Στο δρομο για την ψηφιοποιηση το Μουσειο Καραθεοδωρη

Με τη βοήθεια των δύο Μουσειολόγων που εργάζονται αυτή την περίοδο στο Μουσείο - Ξεκινούν και εκπαιδευτικά προγράμματα από το Σεπτέμβριο

Συστηματική προσπάθεια να ψηφιοποιήσουν τα εκθέματα που Μουσείου Καραθεοδωρή, ώστε να αναδειχθούν κατάλληλα ξεκινά το Μουσείο Καραθεοδωρή, με την ευκαιρία της παρουσίας σε αυτό δύο Μουσειολόγων, της κ. Χαράς Μαρκουλάκη και Ανιέλας Παπαδοπούλου οι οποίες βρίσκονται εκεί από τις αρχές Απριλίου, μέσω προγράμματος που υλοποιεί η ΔΚΕΠΠΑΚ.
 
Έτσι όχι μόνο λειτουργούν το μουσείο, κάνοντας και ξεναγήσεις τόσο σε ενδιαφερόμενους όσο και σε σχολεία αλλά θα προχωρήσουν και στην ψηφιοποίηση των ευρημάτων κατά την ανακάλυψη των βημάτων του Καραθεοδωρή. 

Στόχος η ψηφιοποίηση 

«Έχουμε πολύ σημαντικά σχέδια για να ψηφιοποιήσουμε αρχεία του μουσείου, να βοηθήσουμε την επιστήμη και εμείς με τη σειρά μας από τα ευρήματα μας στην πορεία της ανακάλυψης των βημάτων του Καραθεοδωρή» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Καραθεοδωρή κ. Σάκης Λιπορδέζης, τονίζοντας πως αυτή η προετοιμασία θα τους βοηθήσει όταν το μουσείο μετακινηθεί στο νέο του χώρο, στην Τσανάκλειο, να κάνουν δράσεις σε υψηλό επίπεδο πολιτισμού, με προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και διαδραστικές δυναμικές εκδηλώσεις πνευματικού επιπέδου για τα παιδιά.
 
Μάλιστα ο επιστημονικός συνεργάτης του συλλόγου, κ. Νίκος Λυγερός, ετοιμάζει παιχνίδια ευφυίας για να παίζουν στο προαύλιο οι μαθητές κατά τις επισκέψεις τους, αυξάνοντας την ήδη μεγάλη επισκεψιμότητα από σχολεία του μουσείου. 

Ανοιχτό για όλους το μουσείο 

«Είναι η πρώτη φορά που γνωρίζουμε το μουσείο, αλλά και όλη την οικογένεια Καραθεοδωρή» σημείωσε η κ. Χαρά Μαρκουλάκη, αξιολογώντας ως ιδιαιτέρως σημαντική τη γνωριμία με όλο το έργο και την ιστορία του Κ. Καραθεοδωρή, του τι έχει κατορθώσει και τη συμβολή του στην επιστήμη. 
 
Από την πλευρά της η κ. Ανιέλα Παπαδοπούλου τόνισε πως στόχος τους είναι να ξεκινήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα από το Σεπτέμβριο, τόσο για τις σχολικές μονάδες όσο και για ενηλίκους. «Καταγόμαστε από διαφορετικές πόλεις, όμως βρισκόμαστε στην Κομοτηνή και χαιρόμαστε να βρισκόμαστε στο μουσείο. Ελπίζουμε ό,τι καλύτερο από εδώ και πέρα, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα, να μάθει το κοινό ότι το μουσείο είναι ανοιχτό» σημείωσε, τονίζοντας πως περιμένουν το κοινό για να μάθουν την ιστορία της καταπληκτικής προσωπικότητας του Καραθεοδωρή και των υπολοίπων μελών της οικογένειάς του, του Αλέξανδρου αλλά και του Στέφανου Καραθεοδωρή, του γενάρχη της οικογένειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.