Εφυγε η γνωστη και στην Κομοτηνη σκηνογραφος Αφροδιτη Κουτσουδακη

Eφυγε από τη ζωή η εκλεκτή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Αφροδίτη Κουτσουδάκη, ένα ιδιαίτερα  αγαπητό πρόσωπο της τέχνης και του θεάτρου, την οποία είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε κι εδώ, στην Κομοτηνή, μέσω του ΔΗΠΕΘΕ, όταν καλλιτεχνικός του διευθυντής ήταν ο Νίκος Σακαλίδης. 
 
Η Αφροδίτη Κουτσουδάκη έφτιαξε τα σκηνικά για σπουδαίες παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ, μεταξύ των οποίων ο «Αμφιτρύωνας» του Πλαύτου ή «Τηλέγονος ή μνηστηροφονία» της Μαργαρίτας Λυμπεράκη.
 
Ιδιαίτερα επιλεκτική στις θεατρικές της συνεργασίες η Αφροδίτη Κουτσουδάκη ήταν από τις σκηνογράφους που μελετούσε πολύ και η ίδια τα έργα που αναλάμβανε να σκηνογραφήσει όσο και συζητούσε εξίσου πολύ με τους σκηνοθέτες τους. Στην Κομοτηνή με συνεργάτη στην σκηνοθεσία τον Νίκο Σακαλίδη σκηνογράφησε αποτελεσματικότατα έργα, η άψογη εικαστικότητα των οποίων τόσο στα σκηνικά όσο και στα κοστούμια παραμένει στο νου εναργής.  
 
Να σημειώσουμε ότι η Αφροδίτη Κουτσουδάκη που είχε γεννηθεί στην Αθήνα, σπούδασε σκηνογραφία και ζωγραφική με δασκάλους της  τους Τέτση, Σαραφιανό, Βακαλό κ.α. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, τα ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής,  Καβάλας κ.ά, και πολλούς επώνυμους ιδιωτικούς θιάσους.
 
Καλό της ταξίδι… Και η προσήνεια και η ευγένεια που επεφύλασσε για τον συνομιλητή της στη γη είθε να την ανταμώσει εκεί, στο θέατρο του Παραδείσου…Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.