Παρουσιαστηκε η ποιητικη συλλογη του Ανδρεα Βλαντη «Μιας καταιγιδας χρωματα»

Έναν χρόνο μετά την παρουσίαση του «Μαρτυρίου του Σίσυφου» επέστρεψε στο Καφέ Μπαρ «Οχτώ»

Η δεύτερη ποιητική συλλογή του Ανδρέα Βλαντή με τίτλο «Μιας Καταιγίδας Χρώματα», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Ιουνίου στην Κομοτηνή.
 

Φιλοξενούμενος για ακόμα μία φορά του Καφέ Μπαρ «Οχτώ» ο ποιητής και δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, Ανδρέας Βλαντής, καλωσόρισε το κοινό της  πόλης που έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση έχοντας στο πλευρό του τον δικηγόρο κ. Μαρίνο Βαβατσικλή, την δημοσιογράφο κ.Νατάσσα Βαφειάδου  που είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης και τους κ.κ. Γιώργο Κουκαλιώτη και Παναγιώτα Γκότση, που διάβασαν ποιήματα της συλλογής.
 

Ο λόγος για τη δεύτερη ποιητική συλλογή του κ. Βλαντή  η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Anima”  και εμπεριέχει εξήντα τέσσερα συνολικά ποιήματα, ενώ το εξώφυλλό της έχει επιμεληθεί η κ. Ηλιάνα Καλαδάμη. 

Μαρίνος Βαβατσικλής «Ο Ανδρέας Βλαντής προτείνει επίμονα να υπερκεράσουμε τα σύνορα του ανθρώπινου λογισμού και να τον τερματίσουμε εκεί» 

«Η θεματολογία του Βλαντή εκκινούμενη και πάλι από την καθημερινότητα αυτή τη φορά είναι πιο εσωστρεφής και παίρνοντας αφορμή από μικρά και ίσως αμελητέα εν πρώτοις ερεθίσματα, εκφράζεται υπόκωφα, απλότροπα, παρέχοντας ωστόσο μια διεισδυτική ματιά-συμβολή σε αυτά» υπογράμμισε στην εισήγησή του ο κ. Βαβατσικλής. «Πιο συγκεκριμένα και υπεισερχόμενοι στην αναλυτική παρουσίαση ορισμένων ποιημάτων, ο Αντρέας δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για αποφυγή της κανονικότητας και απόδραση από την υποκρισία· είναι μια διαρκής και αέναη πρόκληση-πρόσκληση να ζήσει κάθε άνθρωπος πέρα και πάνω από τα στερεότυπα, έξω από τις κοινωνικές νόρμες κομμένες και ραμμένες – υποτίθεται- στα μέτρα του, διατηρώντας ως έναν άλλο φάρο τηλαυγή αλώβητη την παιδική αθωότητα του».
 

Ο ποιητής συνεχίζει ακάθεκτα στον ίδιο σκοπό, σύμφωνα με τον κ. Βαβατσικλή, αυτή τη φορά όπως υπογράμμισε «προτείνει επίμονα να υπερκεράσουμε τα σύνορα του ανθρώπινου λογισμού και να τον τερματίσουμε εκεί, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει, όπου θα ανακαλύψουμε την πιο φωτεινή άβυσσο».  Ο ίδιος μίλησε αναλυτικά για το κάθε ένα εκ των 64 ποιημάτων της συλλογής για να καταλήξει στο ομώνυμο του τίτλου ποίημα για να τονίσει πως «η παλέτα του Βλαντή αυτή τη φορά συναπαρτίζεται από λέξεις και φράσεις – κλειδιά όπως, “τη γοητεία της θλίψης”, “την ευχαρίστηση του πόνου”, “την αναγέννηση μέσα από τα πάθη” που συνθέτουν τι άλλο; …μιας καταιγίδας χρώματα…».
 

Ακολούθησε ζωηρός διάλογος μεταξύ του ποιητή και του κοινού, μεταξύ των οποίων ήταν ο γιατρός κ. Γιάννης Βαβατσικλής, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ- τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και ο γενικός γραμματέας του δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιάννης Κυριαζής, με τον ποιητή να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην πόλη των φοιτητικών του χρόνων αυτή τη φορά για την παρουσίαση ενός νέου συγγραφικού του πονήματος, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στο δοκίμιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.