«Songs for a blue cloud» απο τους Κυβελη Καστοριαδη και Ορεστη Καλαμπαλικη

Και «Προσωπικό» από τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη - Την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Η Μικρή Άρκτος και το 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων, υποδέχονται τον Αύγουστο με 2 καλοκαιρινές συναυλίες. Πρόκειται για τη συναυλία υπό τον τίτλο «Songs for a blue cloud» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, Φάρος και για τη συναυλία υπό τον τίτλο «Προσωπικό» που θα λάβει χώρα στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 2 Αυγούστου και ώρα 21.00. 

«Songs for a blue cloud» 

Η Κυβέλη Καστοριάδη -κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη- μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια αδιάλειπτη και βαθιά  σχέση με την ελληνική μουσική. Γι αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδίδεται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο το 2015, με τίτλο Sous le ciel de Paris με την Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο και τον Ηρακλή Βαβάτσικα στο ακορντεόν κι από την Ελλάδα απευθύνεται στον υπόλοιπο κόσμο.
 
Στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου cd με τίτλο «Songs for a blue cloud», από τη Μικρή Άρκτο με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και στη συνοδεία στην κιθάρα.
 
Με πυξίδα τις δύο δισκογραφικές της δουλειές,  η καλοκαιρινή περιοδεία είναι ένα ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς-ορόσημα γνωστά τραγούδια όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α. 

Η Κυβέλη Καστοριάδη 

Η Κυβέλη αρχίζει από πολύ νωρίς τις μουσικές σπουδές της. Η πρακτική του τραγουδιού την οδηγεί από το λυρικό στη σύγχρονη μουσική περνώντας από την βαριετέ και τη τζαζ, αλλά και στο θέατρο. Έπαιξε στο θεατρικό έργο DNA του Denis Kelly στο Théâtre de la Bastille, και κατά την σαιζόν 2014-2015 στο Ματαρόα: η διάτρητη μνήμη στο θέατρο του Ήλιου και στο θέατρο Liberté της Toulon. Το 2017 συμμετέχει στην παρουσίαση της παράστασης Υπόθεση Φαρμακονήσι στο Théâtre dela Ville, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά. Συνδυάζοντας την αγάπη της για το τραγούδι και τη σκηνή, έγραψε με την υψίφωνο Audrey Bentleyτο «Oh my Glotte!» μία ξέφρενη μουσική κωμωδία, που έπαιξαν σε διάφορα μέρη στη Γαλλία και τελευταία στο Théâtre del’ Épée de Bois στην Cartoucherie.
Έχει δώσει πολλές συναυλίες στη Γαλλία και στην Ελλάδα: τραγούδια του Kurt Weill, standards της τζαζ, ρεπερτόριο τραγουδιών του υποκόσμου (παραγγελία του δήμου του Παρισιού για τη γιορτή της μουσικής). Το 2013 τραγούδησε έργα του σύγχρονου Γάλλου συνθέτη Thierry Pécou στο μουσείο της Ακρόπολης σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Ελλάδα και τη Γαλλία, συνοδευμένη από συμφωνική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Διονυσίου Δερβιτσιώτη Μπουρνιά. 

Ο Ορέστης Καλαμπαλίκης 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981, και άρχισε την ενασχόλησή του με τη μουσική στην ηλικία των 7 ετών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών έγινε δεκτός στο Conservatoire National Superieur de Musique et de danse de Paris στο Παρίσι το 2005. Έχει κερδίσει βραβεία σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει κερδίσει δύο πρώτα βραβεία σε ισάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης για κιθάρα. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι. 

«Προσωπικό» Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης 

Είναι δίδυμοι. Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο νέοι μουσικοί από την Κρήτη που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια ποιητικό λόγο. Εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, ως τραγουδοποιοί και το πρώτο τους τραγούδι Αυτοί παιδί μου δεν, σε ποίηση Μιχάλη Γκανά, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.
 
Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά περιέχει μελοποιημένα ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, Γκρέγκορυ Κόρσο, Μηνά Δημάκη, Γιάννη Ευθυμιάδη, Πάμπλο Νερούδα, Ντίνου Σιώτη, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πάουλ Τσέλαν, Φερνάντο Πεσσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη (με την οποία εμφανίστηκαν στις παραστάσεις της στον Παρνασσό και τώρα είναι μαζί στην καλοκαιρινή της περιοδεία).
 
Τέλος, συμμετείχαν στην παράσταση του Θοδωρή Γκόνη στο Φεστιβάλ Αθηνών «Εθνικός κήπος – Περίπατος μαθητείας και αλητείας» με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και την Ελένη Κοκκίδου.
 
Η παράσταση που προτείνεται από τη Μικρή Άρκτο βασίζεται στα μελοποιημένα ποιήματα του cd αλλά και σε άλλες γνώριμες μελωδίες. Ένα «προσωπικό» ταξίδι των νέων δημιουργών στα μονοπάτια της ποίησης και της μουσικής.
 
Info
 
Εισιτήριο: 10 ευρώ
 
Προπώληση:
Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ τις μέρες των εκδηλώσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Φάρος από τις 19:00 το απόγευμα.
 
–  Public – σε όλα τα καταστήματα και μέσω της ιστοσελίδας (tickets.public.gr)
– TicketServices τηλεφωνικά στο 2107234567 και ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.