Σεργιανι στην Ελλαδα και στη δουλεια ενος ετους απο τους «Φιλοτεχνες»

Την προσεχή Δευτέρα στη σκηνή του Θερινού ΔΗΠΕΘΕ

Η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φιλοτεχνούν την Ελλάδα, μέσα από την παρουσίαση μουσικών και χορών από 12 περιοχές της χώρας, το βράδυ της Δευτέρας, 19 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής.
 
Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου με τον τίτλο αυτόν, κατά την οποία περισσότεροι από 200 χορευτές από το σύνολο των τμημάτων χορού που λειτούργησαν φέτος, θα ανέβουν επί σκηνής. 

Ιωάννα Αλμπανίδου «Η διεύρυνση και η εξέλιξη μας ως Σύλλογος, βασικός μας στόχος» 

Όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννα Αλμπανίδου, πρόκειται για την τελική εκδήλωση παρουσίασης του κόπου και της δουλειάς που έλαβε χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις «τάξεις» του Συλλόγου.
 
«Πρόκειται για ένα σεργιάνι στην Ελλάδα» επεσήμανε η ίδια ενώ ερωτηθείσα σχετικά με την επιλογή των τόπων που θα παρουσιαστούν μέσω του χορού, τόνισε πως η επιλογή αυτή έγινε λόγο του μεγάλου πλούτου και των παραδόσεων της χώρας μας, που πρέπει να προβάλλονται.
 

«Θα παρουσιάσουμε δώδεκα περιοχές, ξεκινώντας από τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Μικρά Ασία, τα Νησιά και θα καταλήξουμε πάλι στη Θράκη» τόνισε η κ. Αλμπανίδου για να ευχαριστήσει και τους «φίλους» όπως τους χαρακτήρισε  πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που δάνεισαν στους «Φιλοτέχνες» τις φορεσιές τους για την παράσταση.
 
Στο πλευρό των Φιλοτεχνών και το παραδοσιακό σχήμα «ΟΔΡΥΣΕΣ» το οποίο θα συνοδέψει επί σκηνής η παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου με τον δάσκαλό κ. Δημήτρη Κυριακάκη.
 
Κλείνοντας η κ. Αλμπανίδου αναφέρθηκε στα δυο αυτά χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, επισημαίνοντας πως η διεύρυνση αλλά και η εξέλιξή του είναι ο βασικός στόχος κάθε νέα χρονιά, για να γνωστοποιήσει πως από την αρχή της επόμενης χορευτικής χρονιάς, από τον Σεπτέμβριο, θα υπάρξουν ανακοινώσεις τόσο για τα υφιστάμενα τμήματα του παραδοσιακού χορού, της παραδοσιακής χορωδίας, το τμήμα εκμάθησης μουσικών οργάνων και συγκεκριμένα γκάιντας, καβάλι, ακορντεόν, κρουστά και λαούτο, τμήμα για πλέξιμο και κέντημα, όσο και για νέα η λειτουργία των οποίων βρίσκεται σε επόμενα σχέδιά τους.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.