Εμφαση στον τουρισμο θελει να δωσει στη δευτερη θητεια του ο Α. Βαφειαδης

Ατζέντα θεμάτων με επίκεντρο την τοπική μικρομεσαία επιχείρηση ετοιμάζει η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Αυξημένη ήταν φέτος η συμμετοχή στις εκλογές των επαγγελματιών, στις εκλογές της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης που οδήγησε στην αύξηση του αριθμού των αντιπροσώπων στην ΓΣΕΒΕΕ, ενώ πρόεδρος εκλέχτηκε εκ νέου ο κ. Ανέστης Βαφειάδης
 
Ο κ. Βαφειάδης σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους συναδέρφους του που ψήφισαν με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής που έφτασε το 93%, με τους αντιπροσώπους να εκλέγονται από τα επιμέρους σωματεία που απαρτίζουν την ΟΕΒΕΣ, όπου επίσης η συμμετοχή είχε αυξηθεί φέτος, με αποτέλεσμα η Ροδόπη να αυξήσει την αντιπροσώπευση της στη ΓΣΕΒΕΕ, σε τέσσερις έδρες από τις τρείς που είχε μέχρι σήμερα.
 
Αυτό, υπογράμμισε, «γεννά περισσότερες ευθύνες για εμάς, γιατί οι δύσκολες συνθήκες που περνά τόσο η χώρα μας όσο και η Ροδόπη καθιστά ακόμα πιο απαιτητικό το δικό μας έργο», επισημαίνοντας πως η αύξηση της αντιπροσώπευσης στην ΟΕΒΕΣ κάνει πιο δυνατή τη φωνή της Ροδόπης στα κεντρικά όργανα, και μέσω του ίδιου, ως μέλους του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ.
 
Οι προκλήσεις για τη νέα περίοδο, ανέφερε, είναι μεγάλες μιας και η περιοχή μας είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης, για αυτό και το ΔΣ της ΟΕΒΕΣ θα βάλει από εδώ και πέρα μια ατζέντα θεμάτων, ώστε να μπορέσει, μέσα από διαβουλεύσεις με τους θεσμικούς και άλλους τοπικούς φορείς, να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Ο κ. Βαφειάδης διευκρίνισε πως πάντα βρίσκουν ανταπόκριση από τους τοπικούς φορείς, αν και να φέρουν αποτελέσματα είναι ακόμα πιο δύσκολο, ίσως και λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο ίδιος πάντως παρέμεινε αισιόδοξος ότι με τον διάλογο θα μπορέσουν να λυθούν πολλά τοπικά προβλήματα. «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αυξήσουμε τον τζίρο των καταστημάτων, για αυτό και θα κοιτάξουμε στα τοπικά θέματα» σημείωσε, τονίζοντας πως η νέα θητεία θα επικεντρωθεί στον τουρισμό, την μόνη ελπίδα, όπως τον χαρακτήρισε, να αναπτυχθεί η περιοχή μας, «γιατί βλέπουμε πως για τέταρτη χρονιά περνά αλλά δεν αγγίζει την πόλη μας, ενώ θα δοθεί έμφαση και στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί τον αιμοδότη για πολλές επιχειρήσεις».
 
Έτσι στόχος τους είναι να συνεχίσουν τις δράσεις, όπως η λευκή νύχτα, και να τις ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, αναζητώντας παράλληλα και διάφορους τρόπους προσέλκυσης επιπλέον επισκεπτών στην περιοχή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.