Η ξαφνικη μπορα αλλαξε το προγραμμα επισκεψεων του Μπιναλι Γιλντιριμ (+Βιντεο)

Αντί του πρωθυπουργού, ο τούρκος υπουργός Μεταφορών στις εγκαταστάσεις της ΥAKA I.K.E. – Οι δηλώσεις του υφ. Εξ. Γιάννη Αμανατίδη

Δεν επισκέφθηκε τελικά την μονάδα επεξεργασίας κερασιού ΥAKA I.K.E. του Λεβέντ Σαδήκ ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη ιδιωτικού χαρακτήρα στη Θράκη.

Ο κ. Γιλντιρίμ έφτασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με καθυστέρηση μιας ώρας, στις 6 περίπου το απόγευμα, απ’ όπου και αναμενόταν να μεταβεί στις εγκαταστάσεις της πρότυπης μονάδας επεξεργασίας κερασιού, όπου ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 150 συμπολίτες μας.

Μια ξαφνική μπόρα μάλιστα ανάγκασε αρκετούς από τους παρευρισκομένους να αποχωρήσουν ωστόσο η πλειοψηφία παρέμεινε στον χώρο, αναμένοντας τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

Ο κ. Γιλντιρίμ τελικά επέλεξε να επισκεφθεί πρώτα το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως, όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου. Τον κ. Γιλντιρίμ συνόδευε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις τις ΥΑΚΑ Ι.Κ.Ε. όπου και ανέμενε τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

Το πρόγραμμα ωστόσο του κ. Γιλντιρίμ άλλαξε εκ νέου με την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας να ματαιώνεται και τον ίδιο να επισκέπτεται το Τούρκικο Προξενείο, πριν αναχωρήσει για το  γεύμα Ιφτάρ στο οποίο θα παρακαθίσει στο χωριό Λύκειο στις 22.00 περίπου το βράδυ.

Γιάννης Αμανατίδης
«Το παράδειγμα της Θράκης παράδειγμα για όλη την Ευρώπη»

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης τόνισε πως κατά τη συζήτηση που είχε καθοδόν για την Κομοτηνή από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το ξεκάθαρο μήνυμα τόσο του ιδίου όσο και του Τούρκου Πρωθυπουργού ήταν ότι «το παράδειγμα της ελληνικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών, όπως οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι είναι και θα πρέπει να είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη».

Μάλιστα ο κ. Αμανατίδης έκανε γνωστό πως ο κ. Γιλντιρίμ του χάρισε ένα κομπολόι ευχόμενος τέλος στο σύνολο των Ελλήνων μουσουλμάνων καλό Ραμαζάνι.

Ο κ. Αμανατίδης είχε έναν σύντομο χαιρετισμό με τον κ. Λεβέντ Σαδήκ πριν αναχωρήσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στις εγκαταστάσεις της YAKA I.K.E.  έδωσε το «παρών» ο τούρκος υπουργός Μεταφορών κ. Αχμέτ Αρσλάν, τον οποίο και καλωσόρισε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Λεβέντ Σαδήκ για να ακολουθήσει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.