«Διεθνες και Ευρωπαικο Δικαιο της Ενεργειας» και «Σπουδες Νοτιοανατολικης Ευρωπης» απο το τμημα Νομικης του ΔΠΘ

Δημοσιεύθηκαν οι προσκλήσεις για υποβολή αιτήσεων στα δύο μεταπτυχιακά

Δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις για την εισαγωγή στα «στοχευμένα» προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Νομικής του ΔΠΘ. Πρόκειται για το ΠΜΣ «Σπουδές Νοτιανατολικής Ευρώπης», το ΠΜΣ «Διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο της ενέργειας», στα οποία, εκτός των λοιπών προϋποθέσεων, είναι απαραίτητη για τη φοίτηση και η καταβολή διδάκτρων. Αναλυτικότερα: 

«Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας» 

Το ΠΜΣ  «Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας», είναι ετήσιας διάρκειας και απευθύνεται σε πτυχιούχους Νομικών Τμημάτων των Νομικών Σχολών και άλλων Τμημάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. 

Τα δικαιολογητικά 

Για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εισαγωγής στο πρόγραμμα οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν εμπρόθεσμα φάκελο υποψηφιότητας στον οποίο θα περιέχονται τουλάχιστον:
1) Αίτηση (Χορηγείται από την Γραμματεία ή εκτυπώνεται από την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Τμήματος: www.law.duth.gr).
2) Βιογραφικό σημείωμα
3) Τίτλο σπουδών στη νομική επιστήμη, καθώς και συναφών επιστημών, ημεδαπού ή αναγνωρισμένου ομοταγούς αλλοδαπού Πανεπιστημίου. (Οι τίτλοι σπουδών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής θα πρέπει να συνοδεύονται από την σχετική πράξη του ΔΟΑΤΑΠ περί αναγνωρίσεως της ισοτιμίας και της αντιστοιχίας.)
4) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας των προπτυχιακών μαθημάτων.
5)Τεκμήρια εμπράκτου εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα αντικείμενα του Προγράμματος. (Σχετικά σεμινάρια, μελέτες, εργασίες, επαγγελματική απασχόληση – εμπειρία, κ. α.)
6)Τεκμήριο γνώσης της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.
7) Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
 
Από τους υποψηφίους θα επιλεγούν πενήντα εκτός των νομίμως προβλεπομένων υποτρόφων κάθε κατηγορίας, με κριτήρια τον μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου και την ύπαρξη, στον μεγαλύτερο βαθμό, των λοιπών κριτηρίων.
 
Οι φοιτητές που θα εισαχθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα είναι υποχρεωμένοι στην καταβολή διδάκτρων, το ποσό των οποίων ανέρχεται στα 3000 ευρώ για πλήρη κύκλο σπουδών, και το οποίο θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις, εκ των οποίων η α΄ ταυτόχρονα με την εγγραφή και η γ΄ ενόψει της ολοκλήρωσης του κύκλου των μαθημάτων.
 
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας, σε μορφή PDF αποκλειστικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : [email protected], της Γραμματείας του Τμήματος Νομικής, της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., από 17 Ιουλίου 2017 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017, τον οποίο, όσοι επιλεγούν, θα κληθούν να καταθέσουν και σε έντυπη μορφή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εγγραφή τους. Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 25310-39897, 25310-39892 και 25310-39840 και στην ιστοσελίδα www.law.duth.gr

«Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης» 

Το ΠΜΣ «Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης», είναι διετούς διάρκειας και απευθύνεται σε πτυχιούχους Νομικών και Οικονομικών Σχολών, Τμημάτων Ιστορίας και άλλων Τμημάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχους Τμημάτων Διοίκησης και Οικονομίας και άλλων Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου, προερχόμενους κατά προτίμηση από χώρες της Ν.Α. Ευρώπης. 

Τα δικαιολογητικά 

Για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν εμπρόθεσμα φάκελο υποψηφιότητας στον οποίο θα περιέχονται τουλάχιστον:
1) Αίτηση (Χορηγείται από την Γραμματεία ή εκτυπώνεται από την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Τμήματος).
2) Βιογραφικό σημείωμα.
3) Τίτλο σπουδών στις νομικές ή οικονομικές ή ιστορικές επιστήμες ή την επιστήμη διοίκησης και οικονομίας, ημεδαπού ή αναγνωρισμένου ομοταγούς αλλοδαπού Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. και συναφών επιστημών. Οι τίτλοι σπουδών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής θα πρέπει να συνοδεύονται από την σχετική πράξη του ΔΟΑΤΑΠ περί αναγνωρίσεως της ισοτιμίας και της αντιστοιχίας.
4) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας των προπτυχιακών μαθημάτων.
5)Τεκμήρια εμπράκτου εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα αντικείμενα του Προγράμματος. (Σχετικά σεμινάρια, μελέτες, εργασίες, επαγγελματική απασχόληση – εμπειρία, κ. α.)
6)Τεκμήριο γνώσης της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.
7) Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
 
Από τους υποψηφίους θα επιλεγούν σαράντα, εκτός των νομίμως προβλεπομένων υποτρόφων κάθε κατηγορίας, με κριτήρια τον μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου και την ύπαρξη, στον μεγαλύτερο βαθμό, των λοιπών κριτηρίων.
Οι φοιτητές που θα εισαχθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα είναι υποχρεωμένοι στην καταβολή διδάκτρων, το ποσό των οποίων ανέρχεται στα 4.000 ευρώ για πλήρη κύκλο σπουδών, και το οποίο θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, εκ των οποίων η α΄ ταυτόχρονα με την εγγραφή.
 
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας, σε μορφή PDF αποκλειστικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : [email protected], της Γραμματείας του Τμήματος Νομικής, της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου 2017, τον οποίο, όσοι επιλεγούν, θα κληθούν να καταθέσουν και σε έντυπη μορφή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εγγραφή τους. Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 25310-39897, 25310-39892 και 25310-39840 και στην ιστοσελίδα: www.law.duth.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.