«Inside out dialogues» με τους Σωκρατη Σινοπουλο, Ευγενιο Βουλγαρη και Κατερινα Παπαδοπουλου

Το Σάββατο 5 Αυγούστου στην Ξάνθη

Τρεις εξαιρετικοί μουσικοί, ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Ευγένιος Βούλγαρης και η Κατερίνα Παπαδοπούλου θα ανέβουν το Σάββατο 5 Αυγούστου και ώρα 21.00 στη σκηνή της αυλής με τα χαμάμ στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης προκειμένου να παρουσιάσουν το πρότζεκτ “Inside out dialogues”.
 
Το πρότζεκτ “Inside out dialogues” είναι ένα διαλογικό ηχητικό ταξίδι με σταθμούς έργα παλαιά και σύγχρονα  βασισμένα στις λόγιες παραδόσεις τις ανατολής και ενδιάμεσες ενωτικές διαδρομές τα αυτοσχεδιαστικά σχεδιάσματα – ταξίμια στους κώδικες των μουσικών δρόμων – μακάμ. Σκοπός του ταξιδιού, ο συντονισμός στην διαλογιστική δύναμη των συγκεκριμένων μουσικών παραδόσεων και η μετουσίωση τους σε μια κοινή συναισθηματική προβολή των μουσικών που συνδιαλέγονται επί σκηνής. “Τα εντός, έξω”.
 
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Σωκράτης Σινόπουλος αυτοσχεδιάζουν και συνομιλούν με αφορμή μουσικά έργα συνθετών της λόγιας μουσικής της Πόλης καθώς και δικές τους συνθέσεις.
 
Στο δεύτερο μέρος, οι δύο μουσικοί υποδέχονται στη σκηνή την Κατερίνα Παπαδοπούλου παρουσιάζοντας τραγούδια από τις παραδόσεις της Μικράς Ασίας με τα πολύ ιδιαίτερα ηχοχρώματα που δημιουργεί ο συνδυασμός της φωνής της Κατερίνας Παπαδοπούλου με τα δύο τοξωτά όργανα, την λύρα και το τοξωτό ταμπούρ του Σωκράτης Σινόπουλου και του Ευγένιου Βούλγαρη.
 
Info
Είσοδος 10 ευρώ οικονομική ενίσχυση του Μουσείου
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων:   Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης  Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.