Θερινες προβολες απο την Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανδρουπολης

«Η καλύτερη στιγμή τους» μέχρι την Κυριακή και «Δολοφονικά Αμαξίδια» Δευτέρα με Τετάρτη

Με την αγγλική ταινία «Η καλύτερη στιγμή τους», η οποία θα προβάλλεται μέχρι την Κυριακή 12 Ιουλίου συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης στον Φλοίσβο.
 
Πρόκειται για την πνευματώδη, ρομαντική και συγκινητική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που καταφέρνει να βρει τον δρόμο και τη φωνή της, κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου πολέμου, γράφοντας σενάρια για εμψυχωτικές ταινίες των συμμάχων. Χωρίς να είναι κωμωδία, η ταινία καταφέρνει να είναι πολύ ευχάριστη και να πλημμυρίζει το θεατή με θετικά συναισθήματα. Η προβολή της ταινίας αρχίζει στις 10.00 το βράδυ.

Πέρυσι η ΚΛΑ ξεκίνησε δοκιμαστικά μεταμεσονύκτιες προβολές τις Παρασκευές του Ιουλίου του πιο δημοφιλούς θρίλερ της πρόσφατης παγκόσμιας παραγωγής. Η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το (νεανικό κυρίως) κοινό, οπότε την επαναλαμβάνει! Για φέτος η επιλογή ταινίας ήταν εύκολη γιατί το «Get Out (Τρέξε)» αποτέλεσε την ομόφωνη πρόταση των κριτικών για θρίλερ της χρονιάς.

Περισσότερο από ένα θρίλερ φρίκης το ντεμπούτο του Τζόρνταν Πίλ διεισδύει στο βαθιά ριζωμένο φυλετικό ρατσισμό της Αμερικής φέροντας όλα τα στοιχεία που κάνουν μια ταινία τρόμου κλασσική. Όπως σε όλα τα σπουδαία θρίλερ, ακόμη και αν μαντέψετε το γρίφο πιο γρήγορα από τη βίαιη επίλυσή του, η γοητεία βρίσκεται στους χαρακτήρες, όπου οι κακοί δεν κρατούν πριόνι αλλά ανήκουν σε μια ήσυχη, ”υπνωτιστική” ελίτ. Χωρίς αμφιβολία το πιο ενδιαφέρον θρίλερ της πρόσφατης παραγωγής. Θα προβληθεί στις 00:15 την Παρασκευή 7 Ιουλίου και ξανά τις επόμενες 2 Παρασκευές (14 Ιουλίου και 21 Ιουλίου).

Η τρίτη κινηματογραφική πρόταση της ΚΛΑ προέρχεται από την Ουγγαρία και θα προβληθεί από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και Τετάρτη 12 Ιουλίου. Πρόκειται για την ταινία «Δολοφονικά Αμαξίδια». Ο Ούγγρος Ατίλα Τιλ σκηνοθετεί δύο μη επαγγελματίες ηθοποιούς με κινητικά προβλήματα, σε μια ταινία που δε μιλά για τον ρατσισμό αλλά τον αποκλείει. Το φιλμ είναι ελαφρύ και διασκεδαστικό, χειριζόμενο ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν στο σκοτάδι των διακρίσεων. Και δεν το κάνει βαρυσήμαντα, αλλά με την πιο αφοπλιστική διάθεση για κινηματογραφικό και κοινωνικό παιχνίδι. Ταινία ενηλικίωσης, γκανγκστερικό θρίλερ και υπερηρωικό animation, όλα χωρούν στα θαρραλέα αμαξίδια από την Ουγγαρία που κέρδισαν τον Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. 
 
Info
H είσοδος είναι 3-5 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.