Νεο αποκτημα για το Μουσειο Καραθεοδωρη

Μια επιστολή από τον Κ. Καραθεοδωρή, η οποία αποτελεί αποτέλεσμα της προθυμίας του Β. Κέκκερη να «χτυπήσει» τη δημοπρασία

Νέο απόκτημα για το μουσείο Καραθεοδωρή, μέσω του Βασίλη Κέκκερη, ο οποίος κάνοντας την υπέρβαση απόκτησε σε δημοπρασία μια επιστολή του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, γιατί στη δημοπρασία «χτυπήθηκε» αρκετές φορές, ανεβάζοντας την τελική τιμή κατακύρωσης.
 
Πρόκειται, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Καραθεοδωρή κ. Σάκης Λιπορδέζης, για μια επιστολή του 1934 σε ένα σπουδαίο καθηγητή, τον κ. Ρουσόπουλο, ο οποίος έγραψε ένα έργο «Περί σιδηρών κατασκευών» και ο Καραθεοδωρή έρχεται να κρίνει το έργο του.
 
Αυτό δεν ήταν κάτι σπάνιο για τον Καραθεοδωρή, μιας και υπάρχουν επιστολές ζητώντας του να σχολιάσει μεταφράσεις και άπαντα λογοτεχνικά και μη έργα, κάτι που δείχνει το εύρος του ενδιαφέροντος και της αποδοχής της προσωπικότητας του, σημείωσε ο κ. Λιπορδέζης.
 

Η δε τιμή στην οποία έφτασε, τόνισε, δείχνει ότι η υπόθεση Καραθεοδωρή προχωρά συνεχώς και το ενδιαφέρον είναι σημαντικό και πολύπλευρο.
 
Από την πλευρά του ο κ. Κέκκερης τόνισε πως αν και πρόκειται για ένα πολύ απλό γράμμα, υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον στη δημοπρασία, όμως τελικά κατόρθωσαν να κερδίσουν τη δημοπρασία.
 
Το γράμμα γράφει το εξής:
 
11 Ιουνίου 1934
 
Φίλε κ. Ρουσόπουλε, μετά μεγάλης χαράς έλαβαν το ωραίο σας βιβλίο, περί σιδηρών κατασκευών, το οποίο μου εφάνη πολύ σαφώς γραμμένο, και πλήρες ενδιαφέροντος, σας ευχαριστώ ότι μ’ ενθυμηθήκατε και μου το αποστείλατε.
Μετά πολλών χαιρετισμών, Κ. Καραθεοδωρή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.