Συμπερασματα απο τον αγωνα κατα της Δικτατοριας

Το βιβλίο «Δικτατορία 1967-1974, Κείμενα και Ντοκουμέντα» παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή

Συμπεράσματα αλλά και εμπειρίες από την δράση του ΚΚΕ κατά την επταετία της χούντας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Δικτατορία 1967-1974, Κείμενα και Ντοκουμέντα» που εκδόθηκε από τη Σύγχρονη Εποχή σε επιμέλεια του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, την οποία διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ το βράδυ της Τετάρτης 28 Ιουνίου στο δημοτικό πάρκο Κομοτηνής.
 
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μελέτη, σημείωσε ο ομιλητής κ. Θόδωρος Κοντογεωργίου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, που έχει να δώσει σοβαρές εμπειρίες και ύλη για μελέτη ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα όχι μόνο από ιστορικής άποψης για εκείνη την περίοδο, αλλά και τη στάση και τη δράση των κουμουνιστών σε ανάλογες περιπτώσεις.
 

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεωργίου, μέσα σε αυτή τη δράση είναι και η διαμόρφωση και η υπηρέτηση μιας επαναστατικής στρατηγικής μέσα σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας που μπορεί να παρεκκλίνουν σε αστική δικτατορία, με εναλλαγές κυβερνήσεων και γενικότερα τρόπων διαχείρισης του καπιταλισμού. «Στόχο έχει ακριβώς να επισημάνει τα συμπεράσματα από τη μελέτη και την ιστορική εμπειρία της περιόδου και να φανεί χρήσιμη στη διεξαγωγή της ταξικής πάλης σήμερα αλλά και στο μέλλον» εξήγησε ο ίδιος.
 
Επιγραμματικά, τόνισε πως ένα από τα συμπεράσματα είναι πως αποτελεί αναγκαιότητα για ένα Κομμουνιστικό Κόμμα η διαμόρφωση επαναστατικής στρατηγικής ανεξάρτητα από τις συνθήκες αστικής δημοκρατίας ή δικτατορίας, ανεξάρτητα από τους κυβερνώντες και τους διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος.
 

Το κόμμα, μάλιστα, θεωρείται υποχρεωμένο να την ακολουθεί με όλα τα μέσα, είτε είναι νόμιμο είτε παράνομο, και να στοχεύει στη δημιουργία όλων των προϋποθέσεων για να υπηρετηθεί η επαναστατική στρατηγική, που ο κ. Κοντογεωργίου τόνισε ότι στις μέρες μας είναι να προχωρήσει η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα, να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι πυρήνες εργατών και άλλων λαϊκών στρωμάτων και να πλησιάσουν περισσότερο στον επαναστατικό στόχο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.