183.800 ευρω για επισκευη σχολικων δομων στη Ροδοπη

128.600 ευρώ για τις υποδομές του Δήμου Κομοτηνής

183.800 ευρώ θα δοθούν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης αποκλειστικά για δράσεις επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων από τον λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων».
 
Να υπενθυμίσουμε πως η κατανομή γίνεται με κριτήρια τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων κατά 30% και τον αριθμό των μαθητών κατά 70%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της «Ελληνικής Στατιστικής Αρχής». 

Τα ποσά θα κατανεμηθούν στους επιμέρους Δήμους ως εξής: Στον Δήμο Αρριανών θα δοθούν 17.000 ευρώ, στον Δήμο Ιάσμου 16.400 ευρώ, στον Δήμο Κομοτηνής 128.600 ευρώ και στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών θα δοθούν 21.800 ευρώ.
 
Να υπενθυμίσουμε πως στον Δήμο Κομοτηνής το θέμα της κατανομής και της επισκευής των κτιριακών υποδομών έχει έρθει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κάθε φορά, έχει αναβληθεί για διάφορους λόγους, όπως και έγινε στο τελευταίο συμβούλιο, λόγω των υπολοίπων θεμάτων που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη, όπως αυτό που αφορούσε τους συμβασιούχους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.