Ο Συλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» ξαναφορα τη «Μασκα» του

Για δεύτερη φορά υλοποιεί το εντατικό σεμινάριο θεάτρου και εικαστικών τεχνών με νέους από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Πολωνία

Για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» φορά την «Μάσκα» του. Από τις 5 έως και τις 11 του τρέχοντος μήνα, ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» θα αναλάβει τη διεξαγωγή του προγράμματος «Η Μάσκα», ένα εντατικό σεμινάριο θεάτρου με εργαστήρια εικαστικών τεχνών, που απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 21 χρονών, με στόχο τη δημιουργία ενός θεατρικού σχήματος νέων ανθρώπων, με ή χωρίς αναπηρία από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Πολωνία, για την κατανόηση μέσα από βιωματικές δράσεις του τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός στη σημερινή «κανονική» κοινωνία.

Η «μάσκα» αναδεικνύει τη σύγχρονη αλληλεπιδραστική παρουσίαση πρακτικών του θεάτρου, που βασίζεται σε μια από κοινού προετοιμασία, εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κομοτηνή, θα κληθούν να αναπτύξουν νέους τρόπους επικοινωνίας και καλλιτεχνικής συνεργασίας, εστιάζοντας στη χαρά και τη διασκέδαση μέσα από τις δραστηριότητες και την κατάθεση των ιδεών και των εμπειριών των συμμετεχόντων σε θέματα διαφορετικότητας και αποκλεισμού. 

Το πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ:ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.ΠΡΟΣΟΧΗ!» του ιδρύματος, Μνήμη, Ευθύνη και Μέλλον (EVZ), καθώς και την υποστήριξη του Υπουργείου Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας της Γερμανίας και το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, συνοδεύεται από βίντεο-ντοκουμέντο και διαδραματίζεται σε τρείς φάσεις: μετά από δυο εργαστήρια, ένα θεατρικό και ένα σχετικό με την κίνηση τα οποία ενσωματώνουν εικαστικά κομμάτια και τμήματα βίντεο τραβηγμένα σε Κομοτηνή και Κραϊσάου της Πολωνία αντίστοιχα. Ενώ το τελευταίο μέρος του προγράμματος θα είναι μία παράσταση που  θα «ανέβει» μπροστά  σε κοινό, στο Φεστιβάλ Συμπερίληψης στην Κολωνία.
Για την πρώτη φάση του προγράμματος, που θα γίνει στην Κομοτηνή, οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν στους χώρους του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης στις εγκαταστάσεις του οποίου, θα παρακολουθήσουν και τα εργαστήρι του προγράμματος.

ΟΙ συμμετέχοντες αναμένονται να φτάσουν στην Κομοτηνή στις 5 του Αυγούστου, ενώ από τις 6 έως και τις 10 του μηνός θα συμμετάσχουν σε θεατρικά εργαστήρια που θα περιλαμβάνουν εικαστικές τέχνες όπως το θέατρο, performance και η ζωγραφική, δραστηριότητες.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» στα εξής στοιχεία:

ΠΕΡΠΑΤΩ, Σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων
Τέρμα Λ. Δημοκρατίας, 69100 Κομοτηνή

Τηλ. +302531036909|Φαξ +302531082058 | [email protected] | www.perpato.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.