Ο Βασιλης Στοακης ξανα στον παγκο της ΑΕ Κομοτηνης

«Έχω μεγάλο κίνητρο να διαψεύσω όλους αυτούς που βιάζονται να μας ρίξουν κατηγορία» - «Ο Μουράτ είναι το μέλλον της προπονητικής στην περιοχή μας»

Ο Βασίλης Στοάκης ο νέος προπονητής μαζί με τον Μουράτ Μεχμέτ Τσαούς της Α.Ε. Κομοτηνής μιλάει στον Παρατηρητή της Θράκης και στον Κώστα Αβραμίδη για  τη  δεύτερη θητεία του στον πάγκο της ομάδας , για την πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα και για τους στόχους της νέας χρονιάς.
 
ΠτΘ: Ποια είναι τα συναισθήματα σου σχετικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Α.Ε.Κομοτηνής;
B.Σ.: Για μένα η ΑΕ Κομοτηνής είναι η δεύτερη οικογένεια μου. Σίγουρα η χρονική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, καθώς καλούμαι μαζί με τον Μουράτ να σηκώσουμε ένα πολύ βαρύ φορτίο, για διάφορους λόγους, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλους.  Για μένα κάθε νέα πρόκληση είναι και νέο στοίχημα. Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που με δίνεται και παράλληλα αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά για να δικαιώσω αυτούς που πιστεύουν σε μένα και τον Μουράτ. 

«Ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος άφησε σε μένα και τον Μουράτ ως παρακαταθήκη αρκετές γνώσεις και εμπειρίες» 

ΠτΘ: Ποιες ήταν οι σχέσεις σου με τον Coach Κοκκινόπουλο και τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το ναι στην πρόταση των ανθρώπων της ομάδας;
Β.Σ.: Ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος ολοκληρώνοντας τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις στην πόλη αποχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις και αφήνοντας σε μένα και τον Μουράτ ως παρακαταθήκη αρκετές γνώσεις και εμπειρίες. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο στην καριέρα του, που πιστεύω ότι θα είναι γεμάτη διακρίσεις.
 
Όσο αφορά στο δεύτερο ερώτημα, οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν να δώσουν την σκυτάλη σε εμάς που ήμασταν στο πλευρό του όλη την χρονιά. Πιστεύοντας ακράδαντα πως στη ζωή κάθε ευκαιρία που σου δίνεται πρέπει να την πιάνεις από τα «μαλλιά» και να παλεύεις για τα όνειρα σου μέχρις εσχάτων, αποδεχθήκαμε την πρόταση.
 
ΠτΘ: Είναι η δεύτερη φορά που αναλαμβάνεις τα ηνία της ομάδας, αυτή τη φορά όμως σε άλλη κατηγορία. Πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη;
Β.Σ.: Πριν τρία χρόνια, όταν και είχα αναλάβει την ομάδα, όλοι λέγανε πως δεν μπορεί η ομάδα να τα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της. Τότε με γνώμονα την σκληρή δουλειά και την πίστη στις δυνατότητες των παιδιών, καταφέραμε και πήγαμε κόντρα στα προγνωστικά. Φέτος, οι ίδιες “γλώσσες” αναφέρουν πως με εμένα και τον Μουράτ στο τιμόνι, η ομάδα δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, οπότε καταλαβαίνεις καλά πόσο μεγάλο κίνητρο έχω για ακόμα μια φορά να διαψεύσω όλους αυτούς που βιάζονται να μας ρίξουν κατηγορία. Δεν νιώθω άγχος παρά μόνο ανάγκη για δουλειά, προκειμένου να δικαιώσω αυτούς που πιστεύουν σε μένα. 

«Αν είχε γίνει η ένωση των δύο ομάδων, η Κομοτηνή θα είχε τώρα ομάδα στη Β’ Εθνική» 

ΠτΘ: Στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε βρεθήκατε για πολύ λίγο, κοντά στο κατώφλι της Β΄ εθνικής. Πώς κρίνεις την παρουσία της ομάδας σου στο φετινό πρωτάθλημα;
Β.Σ.: Η πορεία ήταν κάτι περισσότερο από καλή.  Η χρονιά ήταν γεμάτη προβλήματα, έγινε εξαρχής κακή εκτίμηση της κατάστασης και το πληρώναμε αυτό κάθε ημέρα. Παρόλα αυτά η χρονιά ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια, καθώς φτάσαμε να κυνηγάμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική την άνοδο.  Αυτό οφείλεται στον κόουτς  Κοκκινόπουλο, στους συνεργάτες του και φυσικά στους αθλητές. Πιστεύω πως, αν είχε γίνει η ένωση των δύο ομάδων της Κομοτηνής και υπήρχε συνέπεια σε όλα τα επίπεδα, η Κομοτηνή θα είχε τώρα ομάδα στην Β Εθνική. 

«Θα παίξουν τα δικά μας παιδιά με κάθε κόστος»

ΠτΘ: Ποιοι είναι οι στόχοι για την επόμενη χρονιά;
Β.Σ.: Στόχος είναι ξεκάθαρα η παραμονή και σταδιακά η ένταξη αθλητών από το εφηβικό τμήμα. Δεν σου κρύβω πως εξαρχής έχω δηλώσει πως θα παίξουν τα δικά μας παιδιά με κάθε κόστος. Δεν με νοιάζει μία νίκη ή μία ήττα. Με νοιάζει όμως να βλέπω παιδιά που έχουν μεγαλώσει στις ακαδημίες της ΑΕ Κομοτηνής να παίρνουν εμπειρίες Γ΄ Εθνικής και να γίνονται καλύτεροι μέρα με την μέρα. Σίγουρα ο στόχος είναι πολύ δύσκολος αλλά επαναλαμβάνω πως μέσα από την προπόνηση όλοι θα θέλουμε να βγούμε κερδισμένοι. 

«Ο Γιώργος Κουτσοβασίλης είναι ηγέτης στο παρκέ» 

ΠτΘ: Ποιοι παίχτες από το φετινό ρόστερ θα βρίσκονται στο ρόστερ της επόμενης περιόδου;
Β.Σ.: Όπως είπα αρχικά, καλούμαι να οδηγήσω την ομάδα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία χρονικά. Σχεδόν όλος ο περσινός κορμός θα αποτελέσει παρελθόν και οι οικονομικές συγκυρίες  είναι δύσκολες. Παρόλα αυτά κάθε μέρα μιλάω με αθλητές και είμαι πεπεισμένος ότι θα δημιουργηθεί ανταγωνιστικό ρόστερ.
 Σίγουρα αποκτήθηκε ο Άκης Καραμπίνης από την Ασπίδα Ξάνθης ενώ βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με 3-4 αθλητές, τους οποίους θα μάθετε στις προσεχείς ημέρες.
 
Για μένα πολύ σημαντικό είναι να παραμείνει στην ομάδα ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Κουτσοβασίλης, ο οποίος για μένα είναι ηγέτης στο παρκέ και με βοηθάει πάρα πολύ εντός και εκτός παρκέ.  Επίσης συμφώνησαν και θα συνεχίσουν στην ομάδα δύο εξαιρετικά παιδιά και αθλητές, ο Γιώργος Βάκρινος και ο Δημήτρης Βαχαρίδης. 

«Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ» 

ΠτΘ: Στο φετινό ρόστερ υπήρχαν πολλοί νεαροί αθλητές. Η ενσωμάτωση νέων παιδιών στην ανδρική ομάδα θα συνεχιστεί και του χρόνου;
Β.Σ.: Ακριβώς αυτό είναι το πλάνο μας.  Για μένα στοίχημα είναι η ένταξη νέων αθλητών στο rotation προκειμένου να πάρουν εμπειρίες και εν συνεχεία να μας βοηθήσουν . Ήδη έχω μιλήσει με τα παιδιά του εφηβικού, που θα είναι και στο ανδρικό ενώ ο Μουράτ θα είναι προπονητής στο εφηβικό τμήμα και κατάλληλος για τη σύνδεση των δύο τμημάτων.
 
ΠτΘ: Ποιο είναι το χρονικό όριο που έχεις βάλει για να κλείσει το ρόστερ και πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας;
Β.Σ.: Ευελπιστώ ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ, προκειμένου να δούμε μετά την φιλοσοφία που θα ακολουθήσουμε. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου. 

«Αν δεν έλεγε “ναι” ο Μουράτ, δεν θα συνέχιζα και εγώ» 

ΠτΘ: Για την επικείμενη συνεργασία σου με τον Μουράτ Μεχμέτ;
Β.Σ.: Για μένα ο Μουράτ εκτός από εξαιρετικός γνώστης του αθλήματος είναι ένας πολύ έμπιστος συνεργάτης μα πάνω από όλα φίλος. Αν δεν έλεγε “ναι” ο Μουράτ, δεν θα συνέχιζα και εγώ. Είμαι σίγουρος ότι κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερος και τον θεωρώ το μέλλον της προπονητικής στην περιοχή μας. 

«Οι αποχωρήσεις είναι πολλές και καλούμαστε να βρούμε λύσεις οικονομικές και ποιοτικές» 

ΠτΘ: Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα από την τελευταία φορά που βρέθηκες στον πάγκο της ομάδας;
Β.Σ.: Είναι πολύ διαφορετικά, για να είμαι ειλικρινής. Τότε η ομάδα ήταν στα πρώτα της βήματα και η κατάσταση ήταν πιο παρεΐστικη. Καταφέραμε και γίναμε οικογένεια και μας δικαίωσε η κατάληξη με την άνοδο. Τότε πίστευα ότι θα καταφέρναμε να συσπειρώσουμε και τον κόσμο γύρω από το όραμα μας αλλά αυτό δυστυχώς δεν έγινε. Τώρα αναλαμβάνουμε σε μία περίοδο που οι αποχωρήσεις είναι πολλές και καλούμαστε να βρούμε λύσεις οικονομικές και ποιοτικές.
 
ΠτΘ: Υπάρχει κάτι που σε ανησυχεί ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου;
Β.Σ.: Το γεγονός πως πέρυσι έγιναν πολλά λάθη σε όλους τους τομείς είναι αυτό που με ανησυχεί. Παρόλα αυτά, είναι στην φύση μου να μην είμαι κακομοίρης αλλά να προσπαθώ να βρίσκω λύσεις εκ των έσω σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Όπως είπα, με την άρρηκτη συνεργασία μεταξύ εμού και του Μουράτ και την βοήθεια του Μανώλη Δαφτσή, του νέου γενικού αρχηγού είμαι σίγουρος πως θα παλέψουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. 

«Καλώ τον κόσμο να μας στηρίξει στο γήπεδο» 

ΠτΘ: Ποιό θα ήταν το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της Α.Ε.Κ για το μέλλον της ομάδας;
Β.Σ.: Η νέα σεζόν είναι κατά τη γνώμη μου κομβική για το μέλλον της ομάδας. Καλώ τον κόσμο να μας στηρίξει στο γήπεδο, να στηρίξει την προσπάθεια μας οικονομικά μέσω της αγοράς εισιτηρίων διαρκείας και να κάνει το γήπεδο μας «κάστρο», προκειμένου να έχουμε επιπλέον κίνητρο.
 
ΠτΘ:  Πέρσι η ομάδα είχε παίχτες που στα δύσκολα όταν η μπάλα έκαιγε έπαιρναν πρωτοβουλίες, όπως ο Κουτσοβασίλης η  σημαία της ομάδας…
Β.Σ.: Ναι, ο Γιώργος είναι ηγέτης σε όλα τα επίπεδα και για τον λόγο αυτό έχω ζητήσει από τους αρμόδιους να κάνουν το παν για να τον έχουνε χαρούμενο, προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της ΑΕΚ.  

«Η οικογένεια είναι το άπαν» 

ΠτΘ: Μετά την επίτευξη της ανόδου, αφιέρωσες την άνοδο στην οικογένεια σου. Είναι το μεγάλο σου στήριγμα;
Β.Σ.: Σίγουρα ναι. Η οικογένεια είναι το άπαν. Ξέρω πόσες θυσίες κάνουν καθημερινά, οι γονείς μου και ο αδερφός μου, για να μπορώ εγώ να κυνηγάω τα όνειρα μου και σίγουρα ένα κίνητρο επιπλέον είναι και να τους βλέπω χαρούμενους. Πλέον έχω και ένα επιπλέον στήριγμα, τη σύντροφο μου, τη Νίκη ενώ έχουμε πλέον και τον Μπρούνο, την νέα μας μασκότ (σ.σ. γελώντας).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.