«Ταξιδι στο Σταυρο του Νοτου» σε σκηνοθεσια Θεμη Μουμουλιδη

Στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουλίου

Το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», η παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Badminton τον Ιανουάριο του 2016 και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016, έρχεται την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων, έχοντας στις αποσκευές του τα εγκωμιαστικά, γεμάτα συγκίνηση σχόλια κοινού και κριτικών.
 
Εμπνευσμένο και σκηνοθετημένο από τον Θέμη Μουμουλίδη, το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» είναι ένα σύνθετο θέαμα, μια θεατρική συνάντηση του εμβληματικού έργου του Θάνου Μικρούτσικου με το ποιητικό σύμπαν του Νίκου Καββαδία.
 
Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, έχοντας πλέον περάσει στο μουσικό μας DNA, αποκαλύπτουν και φωτίζουν τις πολλαπλές διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, του ποιητή που «μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».
 
Βασισμένο σε ιστορικές αναφορές και μαρτυρίες, αλλά κυρίως στο ίδιο το έργο του Νίκου Καββαδία, το σενάριο της παράστασης – που υπογράφει ο σκηνοθέτης, με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου – ανασύρει και προβάλλει με συναρπαστικό τρόπο, μέσω της μουσικής, στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή.
 
Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών και μουσικών. 
 
Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής, συνοδεύει την Ρίτα Αντωνοπούλου τον Κώστα Θωμαΐδη και την Μαριάννα Πολυχρονίδη που, ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές, τραγούδια, του Θάνου Μικρούτσικου.
 
Η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, πολυσυλλεκτική στα μέσα της, αεικίνητη στην αναζήτησή της, επιχειρεί να μετουσιώσει τη σκηνική δράση σε εμπειρία για τον θεατή κάθε ηλικίας, παρουσιάζοντας μια ποιητική εκδοχή της ζωής αλλά και μια ζωντανή εκδοχή της ποίησης. 

Οι συντελεστές της παράστασης 

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Σενάριο: Θέμης Μουμουλίδης
 
Με τη συνεργασία των:
Παναγιώτα Πανταζή, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Βίκη Παναγιωτοπούλου
 
Σκηνικό- κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου
Μουσική Επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπριμπίλης
Video: Nίκος Τσιμούρης
Βοηθός σκηνοθέτης: Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Ματρώνη Φάγα – Σταμάτης Μουμουλίδης
Artwork: Γεωργία Αλεβιζάκη
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγούρου
Παραγωγή: 5η Εποχή Τέχνης 
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Ελένη Ζαραφίδου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσσα Σαραντοπούλου κ.α.
 
Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου – Κώστας Θωμαΐδης – Μαριάννα Πολυχρονίδη.
 
Info
 
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 18 ευρώ κανονικό, Μειωμένο: 14 ευρώ
 
Προπώληση:
Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:30 το απόγευμα.
 
Κρηνίδες: Café «Προσκήνιο», Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τηλ. 2510516090
Δράμα: «Granazi Store» 19ης Μαΐου 89, Τηλ. 2521045812
Ξάνθη: Βιβλιοπωλείο «ΔΥΟ», Βενιζέλου 29, τηλ: 25410-27777
Viva.gr, καταστήματα Seven Spots, Media Markt, Reload, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.