Νεα βρυση με παραδοσιακο αερα στην πλατεια Εξηνταρη

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής

Μια παραδοσιακή βρύση με μοντέρνες πινελιές παρέδωσε στην πλατεία Εξηντάρη, παρουσία του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής την Παρασκευή 23 Ιουνίου.
 
Η βρύση, η οποία θυμίζει τις παραδοσιακές βρύσες που βρισκόταν για χρόνια στο πάρκο της Κομοτηνής, είναι φτιαγμένη και με την εξοικονόμηση νερού στο νου, μιας και ανοίγει με μηχανισμό πατήματος, που την κρατά για λίγο ανοιχτή και μετά την κλείνει, θυμίζοντας και σε αυτό τις παλιές βρύσες της Κομοτηνής.
 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Δούκας, διάλεξαν τον μηχανισμό αυτό για την εξοικονόμηση νερού, το οποίοι είναι ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, το οποίο δεν πρέπει να σπαταλούμε.
 
Το έργο έγινε στο πλαίσιο της Λεωφόρου δράσης στην τοπική κοινωνία του Ρόταρυ, μέσα από εισφορές των Ροταριανών της πόλης. «Το σήμα του Ρόταρυ είναι ο τροχός, ο οποίος υποδηλώνει την εναλλαγή στα ενδοροταριανά αξιώματα αλλά και τη συνέχεια στη λειτουργία και τις δράσεις του Ομίλου» σημείωσε, τονίζοντας πως η σύλληψη της ιδέας για τη βρύση αυτή ανήκει στον προηγούμενο πρόεδρο του Ομίλου, κ. Βαγγέλη Λίτσο, και την υλοποίησε το παρόν συμβούλιο.
 
«Αυτό δείχνει ότι διαχρονικά λειτουργούμε προσφέροντας στην κοινωνία, ο ένας συλλαμβάνει μια ιδέα και οι άλλοι την εκτελούν» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.