120 εμπορικες θεσεις για το πανηγυρι στα Φατηριακα

Η εμποροπανήγυρη θα πραγματοποιηθεί στις 22 και τις 23 Αυγούστου

Τις προϋποθέσεις οργάνωσης και λειτουργίας της θρησκευτικής εμποροπανήγυρης στο πλαίσιο εορτασμού της εορτής της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, καθώς και τους κανόνες οι οποίοι θα ρυθμίζουν την αισθητική, υγιεινή και την τάξη στο χώρο της Εμποροπανήγυρης καθόρισε με απόφασή του ο Δήμος Κομοτηνής, ένα μήνα πριν την διεξαγωγή της.
 
Η εμποροπανήγυρη θα διενεργηθεί στα πλαίσια του θρησκευτικού εορτασμού της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, στον υπαίθριο χώρο που βρίσκεται δίπλα σε αυτή, σε τρεις ζώνες.
 
Συνολικά θα διατεθούν 120 θέσεις, με την πρώτη ζώνη να αποτελείται από είκοσι πέντε διπλές (αριστερά-δεξιά) θέσεις και συνολικά από πενήντα θέσεις. Η δεύτερη ζώνη, επίσης, αποτελείται από είκοσι πέντε διπλές (αριστερά-δεξιά) θέσεις και συνολικά από πενήντα θέσεις. Η τρίτη ζώνη είναι μονή, και αποτελείται από είκοσι θέσεις.
 
Επίσης στο χώρο θα διατίθεται θέση ανάπτυξης ψυχαγωγικών παιχνιδιών, λούνα παρκ, ενώ η κάθε θέση έχει διαστάσεις 4Χ4 μέτρα, εκτός από τις θέσεις για καντίνες που έχουν διαστάσεις 4Χ5 μέτρα και τη θέση για ψυχαγωγικά παιχνίδια που έχει διαστάσεις 20Χ10 μέτρα. Στην πρώτη και στη δεύτερη ζώνη θα υπάρχουν από δύο θέσεις για καντίνες. Μεταξύ των ζωνών θα υπάρχει διάδρομος επτά μέτρων, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των επισκεπτών και των εμπόρων, ενώ όλες οι θέσεις θα διαγραμμιστούν και θα αριθμηθούν με ευθύνη του Δήμου.
 
Η εμποροπανήγυρη θα διαρκέσει δύο μέρες, από τις 08:00 π.μ. της 22ης Αυγούστου έως και τις 24:00 της 23 Αυγούστου. 

Οι θέσεις 

Για τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη απαιτείται ειδική άδεια χρονικής ισχύος 2 ημερών, (22 και 23 Αυγούστου 2017) για κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των αδειών θα ανέρχεται σε 120  όσες δηλαδή και οι προσφερόμενες θέσεις, οι οποίες αναλυτικά έχουν ως εξής:
Για Τεχνητά & αποξηραμένα άνθη και φυτά 2 άδειες
Για Ασημικά και Faux Bijou (Φο Μπιζού) 20 άδειες
Για Βιβλία 2 άδειες
Για Μικροεργαλεία 6 άδειες
Για Είδη Λαϊκής Τέχνης 4 άδειες
Για Είδη Δώρων και διακόσμησης 2 άδειες
Για Είδη οικιακής χρήσης –Υαλικά 2 άδειες
Για Καλλυντικά1, 2 άδειες
Για Λευκά είδη – είδη προικός 2 άδειες
Για Εκκλησιαστικά είδη 2 άδειες
Για Είδη Ένδυσης –Υπόδησης 5 άδειες
Για Αξεσουάρ ένδυσης 3 άδειες
Για Παιδικά παιχνίδια 50 άδειες
Για Παραδοσιακά προϊόντα (τραχανάς, χυλοπίτες, μέλι κ.λπ ) 3 άδειες
Για Νωπά και αποξηραμένα φρούτα 2 άδειες
Για Παραδοσιακά Γλυκά (παστέλια, χαλβάδες κ.λπ)-Παγωτά 5 άδειες
Για Μαλλί γριάς και λουκουμάδες 4 άδειες
Για Παρασκευοποιημένα τρόφιμα ψησταριάς (σουβλάκια-λουκάνικα-σάντουιτς- πατάτες κ.λπ.), εμπορεύματα που παρέχονται από κινητή καντίνα 3 4 άδειες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.