Παραχωρειται ξανα το ασθενοφορο του Δημου Κομοτηνης στο Σωμα Εθελοντων Σαμαρειτων

Μετά από την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης

Την παραχώρηση, έναντι τυπικού ανταλλάγματος, της κινητής μονάδας ιατρικής περίθαλψης ιδιοκτησίας του Δήμου Κομοτηνής στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κομοτηνής για δύο έτη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Το συμβούλιο είχε αποφασίσει στα τέλη Μαΐου τη δωρεάν παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα της κινητής μονάδας ιατρικής περίθαλψης, που θα σταθμεύει στις παραλίες του Δήμου ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα κάτοικοι και λουόμενοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
Όμως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφασή της ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, με την αιτιολογία ότι στο άρθρο 199 «Κινητά πράγματα των Δήμων και Κοινοτήτων» του Ν.3463/2006 δεν υπάρχει διάταξη που να προβλέπει την εν λόγω παραχώρηση.
 
Αν και από την πλευρά του Δήμου θεωρούν ότι η ακύρωση δεν θα έπρεπε να έχει γίνει, υπενθυμίζοντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην παραχώρηση ακινήτων από το Δήμο σε συλλόγους χωρίς αντίτιμο, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην χρονοβόρα διαδικασία προσβολής της απόφασης, μιας και ήδη έχει περάσει το μισό καλοκαίρι, και προχώρησαν στην παραχώρηση, έναντι του τυπικού ανταλλάγματος των 100 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.