Καλεσμα συμμετοχης στη συγκεντρωση στο ΝΑΤΟικο Στρατηγειο Θεσσαλονικης

Από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

Κάλεσμα για συμμετοχή στην μεγάλη αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πανελλαδική κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από το Π.Α.ΜΕ. με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων και από άλλες βαλκανικές χώρες στις 24 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη κάνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, με λεωφορεία να αναχωρούν για την συγκέντρωση το πρωί του Σαββάτου στις 8.30 από το Δημαρχείο Κομοτηνής.
 
Η διαδήλωση έχει αιτήματα να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια, και να μην υπάρξει συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
 
Επίσης παλεύουν ενάντια στην αλλαγή συνόρων, ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών και τις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών, διεκδικώντας δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
 
Παλεύοντας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό, θα διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, σε όλους τους λαούς, που δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους.
 
Το Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων θεωρεί πως μέσα σε μια εξαιρετικά έκρυθμη διεθνή κατάσταση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει αμείωτα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.
 
Τονίζουν επίσης πως μπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, ενώ δίνει 4 δισ. κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας τη στιγμή που τσακίζει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια. Δίνει το 2% του ΑΕΠ όσο είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
 
Όπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ, σημειώνουν, σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή, βάζει τους λαούς τον ένα ενάντια στον άλλο και είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.
 
Το ΝΑΤΟ, επισημαίνουν, δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας όπως αναφέρουν οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου, κάτι που φαίνεται από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, ενώ οι συνεχείς και αυξημένες παραβιάσεις που καταγράφονται στο Αιγαίο, πιστεύουν πως έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.