Ψηλα βαζουν τον πηχη οι Χρηστος Καλιφατιδης και Κωνσταντινα Καιμακαμη

Μαθητές του Φροντιστηρίου "Ορόσημο"

Με στόχο την κορυφή, αλλά από διαφορετικές κατευθύνσεις, ξεκίνησαν οι μαθητές του Φροντιστηρίου 2001 Ορόσημο Χρήστος Καλιφατίδης και Κωνσταντίνα Καϊμακάμη, με τον πρώτο να στοχεύει στη μοριακή βιολογία, και τη δεύτερη να μην έχει πάρει ακόμα την τελική της απόφαση, να τείνει όμως είτε προς τη φιλολογία είτε την ιστορία.
 

Στόχος η μοριακή βιολογία για τον Χρήστο Καλιφατίδη

 
Τα 17.000 μόρια ξεπέρασε ο Χρήστος Καλιφατίδης, ο οποίος φέτος, δίνοντας δεύτερη χρονιά εξετάσεις στις Θετικές Σπουδές, έχει βάλει πλώρη για την σχολή μοριακής βιολογίας. αν και δεν είναι η μοναδική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει.
Έχοντας καλύτερες επιδόσεις τόσο στη Φυσική, με βαθμό 18,3, όσο και στη Χημεία, με 18,8, και λίγο χαμηλότερους βαθμούς στην Νεοελληνική γλώσσα με 16 και στη Βιολογία με 15,4.
 
Όπως τονίζει ο ίδιος, τα πήγε κάπως καλύτερα από ό,τι περίμενε στην έκθεση, και τα βρήκε κάπως πιο δύσκολα στη βιολογία, όμως κατάφερε να φτάσει αρκετά ψηλά στις εξετάσεις του.
 
Άλλωστε τη δεύτερη φορά που έδωσε εξετάσεις, τα πήγε πολύ καλύτερα από την πρώτη, όταν και όπως ομολογεί ο ίδιος, δεν είχε διαβάσει τόσο. «Η δεύτερη χρονιά είναι πολύ καλύτερη για να δώσει κάποιος πανελλήνιες, είναι πιο ελεύθερη γιατί δεν υπάρχει πια το σχολείο, παρά μόνο το φροντιστήριο και μπορείς να συνδυάσεις άλλες ασχολίες με το διάβασμα» τόνισε, επισημαίνοντας πως είναι πιο ξεκάθαρη η χρονιά, αφού υπάρχει ήδη μια βάση για τις γνώσεις και πάνω σε αυτές επικεντρώθηκε.
 
Βέβαια δεν έλειψε και το άγχος και η πίεση των εξετάσεων το τελευταίο διάστημα, όμως τώρα θα κάνει το μηχανογραφικό του, και θα περιμένει να δει τις βάσεις, ώστε να πάρει και τις αποφάσεις του. «Σίγουρα θα το κυνηγήσω για τις σχολές, που θέλω και πάντα λύσεις υπάρχουν» σημείωσε.
 

«Ζυγίζει» τις επιλογές της η Κωνσταντίνα Καϊμακάμη

 
Δεν έχει αποφασίσει τη σχολή προτίμησής της ακόμη η Κωνσταντίνα Καϊμακάμη, η οποία συγκέντρωσε 17.367 μόρια στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, όμως θέλει να ασχοληθεί είτε με τη φιλολογία είτε με την ιστορία, με τις επόμενες ημέρες να φέρνουν την τελική απόφαση.
 
«Με αυτό το στόχο ξεκίνησα, τον οποίο και φαίνεται να πετυχαίνω. Θα δω καλά τις σχολές και θα αποφασίσω, είτε σχολή είτε πόλη» σημείωσε, μετά φυσικά από συζήτηση τόσο με τους γονείς της όσο και με τους καθηγητές της, οι οποίοι, τόνισε, τη βοήθησαν πολύ την τελευταία χρονιά, ήταν πάντα στο πλευρό της, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.
 
Η Κωνσταντίνα πήρε γύρω στο 19 στο μάθημα των Λατινικών, 17,3 στα Αρχαία,  17,4 στην Ιστορία και λίγο κάτω από το 16 στην Νεοελληνική Γλώσσα, και τόνισε πως παρόλο που δεν αφοσιώθηκε συνέχεια στο διάβασμα, μοιραία κόπηκαν άλλα ενδιαφέροντα και χόμπι, χωρίς να φτάνει στα άκρα.
 
Όσο για τα μαθήματα, τόνισε πως στα αρχαία οι διαφορετικοί τύποι ασκήσεων προβλημάτισαν κάποιους μαθητές, χωρίς να είναι ιδιαίτερα δύσκολα, τονίζοντας πως γενικότερα τα θέματα σε όλα τα μαθήματα ήταν προσιτά σε όλους, πιο βατά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.