Μετρουν πληγες οι καλλιεργητες σε Αμβροσια, Σωστη, Ληνο και Πολυανθο απο τη χαλαζοπτωση της Κυριακης

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης στις πληγείσες περιοχές

Την Αμβροσία επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 20 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της ζημιάς λόγω της χαλαζόπτωσης της Κυριακής που έπληξε τις καλλιέργειες στις περιοχές της Αμβροσίας, του Σώστη, του Ληνού και του Πολυάνθου.
 
Κατόπιν αυτοψίας με τους  αρμόδιους, αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι την μεγαλύτερη ζημιά υπέστησαν οι καλλιέργειες βάμβακος, καλαμποκιού και ηλίανθου. Παρόντες ήταν επίσης ο Τμηματάρχης εκτιμήσεων και αναπληρώσεων του ΕΛΓΑ και αναπληρωτής προϊστάμενος κ. Δημήτρης Πανταζης, ο επόπτης του ΕΛΓΑ Βασίλης Πλουμίδης και ο πρόεδρος του οικισμού Αμβροσίας κ. Κώστας Καραγιοβάνης, που έκαναν επί τόπου καταγραφή των ζημιών, εξηγώντας πως όσοι επλήγησαν καλούνται να κάνουν άμεσα δηλώσεις στους οικείους δήμους ενώ θα γίνει καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ το προσεχές διάστημα.
 

Ο κ. Τσαλικίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την άμεση ανταπόκριση του ενώ εξέφρασαν την ανάγκη για την εξεύρεση λύσης, καθώς η ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους είναι μεγάλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.