Συμμετεχει στη διοργανωση της συναυλιας του Γερασιμου Ανδρεατου ο Δημος Κομοτηνης

Παρά την αντίθετη εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη χρηματοδότηση της εκδήλωσης

Με το ένα μάτι… στο Ελεγκτικό Συμβούλιο, ενέκρινε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου την στήριξη με 3.500 ευρώ της εκδήλωσης του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου στην Κομοτηνή.
 
Πρόκειται για μια πρωτότυπη συναυλία 100 και πλέον μαθητών και καθηγητών οι οποίοι δένουν αρμονικά σε μουσικό σύνολο και συνοδεύουν τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τις δύο χορωδίες του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, σ’ ένα λαϊκό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει και αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο εν όψει της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από το θάνατό του.
 
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Βυζαντινού Κάστρου Κομοτηνής σε συνεργασία με τη ΙΘ΄ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα μιας που στο χώρο θα τοποθετηθούν ειδικοί κουμπαράδες για την στήριξη παιδιών και οικογενειών των παιδικών χωριών SOS Ελλάδας.
Η εκδήλωση δεν θα περιλαμβάνει αντίτιμο εισιτηρίου με αποκλειστικό γνώμονα να υπάρξει δυνατότητα παρακολούθησής της από μεγάλο μέρος κοινού.
 
Το κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 3.500 ευρώ και περιλαμβάνει το κόστος ηχητικής και φωτιστικής κάλυψης, μετάβαση και διαμονή των συμμετεχόντων μουσικών από την Κατερίνη ομοίως και του Γεράσιμου Ανδρεάτου, μαζί με τη διαφήμιση και την προβολή της εκδήλωσης. 

Αρνητική η εισήγηση της υπηρεσίας 

Όμως η εισήγηση της υπηρεσίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αρνητική, μιας και όπως τονίστηκε, από σχετικές πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως πολιτιστικές δραστηριότητες νοούνται εκείνες που συμβάλλουν στην προαγωγή της πνευματικής ανάπτυξης ή της πνευματικής και εν γένει πολιτιστικής καλλιέργειας των συμμετεχόντων σε αυτές καθώς και εκείνες που συμβάλλουν στην ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθόσον τούτο αποτελεί βασική συνιστώσα της πολιτιστικής ανάπτυξης ενός τόπου ή περιλαμβάνουν κάθε πολιτιστικό δρώμενο που αφυπνίζει και ενισχύει τα πνευματικά ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.
 
Την εισήγηση αντέκρουσε η πρόεδρος του Ωδείου κ. Ζαχαρένια Δημητριάδου, η οποία τόνισε πως δεν είναι μια απλή συναυλία, που δεν προάγει τον πολιτισμό αλλά που θα φέρει τον κ. Ανδρεάτο, με ένα πολύ μεγάλο σχήμα.
 
Η συναυλία αυτή, σημείωσε, γίνεται στο μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, για τη συμπλήρωση 7 ετών λειτουργία του, κάτι που δείχνει ότι πραγματικά προάγει τον πολιτισμό.
 
«Το έντεχνο τραγούδι είναι στο αίμα μας, είναι στο αίμα των Ελλήνων, μιλάει μέσα μας» τόνισε, σημειώνοντας πως το Ωδείο πάντα προάγει τον πολιτισμό και κάνει συνεργασίες με σκοπό να αναδείξει τον πολιτισμό, ενώ στάθηκε στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης για τα παιδικά χωριά SOS.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.