Εορταστικο κλεισιμο της Ροταριανης χρονιας για τον Ροταριανο Ομιλο Κομοτηνης

Αδελφοποίηση με όμιλο της Σόφιας και παράδοση βρύσης στην πλατεία Εξηντάρη

Τη βρύση που κατασκεύασε ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής στην πλατεία Εξηντάρη θα παραδώσει σε χρήση των κατοίκων της περιοχής ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής, παρουσία του Δημάρχου, την Παρασκευή 23 Ιουνίου.
 
Την ίδια μέρα στις 19.00 θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία στο Ναό του Γεννεσίου του Τιμίου Προδρόμου στην Νυμφαία, για την εορτή της Γεννήσεως του Τιμίου Ιωάννη Προδρόμου, ενώ στις 21.00 της ιδίας μέρας κατά την διάρκεια δείπνου θα υπογραφεί σύμφωνο αδελφοποίησης μεταξύ του Προέδρου του Rotary Club Komotinis και του Rotary Club Metropolitan της Σόφιας.  

Σύστημα τηλεϊατρικής, δωρεά των Ρόταρυ, θα συνδέσει το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη 

Όμως και η επόμενη χρονιά αναμένεται ιδιαίτερα δραστήρια για την Ροταριανή Περιφέρεια η οποία προχωρά στην προμήθεια συστήματος τηλεϊατρικής που θα συνδέσει το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2018.
 
Μέσω αυτού θα γίνονται κάποιες εξετάσεις, κυρίως μικροβιολογικές και ακτινολογικές, που θα εκτιμούνται από ειδικό γιατρό στην Αλεξανδρούπολη, ώστε αν δεν χρειάζεται ο ασθενής διακομιδή, με συμβουλές του ειδικού να νοσηλεύεται στο ΚΥ Σαμοθράκης, ενώ αν χρειαστεί διακομιδή θα είναι έτοιμοι να τον υποδεχτούν.
 
Η Ρόταρυ, σημείωσε, είναι μια παγκόσμια οργάνωση εθελοντών που δεν παίρνουν επιχορηγήσεις, αλλά στηρίζονται στους πόρους των μελών τους ή ανθρώπων που τους εμπιστεύονται, όπως ο Μπιλ Γκέιτς που μέσω του ιδρύματός του έχει στηρίξει την μάχη ενάντια στην πολυομελίτιδα που κάνει το Ρόταρυ.
 
Όμως δεν σταματούν να επικεντρώνονται στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα τώρα εν καιρώ κρίσης, και ιδιαίτερα στην Υγεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.