Καταμεστο το Κλειστο Γυμναστηριο στην «πρεμιερα» του Διεθνους Τουρνουα Καλαθοσφαιρισης με Αμαξιδιο

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε της Εθνικής Βουλγαρίας με τελικό σκορ 72 – 36 - Στην Κομοτηνή την Πέμπτη ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Με ένα πλούσιο και «πρωτότυπο» για την περιοχή μας μπασκετικό θέαμα, αποτελούμενο από δυνατές «μονομαχίες» και συναρπαστικές φάσεις καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, αποζημίωσαν τους 200 περίπου θεατές που έδωσαν το «παρών» στην πρεμιέρα του Διεθνούς Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 18 Ιουλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κομοτηνής.

Φίλοι του αθλήματος από το σύνολο της Θράκης, γέμισαν στην κυριολεξία τον χώρο διεξαγωγής του Τουρνουά, για να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν τις Εθνικές ομάδες, Ελλάδας και Βουλγαρίας, που «αναμετρήθηκαν» στο «παρκέ» και «άνοιξαν» έτσι την διοργάνωση που πραγματοποιείτε στην πόλη μας με πρωτοβουλία του Α.Σ. Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» και της Ομοσπονδίας Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), καθώς και την στήριξη του Δήμου Κομοτηνής.

Οι δύο ομάδες εισήλθαν στο γήπεδο, όπου ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΣΕΚΑ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος γενικού γραμματέα κ.Γιώργου Κουνιά.

Το τελικό σκορ του αγώνα έδειξε double score για την Εθνική ομάδα της χώρας μας, η οποία επικράτησε της Βουλγαρικής με 72 -36.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ωστόσο η διαφορά στο σκορ δεν απασχόλησε ούτε ήταν αυτοσκοπός για την Εθνική Ελλάδος όπως επεσήμανε στις δηλώσεις που ακολούθησαν του αγώνα ο  με την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων να διευρύνεται κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος κ.Σεραφείμ Ζώτος,  για να επισημάνει την διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, λόγω και του γεγονότος ότι η ομάδα της Βουλγαρίας είναι νεοσύστατη.

«Πρόκειται για μία φιλική αναμέτρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το Ευρωπαϊκό της Τσεχίας και μέχρι τώρα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι» τόνισε  ο κ. Ζώτος για να επισημάνει πως «ο μόνος φόβος μας είναι οι τραυματισμοί, ωστόσο θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα, που είναι η άμυνα και θα κοιτάξουμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα όποια λάθη μας, ώστε να φέρουμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ευχαριστημένος από την πρώτη συμμετοχή της ομάδας του σε διοργάνωση εκτός των συνόρων της Βουλγαρίας δήλωσε και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας Vladimir Iskrov ο οποίος επεσήμανε επίσης την διαφορά επιπέδου μεταξύ των δύο ομάδων, λόγω και της μικρής έως σήμερα διάρκειας ζωής της Βουλγαρικής ομάδας.

Το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν αυτό στο οποίο «ξέφυγε» η διαφορά για την ομάδα της Ελλάδας, συνέχισε ο ίδιος, γεγονός ωστόσο που δεν «μειώνει» την αξία της συμμετοχής της Βουλγαρικής ομάδας στην διοργάνωση.

Ο ίδιος στάθηκε ακόμα και στο επίπεδο των εγκαταστάσεων της Κομοτηνής αλλά και γενικότερα στην προσβασιμότητα της πόλης για τα άτομα με αναπηρία, οι οποίες όπως επεσήμανε είναι αρκετά βήματα μπροστά σε σχέση με τις υποδομές της γείτονος χώρας, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τους μελλοντικούς στόχους της Βουλγαρικής ομάδας, τόνισε πως μέσα σε αυτούς αποτελεί η εξέλιξή της, αγωνιστικά αλλά και η συμμετοχή τους σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Να σημειωθεί πως τον αγώνα παρακολούθησε και η Εθνική ομάδα της Κύπρου, η οποία χθες, Τετάρτη, αναμετρήθηκε με την ομάδα της Βουλγαρίας, ενώ μεταξύ άλλων στις κερκίδες ο φακός του «ΠτΘ» απαθανάτισε τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης οικονομικών, διοίκησης και διαφάνειας κ. Αχμέτ Ιμπράμ, τον πρώην βουλευτή κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τα παιδιά του, τον πρόεδρο της «Γευσιγνωσίας Α.Ε.» κ. Θέμη Τζενετίδη, καθώς και την δημοτική σύμβουλο Κομοτηνής κ. Ουφούκ Μουσταφά.

Ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ στην τελετή λήξης της διοργάνωσης

Όπως ανακοινώθηκε από την διοργανωτική επιτροπή του τουρνουά, στην τελευταία ημέρα της διοργάνωσης θα είναι «παρών» και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, νυν προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης και εμβληματική μορφή του ελληνικού μπάσκετ. Ο κορυφαίος πλέι μέικερ του Ελληνικού μπάσκετ, έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο, τόσο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων και έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής.

Ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ θα είναι αυτός που θα πραγματοποιήσει τις απονομές στην τελετή λήξης της διοργάνωσης το βράδυ της Πέμπτης.
 

Η ταυτότητα του αγώνα

Για την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκαν οι:

ΕΛΝΤΟΝ ΓΚΟΤΖΑΡΑΙ
Γ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Γ. ΜΥΡΩΝΑΚΗΣ
ΑΤ. ΧΑΜΑΝΤΙ
ΕΡ. ΡΑΣΣΑ
Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δ. ΒΑΣΣΗΣ
Π. ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΤΖ. ΝΤΟΜΓΚΙΟΝΗ
Π. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
Π. ΚΟΤΣΑΡΗΣ
Π.ΤΣΑΠΑΝΙΔΗΣ
 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΩΤΟΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ
 
Για την Εθνική Βουλγαρίας αγωνίστηκαν οι:

GRIGOR IVANOV
NIKOLAY VAKLINOV
ALBERTO IVANOV
VLADIMIR GYUROV
IVAYLO VALCHEV
MARTIN IVANOV
ILIYAN ATANASOV
PLAMEN LYUBENOV
IVAYLO PETROV
DITITAR KOSTOV
 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: VLADIMIR ISKROV
ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: ILCO ILIEV
 
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ. Δροσόπουλος και Μαρκούσης.
 

Δείτε το φωτορεπορτάζ του “ΠτΘ” πατώντας πάνω στην κεντρική φωτογραφία. 
               
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.