Χαρα και ικανοποιηση για τους μαθητες του φροντιστηριου «Πολυδυναμο»

Οι μαθητές του φροντιστηρίου Μαρία-Νεφέλη Νταντουρή, Λευτέρης Λούπης και Ραφαέλα-Μαρία Καραματσούκη κοιτούν από θέση «ισχύος» το μηχανογραφικό τους

Στη δική τους «Ιθάκη» έφτασαν μετά από ένα χρόνο προσπάθειας η Μαρία-Νεφέλη Νταντουρή, ο Λευτέρης Λούπης και η Ραφαέλα-Μαρία Καραματσούκη του φροντιστηρίου «Πολυδύναμο».
 
Με τη σωστή καθοδήγηση των καθηγητών τους οι μαθητές κατάφεραν να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες που τους επιτρέπουν να «εξετάσουν» τις επιλογές τους για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου από μια κάποια θέση ασφαλείας, αν και όπως φαίνεται από τα όσα μας εκμυστηρεύθηκαν, οι ίδιοι είναι κατασταλαγμένοι για την πορεία τους εφεξής.
 
Τι κι αν τα θέματα σε ορισμένα εκ των μαθημάτων κρίθηκαν ως ιδιαιτέρως απαιτητικά; Οι ίδιοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν, χάρη στη συστηματική προσπάθεια όλης της χρονιάς άλλα και τη διατήρηση της ψυχραιμίας κατά τη διάρκεια της εξέτασης… εξ ου και δηλώνουν ικανοποιημένοι από την βαθμολογία τους.

Σκηνοθεσία μέσω πληροφορικής για την Μαρία- Νεφέλη Νταντουρή

Πάνω από 16.600 μόρια πήρε η Μαρία- Νεφέλη Νταντουρή που ακολούθησε την ομάδα Προσανατολισμού Οικονομικών και Πληροφορικής, η οποία φαίνεται να κατευθύνεται στην Πληροφορική, χωρίς να αποκλείει και λοιπές «σειρήνες» φοίτησης.
 
Η μαθήτρια είχε βαθμό 16,1 στα Μαθηματικά, 16,7 στη Νεοελληνική Γραμματεία, 20 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) και 19,8 στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ).
 
Η Πληροφορική, σημείωσε, θα είναι πιθανότατα η επιλογή της, αλλά αμφιταλαντεύεται, γιατί της αρέσει η σκηνοθεσία, γι’ αυτό και σκέφτεται να ασχοληθεί αρχικά με τον τομέα της πληροφορικής, που είναι κάτι πιο πρακτικό, και στη συνέχεια να τη συνδυάσει με τη σκηνοθεσία, το βίντεο και άλλα.
 
Όπως παραδέχτηκε, με τα μαθηματικά υπήρξε σημαντικό πρόβλημα για πολλούς μαθητές, ενώ δυσκολίες υπήρχαν και στις αρχές οικονομικής θεωρίας αλλά και στην ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, όμως αν ο μαθητής ήταν συγκεντρωμένος, μπορούσε να τα αντιμετωπίσει.
 
«Αυτό που φάνηκε φέτος είναι ότι δεν έφτανε να διαβάσεις αυτή τη χρονιά, αλλά έπρεπε να είχες διαβάσει και τις προηγούμενες, ιδιαίτερα στα μαθηματικά» σημείωσε, τονίζοντας πως απαιτούσε συστηματικότητα για περισσότερο από ένα χρόνο.
 

Φυσική πρώτα, μαθηματικά μετά για τον Λευτέρη Λούπη

Έναν από τους υψηλότερους, αν όχι τον υψηλότερο βαθμό στα μαθηματικά στη Ροδόπη πέτυχε ο Λευτέρης Λούπης, ο οποίος στην κατεύθυνση των θετικών σπουδών έφτασε τα 17.269 μόρια.
 
Συγκεκριμένα είχε 18,7 στα μαθηματικά, 17,4 στη φυσική, 17,6 στη χημεία και 14,4 στην έκθεση. Τώρα, παρόλο που είναι καλός στα μαθηματικά, σκέφτεται να είναι η πρώτη του επιλογή το Φυσικό Θεσσαλονίκης, γιατί αγαπά περισσότερο τη φυσική, παρόλο που δεν κλείνει την πόρτα και στο Μαθηματικό.
 
Όπως σημείωσε τα μαθήματα φέτος για άλλους ήταν εύκολα και για άλλους δύσκολα, και για τον ίδιο, τα μαθηματικά, σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη,  του φάνηκαν σχετικά εύκολα, στη φυσική μέσα στη χρονιά πιέστηκε, αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει και να τα πάει καλά, με μικρή απογοήτευση στην χημεία, ενώ στην έκθεση, όπου ήταν και πιο αδύναμος, κατάφερε να τα πάει καλύτερα, αποδίδοντας την επιτυχία του στην ικανότητα του καθηγητή του.
 

Στο δρόμο για την Πυροσβεστική Ακαδημία η Ραφαέλα-Μαρία Καραματσούκη

Δεν έχουν τελειώσει οι εξετάσεις για την Ραφαέλα-Μαρία Καραματσούκη, που έχει 17.059 μόρια στη θετική κατεύθυνση, μιας και απομένουν τα αθλήματα για την Σχολή Πυροσβεστικής, όπου θέλει να φοιτήσει και θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες.
 
Έτσι λοιπόν προπονείται, επιθυμώντας να πετύχει στη σχολή της, σημειώνοντας πως τα μαθήματα δεν ήταν εύκολα, όμως για κάποιο που είχε διαβάσει πολύ, δεν θα είχε μεγάλο πρόβλημα.
 
«Εγώ που δεν έδωσα το 100% όλη τη χρονιά, δεν τα βρήκα πολύ δύσκολα» σημείωσε, έχοντας 20 στα λατινικά, 18,2 στην ιστορία και 16,5 στα αρχαία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.