Πολυιατρειο «Sappemedical»: Νεα σελιδα στην παροχη υγειας

Άνοιξε τις πόρτες του για τους κατοίκους των Σαπών και όχι μόνο

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολυϊατρείου «Sappemedical» το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου, ανοίγοντας μια καινούρια δομή η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στην παροχή υγείας τόσο στις Σάπες όσο και στην ευρύτερη ανατολική Ροδόπη.
 

Τα επιμέρους τμήματα, που θα λειτουργούν σε συνδυασμό με τις συνεργασίες με ιδιώτες γιατρούς, περιλαμβάνουν Ορθοπεδικό, Χειρουργικό, Παθολογικό, Νευρολογικό, Καρδιολογικό, Μαιευτικό, Γυναικολογικό, Παιδιατρικό, Πνευμονολογικό, Ουρολογικό και Αγγειοχειρουργικό τμήμα, καθώς και ΩΡΛ, Γαστρεντερικό, Δερματολογικό, Αλλεργιολογικό τμήμα Αιματολογικό εργαστήριο, τμήμα Πυρ. Ιατρικής αλλά και Φυσικοθεραπείας.
 
Το Πολυατρείο παρέχει ακόμη κατ’ οίκον υπηρεσίες, συνταγογράφηση φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων ΕΟΠΥΥ όπως επίσης το ετήσιο προληπτικό έλεγχο και τα ετήσια προσχολικά πιστοποιητικά υγείας.
 

Τα εγκαίνια του Πολυιατρείου πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε να βοηθήσει το Πολυιατρείο τους κατοίκους των Σαπών και όχι μόνο, σημειώνοντας μάλιστα πως εκεί που το κράτος υστερεί, έρχεται να καλύψει το κενό η ιδιωτική πρωτοβουλία.
 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας Σαπών κ. Φωτεινή Τσακιράκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Γκοτσίδης, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου, η οποία είναι και συνεργαζόμενη ιατρός με το πολυιατρείο, καθώς και ο εμπνευστής και δημιουργός του Πολυιατρείου κ. Χρήστος Βουλγαρίδης.
 
 

Προσφέροντας λύση στους κατοίκους της περιοχής 

Ο θεσμός αυτός δεν είναι καθόλου διαδεδομένος στη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε ο Διευθυντής του Πολυιατρείου κ. Χουσεΐν Μπεκήρ, ορθοπεδικός, σημειώνοντας πως θα αποτελέσει τη στέγη πάρα πολλών ειδικοτήτων και καταξιωμένων στην ειδικότητά τους γιατρών, που έχουν έδρα την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, καθώς και πανεπιστημιακούς από την Αλεξανδρούπολη.
 

«Αυτούς τους γιατρούς θα τους έχουμε κυριολεκτικά στα πόδια μας, και μέσα σε αυτή την κρίση δεν θα χρειάζεται οι συγγενείς να μεταφέρουν τον ασθενή στην Κομοτηνή ή την Αλεξανδρούπολη, αλλά γρήγορα θα έρχονται εδώ» σημείωσε, εκφράζοντάς την αισιοδοξία του ότι αυτό το Πολυιατρείο θα προσεφέρει τόσο στην υγεία, όσο και στην οικονομία των Σαπών.
 

Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ σημείωσε, με την ιδιότητα του γιατρού και ελεύθερου επαγγελματία που δραστηριοποιείται για πάνω από 20 χρόνια στην περιοχή ότι είναι καλό η ιδιωτική πρωτοβουλία να αναλαμβάνει τέτοιες δράσεις, σε μια περιοχή η οποία κινδυνεύει να απομονωθεί και να υποβαθμιστεί, ευχόμενος κάθε επιτυχία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.