Πλεονασμα απο την πλατη μας!

Τι περιμένουμε άραγε, ποιες καλύτερες μέρες, όταν φανερά και απροκάλυπτα μας δίνουν ένα υπόλοιπο ζωής χρεωστικό, με τους δικούς τους ακριβείς τάχα υπολογισμούς! Ποια προσωπική και κοινωνική υπόσταση, μετά από μακροχρόνια ακατάσχετη φοροεισπρακτική πολιτική!
 
Κι όμως τα γεγονότα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχτεί διαφορετικά, προς όφελος  ημών των πολιτών. Γιατί οι δανειοδοτικές πρακτικές από την πλευρά των πιστωτών έχουν όλα τα εχέγγυα απόδοσης των οφειλόμενων, με την δική μας αφαίμαξη, μέσω μιας αλλοπρόσαλλης, αντιλαϊκής, υπονομευτικής πολιτικής.
 
Πλεόνασμα λοιπόν 3,5% μέχρι το 2022; Με ποια δεδομένα, όταν έχει καταρρεύσει η βιομηχανία των αποταμιεύσεων και των δανείων, όταν η εν υπνώσει ανάπτυξη δεν φέρνει έσοδα και ο ελληνικός λαός τελεί υπό ομηρία.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι η πρόοδος επιτυγχάνεται με αντιξοότητες, αλλά όταν αυτές επιμένουν μακροχρόνια, είναι βέβαιο ότι ο υφιστάμενος την καταπίεση, θα βρει ποικίλους τρόπους απόδρασης από ένα σύστημα ευφυώς εξοντωτικό!
 
Υπό τις παραπάνω συνθήκες, χωρίς μείωση της ανεργίας, χωρίς ανάκαμψη της οικονομίας πώς θα έχουμε πλεόνασμα όταν η πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού θα αδυνατεί να στηρίξει και να υποστηρίξει τα συμφέροντά της.
 
Είναι κάτι παραπάνω από ανόητο να επιχειρεί κανείς, με την ψήφο του λαού, χωρίς αυτόν, για αυτόν, καθώς το μόνο που επιτυγχάνει για «χάρη» του λαού είναι ένα αδιόρατο μέλλον το οποίο αυτομάτως καταργεί την επιθυμία για εργασία και δημιουργία.
 
Εκείνοι που διατείνονται -οι Έλληνες πολιτικοί -την ύπαρξη πλεονάσματος αντιλαμβάνονται άραγε  την εικόνα που παρουσιάζει ο λαός, μια εικόνα δραματική, ανησυχητική  η οποία δεν σηκώνει μεταρρυθμίσεις παρά μονάχα για την πλάτη τους την οποία προκλητικά προστατεύουν!
 
Πάρ’ το αλλιώς, θα έλεγα Αλέξη Τσίπρα, γιατί ποτέ ο Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για τον εαυτό του.Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ διαφορετικά όταν θα πάρουμε  άλλη μία δόση για να πληρώσουμε π.χ.ληξιπρόθεσμες οφειλές! Δανειζόμαστε για μη παραγωγικούς σκοπούς και ως Έλληνες πολίτες φέρουμε την ευθύνη χρεών για τα οποία δεν ευθυνόμαστε.
 
Πάρτε το αλλιώς, κύριε Πρωθυπουργέ,δεν μας είπατε ότι θα αποδέχεστε τα πάντα, γυρίστε το «κλειδί», πριν το παραδώσετε, να πάρει μπρος το «αυτοκίνητο», γιατί η ακινησία το έχει βλάψει σχεδόν  ολοκληρωτικά.
 
Παρατείνετε την χρεοκοπία με  την υπογραφή σας και με μια σειρά κρίσεις που θα ακολουθήσουν όταν κανείς δεν θα μας σέβεται παρά θα μας ταπεινώνει.
 
Χάσαμε, εξαιτίας σας, τις κερδισμένες ελευθερίες και μαζί την εμπιστοσύνη σε έναν νέο κυβερνήτη που επιλέγει να διατηρεί ως νέος  τη θέση του ,παραδίδοντας τους άλλους νέους στην ανεργία και στην μετανάστευση.
 
Πάρτε το αλλιώς ή παραιτηθείτε!
 

*H Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας, κριτικός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.