Τελος οι φημες· απο το Β’ Τοπικο η προσπαθεια του Πανθρακικου για «αναγεννηση»

Γιώργος Μπάρκουλας, αντιπρόεδρος ερασιτέχνη Πανθρακικού «Δεν θα παρατήσουμε την ομάδα, θα την πάμε σιγά σιγά, βήμα βήμα μέχρι εκεί που μπορούμε»

Ήταν τέλη Γενάρη του 2017 όταν η ΠΑΕ Πανθρακικός λόγω οικονομικών προβλημάτων ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα της Football League όπου συμμετείχε. Από την επομένη κιόλας της είδησης, τα σενάρια που ακούστηκαν τόσο στη Ροδόπη, όσο και πανελλαδικά για το μέλλον της ομάδας, ήταν πολλά. Με τον καιρό τα σενάρια αυτά άρχισαν να «ξεφουσκώνουν». Ώσπου με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου κυκλοφόρησε και πάλι μια φήμη που ήθελε τον Πανθρακικό να βρίσκει δήθεν τη «λύση» και να αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
 
Από την αποχώρηση του Πανθρακικού από το πρωτάθλημα, μέχρι και το τέλος της σεζόν βέβαια, αυτός που κλήθηκε  να «σηκώσει» το βάρος του ονόματος αλλά και κατ’ αναλογία της ιστορίας του Πανθρακικού ήταν ο ερασιτέχνης. Εννέα άνθρωποι ήδη από την αρχή της περασμένης σεζόν –αντιλαμβανόμενοι ίσως και τις εξελίξεις που έμελλε να έλθουν- βρέθηκαν και συγκρότησαν το ΔΣ του ερασιτέχνη, παίρνοντας την απόφαση να συγκροτήσουν ανδρική ομάδα αποτελούμενη από παίκτες που αγωνίζονταν στις ακαδημίες του Πανθρακικού και να αγωνιστούν στο Β’ τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης. Τηρουμένων των αναλογιών το πείραμα κρίθηκε επιτυχές αν και δεν επετεύχθη η άνοδος στο Α’ τοπικό. Ωστόσο οι φήμες επέμεναν εξ ου και η διοίκηση του ερασιτέχνη Πανθρακικού αποφάσισε να πραγματοποιήσει ανοιχτή ενημέρωση το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, η οποία ωστόσο χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη κόσμου, μερίδας των ΜΜΕ και φορέων της περιοχής. Σκοπός της ενημέρωσης να διαψευστούν κατηγορηματικά οι φήμες αλλά και να αναλυθούν οι σκέψεις της διοίκησης για το μέλλον της ομάδας.
 
Εκ μέρους του ερασιτέχνη μίλησε ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Μπάρκουλας (λόγω απουσίας για προσωπικούς λόγους του προέδρου κ. Σακαλή) που είχε στο πλευρό  του το μέλος του ΔΣ κ. Ευγενία Μπακιρτζίδου.
 
Αρχικά ο κ. Μπαρκουλας εξέφρασε την πικρία του που «ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που κάναμε» για να αντιτείνει πως «εμείς παρόλα αυτά είχαμε την υποχρέωση να το κάνουμε για να ενημερώσουμε τον κόσμο για τους λόγους για τους οποίους η ομάδα μας δεν μπορεί να κατέβει στη Γ΄ Εθνική. Προσκαλέσαμε του πάντες, είχαμε την υποχρέωση να το κάνουμε, να ενημερώσουμε τον κόσμο τους λόγους για τους οποίους η ομάδα μας δεν μπορεί να κατέβει στη Γ΄ Εθνική. Προσκαλέσαμε όλους τους τοπικούς φορείς, τα επιμελητήρια, τον εμπορικό σύλλογο, αλλά δυστυχώς δεν μας τίμησαν. Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε». 

«Πήραμε την απόφαση σαν Δ.Σ. να ξανακάνουμε τον Πανθρακικό από την αρχή» 

Μπαίνοντας στο δια ταύτα των λόγων που πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση της Δευτέρα ο ίδιος εξήγησε πως αυτοί είναι κυρίως τρείς. «Ο Πανθρακικός δεν μπορεί να κατέβει στη Γ΄ Εθνική πρωτίστως για οικονομικούς λόγους καθώς  δεν έχει βρεθεί κάποιος να στηρίξει την ομάδα για να κατέβει στη Γ΄ Εθνική» διευκρινίζοντας πως «αυτό που γράφτηκε πριν από δέκα μέρες ότι βρέθηκε επενδυτής και δεν τον δεχτήκαμε εμείς, μπορεί να ήταν και λάθος έκφραση δικιά μου, και ζητώ συγνώμη γι' αυτό». «Δεν υπήρχε επενδυτής, δεν υπάρχει επενδυτής αυτή τη στιγμή» επανέλαβε. «Δεύτερος λόγος» συνέχισε ο κ. Μπάρκουλας είναι πως «αν κατέβουμε αυτή τη στιγμή στη Γ΄ Εθνική, παίρνουμε τη θέση της ΠΑΕ. Παίρνουμε δηλαδή όλες τις τιμωρίες της ΠΑΕ, ξεκινάμε με -6 βαθμούς στη βαθμολογία, και θα έχουμε ένα πρόστιμο από 2.000-5.000, ακριβώς δεν ξέρουμε πόσο είναι». Τρίτος λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πως  «από τη στιγμή που θα κατέβουμε στη Γ΄ Εθνική την πρώτη χρονιά ο στόχος θα είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία, τη δεύτερη χρονιά. Επειδή είμαστε Πανθρακικός, όλοι, και ο κόσμος και εμείς, θα θελήσουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και να ανέβουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ανεβαίνοντας στις επαγγελματικές κατηγορίες, αμέσως παίρνουμε το 50% των χρεών της ΠΑΕ προς τρίτους. Δύσκολο λοιπόν να βρεθεί κάποιος να βάλει τα λεφτά του για μια χρονιά ή για δυο χρονιές και την τρίτη χρονιά να βρεθεί χρεωμένος».
 
«Έτσι πήραμε την απόφαση σαν Δ.Σ. να ξανακάνουμε τον Πανθρακικό από την αρχή, από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ, μέχρι να βρεθεί κάποιος να μας βοηθήσει να ανεβάσουμε στις εθνικές κατηγορίες, καθαρή την ομάδα χωρίς χρέη και χωρίς τίποτα. Εμείς σαν Δ.Σ. και με τον πρόεδρό μας τον Μανώλη Σακαλή, θα συνεχίσουμε. Ήδη έχουμε κάνει επαφές με κάποιους παίκτες, μάλιστα δύο θα τους ανακοινώσουμε μέσα στην εβδομάδα, και 2-3 ακόμα μεταγραφές που θέλουμε για την ομάδα μας, για να κάνουμε πρωταθλητισμό, να ανέβουμε στο Α΄ τοπικό της ΕΠΣ, θα ανέβουμε φέτος Α΄ τοπικό, και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά σαν ομάδα» συμπέρανε ο κ. Μπάρκουλας.
 
Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα και στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του ερασιτέχνη με την αγορά κουπονιών αξίας 15 ευρώ το καθένα με το οποίο οι κάτοχοι μπορούν να παρακολουθούν όλους τους αγώνες του Πανθρακικού που θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν στο ΔΑΚ, ευχαριστώντας για την παραχώρηση τον δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη.

«Εμείς αγαπάμε αυτή την ομάδα που λέγεται Πανθρακικός» 

Αναφερόμενος επίσης στη νοοτροπία με την οποία έχει χτιστεί η ομάδα του ερασιτέχνη και τους στόχους της επόμενης σεζόν ο κ. Μπάρκουλας επεσήμανε πως «σαν ομάδα θέλουμε τα δικά μας παιδιά. Παιδιά από το νομό μας, παιδιά από την ακαδημία μας. Έχουμε το υλικό και από την ακαδημία μας και από την πόλη μας. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν στον Πανθρακικό. Είναι αμαρτία αυτά τα παιδιά να πηγαίνουν σε άλλες ομάδες. Ήδη έχουμε στελεχώσει την ομάδα μας με 4-5 έμπειρους ποδοσφαιριστές μεγαλύτερους σε ηλικία που ξέρουν και τις κατηγορίες, και θα συνεχίσουμε όπως πέρυσι, που σαν πρώτη χρονιά είχαμε μια καλή πορεία. Φέτος πάμε για άνοδο στο Α΄ Τοπικό και συνεχίζουμε» για να συμπληρώσει πως «οι ακαδημίες μας λειτουργούν κανονικά, ξεκινάμε από την 1η Σεπτεμβρίου και οι εγκαταστάσεις μας είναι στο Κικίδιο. Είναι οι καλύτερες εγκαταστάσεις στο νομό. Όποιοι γονείς θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο ποδόσφαιρο, εμείς έχουμε και τους έμπειρους προπονητές, που είναι χρόνια με τα παιδιά, και τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές, τα παιδιά αυτά να «περπατήσουν» κι αν όχι όλα, κάποια από αυτά να παίξουν στον Πανθρακικό».
 
«Εμείς αγαπάμε αυτή την ομάδα που λέγεται Πανθρακικός» κατέληξε ο ίδιος στην τοποθέτησή του «κάναμε ένα Δ.Σ. από τον Ιανουάριο. Τόσα χρόνια τον ερασιτέχνη δεν τον στήριζε κανένας, ήταν μόνος τους, γι' αυτό και τα παιδιά μας όλα έφευγαν και πήγαιναν σε άλλες ομάδες. Δεν θέλουμε να ξαναγίνει αυτό. Ηλικιακά και από τα δύο τοπικά, είμαστε η πιο μικρή ομάδα. Έχουμε μέσο όρο ηλικίας 17,5 χρονών». 

«Σαν ερασιτέχνης δεν θέλουμε να ανακατευτούμε με την ΠΑΕ» 

Ερωτηθείς για τις σχέσεις ερασιτέχνη Πανθρακικού και ΠΑΕ ο αντιπρόεδρος εξήγησε πως  «εδώ και οκτώ μήνες προσπαθούμε να περάσουμε στον κόσμο ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα και ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την ΠΑΕ. Ο κόσμος θα κρίνει. Εμείς την προσπάθεια θα την κάνουμε, δεν θα παρατήσουμε την ομάδα, θα την πάμε σιγά σιγά, βήμα βήμα μέχρι εκεί που μπορούμε. Έχουμε κάνει ένα πλάνο πενταετίας. Μετά από 2-3 χρόνια, πιστεύω ότι εάν η ομάδα μας «περπατάει» καλά, κάποιος θα βρεθεί και θα μας βοηθήσει να ανέβουμε στις μεγάλες κατηγορίες» ενώ όταν του ζητήθηκε η άποψή του για τις κινήσεις της ΠΑΕ που οδήγησαν στην αποχώρηση από το πρωτάθλημα ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορούμε να πάρουμε εμείς θέση σαν ερασιτέχνες πάνω σ' αυτό το θέμα. Δεν μπορούμε να πούμε ποιος φταίει. Αυτό θα το βρουν οι διοικούντες της ΠΑΕ. Η ΠΑΕ απ' ό,τι ξέρω υφίσταται ακόμα, είναι υπό εκκαθάριση. Σαν ερασιτέχνης δεν θέλουμε να ανακατευτούμε με την ΠΑΕ. Έκαναν μια προσπάθεια, καλώς ή κακώς δεν τους βγήκε στο τέλος.  Δεν έχουμε καμία σχέση με την ΠΑΕ εμείς».
 
Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τα πολεοδομικά και ηλεκτροδοτικά θέματα που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα στο προπονητικό κέντρο ο κ. Μπάρκουλας ξεκαθάρισε πως «το προπονητικό κέντρο, είναι παραχωρημένο σε εμάς. Αυτή τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν υφίσταται, ο χώρος γυρνάει πάλι σε εμάς.
 
Τα πολεοδομικά θέματα λύθηκαν. Τα κτίρια είναι πλέον νόμιμα. Υπάρχει μια εκκρεμότητα με τη ΔΕΗ, αλλά θα λυθεί μέσα στην εβδομάδα. Τόσον καιρό ήταν στο ΑΦΜ της ΠΑΕ το ρεύμα. Τώρα το ρεύμα θα το πάρουμε στο ΑΦΜ το δικό μας και θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα. Το θέμα το έχει αναλάβει η δημαρχεία. Ο ιδιοκτήτης είναι η δημαρχεία, δεν είμαστε εμείς. Μας έχει κάνει παραχώρηση χρήσης δημαρχεία για είκοσι χρόνια». 

Στο πλευρό του ερασιτέχνη οι Ultras 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενημέρωση της Δευτέρας το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι των Ultras, του συνδέσμου οργανωμένων φιλάθλων του Πανθρακικού δηλαδή, οι οποίοι τόνισαν στον αντιπρόεδρο του ερασιτέχνη πως θα τους στηρίξουν αλλά στα λάθη ή αν κάτι δεν πάει καλά «θα τους βρουν μπροστά τους». Υποσχέθηκαν δε πως από την πλευρά τους θα αγοράσουν το κουπόνι που έχει κυκλοφορήσει ο ερασιτέχνης  για την οικονομική στήριξη της ομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.