια έχουμε προσπαθήσει να εντάξουμε και μικρά θεατρικά σκετσάκια μέσα στις παραστάσεις μας ανάμεσα στις χορογραφίες. Ο λόγος αφορά αποκλειστικά τον Χρήστο Δαλκυριάδη που ήταν χρόνια μαθητής της σχολής, ως χορευτής. Όταν αποφάσισε να μας εγκαταλείψει και να κρεμάσει τα χορευτικά του παπούτσια, αποφασίσαμε να του δώσουμε την ευκαιρία να κάνει αυτό που αγαπάει πάρα πολύ, το θέατρο. Έτσι τον Ιανουάριο, σκεπτόμενοι το τι μπορούμε να κάνουμε που θα είναι πρωτότυπο, θα αρέσει στον κόσμο και θα αποτελεί κίνητρο για να δουλέψουν τα παιδιά περισσότερο για τη φετινή παράσταση, σκέφτηκα το «Η ζωή μου ανάποδα». Δηλαδή μια παράσταση που δεν θα έχει τη ροή που έχουν άλλες παραστάσεις, δηλαδή να ξεκινούν τα μικρά παιδιά και να τελειώνουν οι ενήλικες, κάνοντας κάτι πολύ εντυπωσιακό, αλλά να γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Να ξεκινούν οι ενήλικες και να τελειώνουν τα παιδιά.  Κάτι που φαντάζομαι ότι όλοι θα ονειρευόμασταν σαν παιδιά, δηλαδή να ξεκινούσαμε ως ηλικιωμένοι άνθρωποι και να τελειώνουμε ως βρέφη, ως μωρά, στην καλύτερη ηλικία του ανθρώπου.  Έτσι θα ξεκινά και θα τελειώνει η παράσταση. Την ιδέα την είπαμε στον Χρήστο, την μοιραστήκαμε με τα παιδιά, με τους χορευτές και όλοι ενθουσιάστηκαν. Ο Χρήστος με τη βοήθεια της φιλολόγου κ. Ζωής Ρωσσίδου έφτιαξαν ένα καταπληκτικό σενάριο, με την αρχή της παράστασης να τοποθετείται σε ένα γηροκομείο και το τέλος της σε ένα τσίρκο με πολύ μικρά παιδιά. Θα έχουμε επίσης επί σκηνής δυο ηθοποιούς τον Χρήστο Δαλκυριάδη και τον Γιάννη Γιανναράκη που θα είναι οι δυο ηλικιωμένοι που θα περιγράφουν την ζωή τους και όποιος θέλει άλλες λεπτομέρειες θα πρέπει να έρθει να δει την παράσταση.
 
ΠτΘ: Πρόκειται για την τελική ετήσια παράσταση όλων των τμημάτων της σχολής. Στο Let's Dance υπάρχουν πάρα πολλά τμήματα, χορού latin, hip-hop pole dancing, μοντέρνου χορού κ.ο.κ. Θα δούμε όλα αυτά τα διαφορετικά είδη και όλους αυτούς τους μαθητές επί σκηνής;
Β.Λ.:
Ναι. Όλα τα είδη χορού, όλες τις ηλικίες και θα δούμε και ένα τμήμα από τη STEP UP Ξάνθης, μια σχολή που συνεργαζόμαστε στην Ξάνθη. Θα έρθουν τα παιδιά και θα ενταχθούν στο κομμάτι της salsa. Το διαφορετικό με τις δικές μας παραστάσεις, κι αυτό είναι που μας δυσκολεύει λίγο πάντα όταν θα πρέπει να ανακαλύψουμε προς το τέλος της χρονιάς ποιο θα είναι το θέμα της παράστασης, είναι ότι έχουμε πάρα πολλά αντικείμενα και πρέπει όλα αυτά να ταιριάξουν μεταξύ τους. Οπότε δεν θα είμαστε πιστοί στο σενάριο που θα έχει δει κάποιος στην ταινία «Η ζωή μου ανάποδα», αλλά είναι ένα δικό μας σενάριο κι αυτό το κάνει ακόμα πιο μαγικό γιατί απλά δανειστήκαμε την ιδέα, δανειστήκαμε τον τίτλο, και στην υλοποίηση φτιάξαμε κάτι δικό μας.
 
Όποιος έρθει λοιπόν θα μπορέσει να δει Latin  χορούς, hip-hop χορούς, μοντέρνους χορούς, ψυχοκινητική, μουσικοκινητική, pole dancing για πρώτη φορά στην Κομοτηνή σε παράσταση, και ενηλίκων αλλά και παιδικό pole dance, κάτι που νομίζω ότι θα εντυπωσιάσει πάρα πολύ τον κόσμο. Συνολικά στη σκηνή θα βρεθούν 160 χορευτές ώστε να αποχαιρετήσουμε τον κόσμο, να πούμε καλό καλοκαίρι και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη. 

«Ακόμα κι αν κάτι δεν πάει καλά στη σκηνή, θέλω τα παιδιά φεύγοντας να ξέρουν ότι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το απήλαυσαν» 

ΠτΘ: Δεν είναι δύσκολο να προετοιμάσεις και να συντονίσεις 160 ανθρώπους διαφορετικών μάλιστα αντικειμένων;
Β.Λ.:
Όλα για μένα είναι θέμα προγραμματισμού. Η σχολή αποτελείται από αγωνιστικά και μη, τμήματα. Τα αγωνιστικά τμήματα είναι έτοιμα να βγουν να χορέψουν θεωρητικά από τον Μάρτιο. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, γιατί η παράσταση δεν είναι κάτι το οποίο υλοποίησα εγώ, είναι κάτι που μοιράστηκα με τους υπόλοιπους συνεργάτες μου, και εκείνοι αποφάσισαν, βρίσκοντας διάφορες ιδέες, να βάλουν κι αυτοί χορογραφίες. Η σχολή έχει άλλα δέκα άτομα από πίσω, ωστόσο πάντα είναι δύσκολο να συντονίσεις 160 άτομα, γιατί εκτός του ότι θα πρέπει να μάθουν να χορεύουν, πρέπει να ντυθούν με το κατάλληλο κοστούμι, στο πλαίσιο το οικονομικό που μπορούν όλοι να πληρώσουν, είτε είναι φοιτητής, είτε εργαζόμενος, να ξεπεράσει τις φοβίες του και να μπορέσει να βγει στην σκηνή.  Το μήνυμα ωστόσο που έχω περάσει σε όλα τα παιδιά, είναι ότι ακόμα κι αν κάτι δεν πάει καλά στη σκηνή, φεύγοντας να ξέρουν ότι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, το απήλαυσαν, το διασκέδασαν και αναμένουν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ούτως ώστε να το ξαναζήσουν.
 
ΠτΘ: Πέραν του χορευτικού κομματιού, ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί και καλή διοργάνωση αλλά και στήριξη…
Β.Λ.:
Η προσφορά των χορηγών μας φέτος είναι ιδιαίτερη και μας προσφέρουν την δυνατότητα για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο να κάνουμε την παράσταση δωρεάν, γιατί δεν θέλουμε να στερήσουμε  από κανένα παιδάκι να καλέσει όποιον θέλει για να το δει. Σε αυτό βοηθούν αποκλειστικά οι χορηγοί. Φέτος έχουμε έντεκα χορηγούς διαφόρων κλάδων, οι οποίοι συνεισφέροντας ένα χρηματικό ποσό, κατάφεραν να κάνουν αυτή την παράσταση για τον κόσμο δωρεάν. Για μένα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί βλέπουμε ένα θέατρο γεμάτο και επομένως τους ευχαριστούμε θερμά. Οι περισσότεροι είναι φίλοι και γονείς μελών του Let's Dance και το κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν αρνήθηκε ποτέ να μας βοηθήσει. 

«Αυτό που κοιτάμε πάντα, εγώ και οι συνεργάτες μου, είναι το να εξελισσόμαστε εμείς οι ίδιοι» 

ΠτΘ: Αν θα μπορούσατε να περιγράψετε την πορεία της Let’s Dance έως σήμερα με λίγα λόγια τι θα λέγατε;
Β.Λ.:
Η Let's Dance είναι μια ιδέα που ξεκίνησε το 2007. Από τότε η ιδέα έχει αλλάξει, έχουμε προσθέσει πάρα πολλά αντικείμενα και ο λόγος ήταν ότι όταν εγώ πήρα την απόφαση σε πολύ νεαρή ηλικία να ανοίξω τη σχολή, θεώρησα κάποια στιγμή, τελειώνοντας και το πανεπιστήμιο, ότι αυτή είναι μια απόφαση η οποία με τραβάει πίσω. Δίνοντας και στον εαυτό μου ένα μεγαλύτερο κίνητρο, ξεκίνησα να ασχολούμαι με αντικείμενα που δεν έχουν ξαναέρθει στην πόλη, αντικείμενα πολύ «φρέσκα»  και για την Ελλάδα γενικότερα. Έτσι ξεκίνησα με το pole, κάτι που εμείς φέραμε πρώτοι στην Κομοτηνή, ενώ έτσι θα συνεχίσουμε και του χρόνου με διάφορα αντικείμενα που σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε πάνω στο κομμάτι της γυμναστικής.  Αυτό που κοιτάμε πάντα, εγώ και οι συνεργάτες μου, είναι το να εξελισσόμαστε εμείς οι ίδιοι, με σκοπό να δώσουμε και στους χορευτές και μαθητές μας περισσότερα εφόδια. Εκεί εντάσσεται και το αγωνιστικό κομμάτι που θεωρώ ότι είναι κάτι που δίνει μεγάλο κίνητρο στα παιδιά να δουλεύουν πιο εντατικά. Ήδη έχουμε συμμετάσχει σε  τρεις μεγάλες διοργανώσεις, θα πάμε και την επόμενη Κυριακή στην Καβάλα όπου θα συμμετέχουν 85 χορευτές, σε συνδυασμό και με χορευτές από την Ξάνθη. 

«Ο μεγάλος επόμενος στόχος μας η συμμετοχή μας σε διαγωνισμό στο εξωτερικό» 

ΠτΘ: Πότε επιστρέφει η Let's Dance μετά την καλοκαιρινή σας ανάπαυλα;
Β.Λ.:
Μέχρι και την επόμενη Κυριακή έχουμε αγώνες. Στα  μέσα του Ιουλίου με τα παιδιά πηγαίνουμε δέκα μέρες κατασκήνωση. Από εκεί και ύστερα ετοιμάζουμε πολλά πρωτότυπα και νέα πράγματα τα οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Μπορώ να πω πάντως ότι φέτος θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ να μπορέσουμε να πετύχουμε έναν διαγωνισμό στο εξωτερικό, με μια από τις χορογραφίες που σε εμάς έχει χαραχτεί και αφορά μία χορογραφία που αναφέρεται στους πρόσφυγες. Από εκεί και ύστερα 1 Σεπτεμβρίου επιστρέφουμε ξανά, υγιείς και δυνατοί, με καινούργιες ιδέες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.