«Ο Θριαμβος της χαρας» απο το τμημα ενηλικων του Εργαστηριου Θεατρικης Παιδειας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνης

Από 16 έως 19 Ιουνίου στις 09.00 μ.μ., στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Την παράσταση υπό τον τίτλο «Ο θρίαμβος της χαράς» θα παρουσιάσει στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του. συγκεκριμένα θα δοθούν τέσσερις παραστάσεις από τις 16 έως και τις 19 Ιουνίου με ώρα έναρξης τις 9.00 το βράδυ. 

Λίγα λόγια για την παράσταση 

Όπως εξηγεί σε σχετικό της σημείωμα η υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ και έχουσα την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης κ. Άννυ Μαχαιροπούλου, «η Commedia dell’Arte, ίσως το πιο δυνατό θεατρικό κίνημα που έχει υπάρξει. Ένα θεατρικό φαινόμενο. Οι περιπλανώμενοι θίασοι της, με τους άψογα εκπαιδευμένους ηθοποιούς τους, ήταν οι σούπερ σταρ της εποχής. Μια θεατρική παράδοση που στηριζόταν πάνω στον ηθοποιό και τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό κι αφομοιώθηκε από γενιές και γενιές ηθοποιών, επηρεάζοντας το κωμικό θέατρο έως και σήμερα: από τον Μολιέρο και τον Σαίξπηρ έως τους αδελφούς Μαρξ , τον Τσάρλυ Τσάπλιν και τον Ντάριο Φο. Παντού όπου υπάρχει θέατρο, υπάρχουν και τα ίχνη της Κομέντια ντελ’Αρτε.

Φέτος, το θεατρικό μας εργαστήρι συναντήθηκε και γνωρίστηκε με την κομέντια ντελ'αρτε και το ευχαριστήθηκε με την ψυχή του! Γιατί όπως λέει και το έργο μας :”Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από αυτή του γέλιου κι η ευτυχία είναι η δύναμη που μπορεί να σώσει κάποιον από την φρίκη αυτού του κόσμου». 

Οι συντελεστές της παράστασης 

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου
Επιμέλεια κοστουμιών: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς
Παίζουν: Γιώργος Αθανασιάδης, Ελένη Αλεξοπούλου, Θοδώρα Γιαλαμίδου, Μαρία Γκούτρα, Κατερίνα Δράκου, Ντέμης Καρελιάδης, Μαρία Καρυοφίλλη, Άρης Κιλλιγκαρίδης, Παγώνα Κόφα, Μελίνα Μουρατίδου, Δημήτρης Οικονομίδης, Θεανώ Πασχάλη, Γεωργία Ριζογαλά, Μαρία Σαρίκα, Εύα Σκότη, Χρύσα Τσένη, Χριστίνα Συκάκη, Χριστίνα Χαλιμούρδα 
 
Info
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Τηλ. κρατήσεων: 25310 37770

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.