Απο 28 Ιουνιου οι αιτησεις για φοιτηση στο προγραμμα παιδαγωγικης καταρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ

200 οι εισαγόμενοι στο παράρτημα Σαπών

Την έναρξη της διαδικασίας εισαγωγής στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) για το έτος 2017-2018 ανακοίνωσε χθες η ΑΣΠΑΙΤΕ.
 
Η εισαγωγή των σπουδαστών/στριών στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης για το έτος 2017-2018 θα γίνει με δημόσια, ανοικτή προς το κοινό, ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00' στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα.
 
Για το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες προβλέπεται να εισαχθούν συνολικά 200 άτομα ως εξής:
 

Πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) που είχαν συμμετάσχει σε τρεις τουλάχιστον κληρώσεις που διενεργήθηκαν από το ΕΑΠ χωρίς να έχουν κληρωθεί  4
Κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου σπουδών  36
 Κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών  40
 Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης με πτυχίο ΑΕΙ  20
 Υποψήφιοι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών με πτυχίο ΑΕΙ  20
 Πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ)  80

 

Υποβολή αίτησης συμμετοχής στην κλήρωση  

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr ή aspete.eap.gr. Μετά τη λήξη της προθεσμίας για υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται με δική τους μέριμνα αποκλειστικά μόνο μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 28/06/2017, ώρα 14:00 έως 26/07/2017, ώρα 23:59.
 
Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι επιτρέπεται να υποβάλλουν μία και μόνο αίτηση, σε μία και μόνο πόλη και σε μια και μόνο κατηγορία εισαγομένων. 

Προϋποθέσεις υποβολής αίτησης συμμετοχής στην κλήρωση 

  1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στο ΕΠΠΑΙΚ έχουν οι κάτοχοι τίτλου σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα) ή αντίστοιχου αναγνωρισμένου τίτλου της αλλοδαπής.
  1. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου Σπουδών» πρέπει να διαθέτουν Διδακτορικό Δίπλωμα Ελληνικού ΑΕΙ ή αντίστοιχου τίτλου της αλλοδαπής αναγνωρισμένο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ. 
  1. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» πρέπει να διαθέτουν Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή αντίστοιχου τίτλου της αλλοδαπής αναγνωρισμένο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ.
  1. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης» θα πρέπει να υποβάλλουν (με τον φάκελο δικαιολογητικών εφόσον επιλεγούν) το ΦΕΚ διορισμού τους και βεβαίωση από την υπηρεσία τους. 
  1. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών» θα πρέπει να υποβάλλουν (με τον φάκελο δικαιολογητικών εφόσον επιλεγούν) τον αριθμό της σειράς κατάταξης τους στον πίνακα αναπληρωτών ή, σε περίπτωση που δεν τους έχει γνωστοποιηθεί, τον αρ. πρωτοκόλλου της αίτησης τους. 
  1. Η καταληκτική ημερομηνία απόκτησης των ανωτέρω απαιτουμένων τίτλων σπουδών και της ακαδημαϊκής ισοτιμίας τους δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, την 26/07/2017.  
  1. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) που είχαν συμμετάσχει σε τρεις τουλάχιστον κληρώσεις που διενεργήθηκαν από το ΕΑΠ χωρίς να έχουν κληρωθεί» θα πρέπει να υποβάλλουν (με τον φάκελο δικαιολογητικών εφόσον έχουν επιλεγεί) έγγραφο του ΕΑΠ ότι έχουν συμμετάσχει σε τρεις τουλάχιστον κληρώσεις χωρίς να έχουν κληρωθεί. 
  1. Η υποβολή της αίτησης προϋποθέτει την κατάθεση του ποσού των τριάντα ευρώ (30.00 ευρώ) στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Αρ. λογαριασμού: 154/545047-03, IBAN: GR16 0110 1540 0000 1545 4504 703). Επισημαίνεται ότι η εκπρόθεσμη κατάθεση του ανωτέρω ποσού στον ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποκλείει τον υποψήφιο από την συμμετοχή του στην κλήρωση. Το ποσό των τριάντα ευρώ (30.00 ευρώ) δεν επιστρέφεται ούτε συμψηφίζεται με το ποσό της εγγραφής εκτός από την περίπτωση της εκπρόθεσμης κατάθεσης και της μη συμμετοχής στην κλήρωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.